Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, je tu někdo, kdo porodil po 33týdnu, jak na tom miminko bylo? jsem nyní 33+1, a v nemocnici se snaží zastavovat od včera kontrakce, otázkou je na jak dlouho…
syn se narodil ve 28+6 s váhou 990g a má těžké následky, tak i když vím, že teď už je to lepší týden, potřebuji něco povzbudivého, že už to bude dobrý…
Kamaradky porodila dceru 32+ 2 (nten den nevim uplne presne). Ma zdravou krasnou holcicku, uz je ji 5let. Byla teda macik -necela 2kg. Zvladnete to, uvidite! Drzte se at to dobre dopadne ![]()
@ajinka-t moje mamka porodila ve 30tt ségra 1000g a bez jakýchkoliv následků dnes je jí už 10
držím palce ![]()
@ajinka-t píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo porodil po 33týdnu, jak na tom miminko bylo? jsem nyní 33+1, a v nemocnici se snaží zastavovat od včera kontrakce, otázkou je na jak dlouho…
syn se narodil ve 28+6 s váhou 990g a má těžké následky, tak i když vím, že teď už je to lepší týden, potřebuji něco povzbudivého, že už to bude dobrý…
já mám jendovaječná dvojčata 34t.
už ve 32t. vypadali. že chtějí ven, ale ještě vydrželi.
Císařem, naprosto v pohodě, jen měli transfuzní syndrom-jeden chtěl sníst druhého
takže jeden1,7kg vypadal strašně seschle a druhý 2,8kg a šíleně zavodněný, červený. Jeden na vyhřívaném lůžku, druhý na dva dny inkubátor. Kromě padání teploty šlo vše naprosto v poho.Jen to krmení
ale to je horor se všemi předčasňátky. Nakrmit+přebalit mi trvalo -1kus někdy i 40min.
Celkový vývoj v poho. Jasně byli pořád měsíc, dva pozadu, takže vojtovka byla, neuroložka je doteď(mají 27m)protože nemluví a nechtějí, ale jinak fyzický vývoj zvládli až moc. Jenje nebaví mluvit, knížky, nesedí jen běhají
![]()
At se daří taky tak pohodově
![]()
Příspěvek upraven 28.12.17 v 13:08
@ajinka-t dcera jej 33t, měla 2840gr a byla ok. Byla na nedonošeneckém ale spíš kvůli mé cukrovce a že sourozenci měli po porodu problémy. Šli jsme domů 11 dní od porodu
Takhle vypadala ani ne hodinu po narození
![]()
Mám dvojčata 26. TT a žádný problém pak nebyl. Jen děti byly dlouho v nemocnici.
Ja dvojcatka 31+5 a ted je holkam 19 mesicu a jsou to draci sikovni. Mely 1330 a 1180 g… jen jsou oproti vrstevnikum drobnejsi…
to bude v pořádku! Syn se narodil o týden starší, tj.34+1 (1,7 kg, 41 cm),
dohnal úplně všechno (nejdřív váhou, pak i růstem
). V inkubátou byl 2 týdny. Netrap se a užívej miminka, až dorbude na světě ![]()
Díky za povzbuzení, kde jste rodili? u nas nemaji nedonoseneckou jip, tak budem resit kam se nechat prevest..
Pardubice a za mě super! Ale tehdy zde „dělali“ mimča až nad 1500 g. Menší vozili do Hradce. Je fajn, že jsi ještě neporodila ![]()
@ajinka-t píše:
ahoj, ja rodila 33+2, odtekla voda a za par hodin cs. Celkem jsme pobyli v porodnici 16dni. Dneska ma synek 7let.Vse dohnal strasne rychle. Pohybove vse ok odmalinka, pretacel se ve 4M, ve 2letech basnicky, ve 3lerech mluvil jak moderátor:). Dneska nejvetsi ze tridy a moc šikovný. Drzim palce, bud pozitivni, mysli na hezké veci. Je to náročné obdobi, ale vse bude určitě v pořádku ![]()
Tak doufám, že se nesekli, třeba ještě chvíli vydržíme pohromadě na kapačce, kdyby měla aspoň ty dvě kg, byla bych ráda…
@ajinka-t snad se to da…mne tehdy praskla voda, to pak musel ven do 48 hod. Ale moc se mu nechtelo ![]()