Předčastný porod

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
11.10.10 13:31

Předčastný porod

Ahoj Holky, chtěla jsem se sváma poradit.Jsem v 31 týdnu a čeká mě nejspíš předčastný porod, mohly by jste mi napsat jestli jste měly předčastná porod kdy to bylo a kolik vaše mimčo vážilo a jestli bylo v inkubátoru a bylo vše ok. Předem dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
11.10.10 13:35

sice osobní zkušenost nemám, ale mám v rodině jeden případ, porod v 32tt, porodní váha 1600g a v inkubátoru byla 1,5 měsíce, je to zdravá holčička bez jakýchkoliv potíží, ani neměla dýchací přístroj v inkubátoru

• Citovat
  • Upravit
7631
11.10.10 13:55

Mě pořád trvdili, že také porodím dřív. Docházela jsem na kontroly do porodnice také už kolem 31. týdne a nakonec jsem porodila den před termínem . Jinak lékařka tvrdila vydržte do 35. týdne a pak už můžete (to jsou plíce vyvinuty). Známá rodila ve 36.týdnu a miminko měla hned u sebe – zdravý a moc šikovný klouček.Další kamarádka porodila dvojčátka ve 27.týdnu, ale to už se Tě netýká. Holčička je úplně zdravá, klouček má menší zdrav.problémy s pohybem.
Držíme pěstičky ať miminko v bříšku vydrží co nejdéle :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6912
11.10.10 14:01

Mishka90 - moc tě zdravím :mavam: :mavam:
Před 12 lety se nám narodila dcerka v 35/36t.t. Tehdy měla 2000g a 44cm.V inkubátoru byla asi 10dní.Celkově jsme si spolu poležely v nemocnici necelý měsíc.Vše proběhlo bez komplikací - nyní je to už krásná 12-tiletá slečna.Posílám foto.
Držím Vám moc palečky :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.10 14:04

Mishko,
tak já tě jen uklidním, že já jsem ukázkový příběh toho, co vše se dá prožít a mít nakonec zdravé dítko. Obě dcerky byly předčasně-jedna ještě v dřívějším týdnu, než jsi ted´ ty. A obě jsou bez větších zdravotních problémů :potlesk: takže držím palečky at´ jste dva v jednom co nejdéle to půjde a at´ se ti narodí zdravoučké miminko :srdce: Posílám pár :andel: :andel: :andel: kteří stáli při nás, at´ vás pohlídají :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
11.10.10 14:05

Ahoj, já měla vyvolávaný porod v 35.tt, malé se nedařilo dobře v bříšku. Vážila 2600g a měřila 48cm. Byli jsme14 dní v nemocnici a pak jsme šli domů :), ted je to čiperná a i okolí řílá, že na svůj věk velmi šikovná holčička :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
11.10.10 14:05

Jinak, já jsem ted taky v 31.tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.10.10 14:08

ahoj Mishko, malý se narodil ve 33+3 tt, měl 2250g a 45 cm, byl ho kus na ten týden.. měl kyslíkovou masku asi jen den, ve vyhřívaném lůžku asi 14 dní a pak už jen v lůžku normálním. ve špitále jsme byli dokupy tak měsíc. ted jsou mu dva roky, má přes 13 kg a skoro 90 cm.. prospíval dobře.. na začátku byl patrný posun v motorickém vývoji, byl posunutý přesně o těch 6-7 týdnů.. na první úsměv jsem čekala do 3 měsíců.. otáčet se začal v 7 měs., s nožkama si hrál až v 9… chodit začal ve 13,5 měs. krásně se srovnal, i bez Vojtovy metody.. ta se tu v zahraničí nedělá, jen jsme byli sledovaní „tetama“. bylo to těžké období, jsem ráda, že jsme to přestáli v poho.. s kojením bylo taky vše OK… mlíéka jsme měla na rozdávání.. na začátku jsme to kombinovali s flaškou-s mým mlíkem, trvalo to asi do jeho 3 měsíců, než byl opravdu schopen si vypít vše ode mě, co potřeboval..
hlavu vzhůru!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
11.10.10 14:15

Přidám se - porod na konci 34tt, 2850g, 48cm, všechno v pořádku, nebyl v inkubátoru, hned v postýlce. Akorát jsme se v porodnici zdrželi se žloutenkou, což prý bývá u předčasňáků častý. Držím palečky, ať vydržíte co nejdýl!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.10.10 14:18

Ahoj taky jsem měla rizikový těhu, téměř do poloviny druhého trimestru jsem se o mimčo bála. A pak jsem se tak nějak hodila do klidu, už jsem si to těhu začala užívat a najednou mi v 33+0tt začala odtékat plodovka. Takže see nám narodil Vojtíšek o 7týdnů dříve. Na svůj „věk“ byl docela velkej měl 2200g a 45cm, měl samozřejmě trochu komplikace po porodu byl kříšen, byl i v inkubátoru, v porodnici jsemms ním byla měsíc…ale dneska je z něj krásný hošík, sice trochu prďola…ze začátku nám nechtěl papat, ale vše se srovnalo. Takže přeji hodně štěstí a co nejvíce vydržet, nejlépe až do konce těhu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.10.10 14:24

Petruscha, ti naši kluci měli podobné míry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
11.10.10 16:43

ahoj já porodila v 29t.t. 850g/34 cm 70 dní byla malá v nemocnici s toho 1 den intubace, 37 dní oxygeoterapie v inkubatoru ale tedka už ji máme doma a je bez jakychkoliv zdravotních potíží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.10.10 19:41

mimi

Ahoj můžu se tě zeptat jaktože jsi rodila tak brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
12.10.10 10:55

jestli to je otázka na mě tak jsem rodila kvůli preeklampsii tlak 216/146 a odumřela mi placenta tudíž malá musela ven jinak bychom to nepřežili ani jedna :-?

mishka90 píše:
Ahoj můžu se tě zeptat jaktože jsi rodila tak brzo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.10.10 21:27

Ahoj.Já jsem rodila ve 36tt a vážil 2560g/47cm a v inkubátoru byl jen pár hodin.V porodnici jsem s ním byla týden a jinak bylo vše v pořádku.Teď jsem ve 30tt a zatím nehrozí předčasný porod ale všichni říkají,že když jsem už jednou rodila dřív,tak teď budu taky.Držím ti palce a chce to klid. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí