Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásnou sobotu,chtěla jsem vás moc poprosit o radu,dnes ráno když jsem vstala,jsem ucítila,že mi ,,cosi,, stéká po noze,nevím jestli se nejednalo o únik plodové vody,ale nebylo to čiré spíš takové doběla,krémové.Teď když jsem vstala ze sedačky,tak znovu.Jedná se o mé první těhotenství,tak jsem s toho vyjukaná a nechtěla by jsem zbytečně plašit v porodnici,proto se obracím na vás,vím že by plodová voda měla být čirá.děkuju moc za jako-koliv vaší odpověď Jana
A nemůže to být hlenová zátka?Jde o to jestli je to vodové nebo jako hlen?
Jestli máš nějaké pochybnosti tak raději do porodnice,vem si vložku a oni to tam zjistí ![]()
Já bych to tipla na zátku, myslím, že plodová voda by odtékala neustále, bez přestávky…ale v porodce ti to potvrdí na 100%, asi bych tam zajela ![]()
nebo to může být klasický běžný výtok. v těhotenství bývá silnější a řidší. já to mám defacto celé těhu. plodová voda je průhledná.
Ahoj, mě takhle trápil šílenej výtok v těhotenství - nebyl bakteriální nebo kvasinkovej apod., prostě tělo produkovalo víc toho „normálního“, že fakt tekl … taky jsem furt plašila, že to je plodovka. Plodovku jsem pak ale jednoznačně poznala: na bílý vložce byla okrově žlutá (ale jiná než moč), byla výrazně TEPLÁ a odtýkala furt (určitě se to nedokázalo samo „zastavit“).
Jestli chceš mít jistotu, tak na gyndařský ambulanci v porodnici ti to během sekundy zjistí z vložky speciální tekutinou. Ta se dá koupit i v lékárně … myslím, že se prostě měří pH tý tekutiny - v případě plodovky vložka zmodrá.
Děkuju moc,jako hlen mi to nepřišlo,spíš to bylo takový vodový,steklo to až ke kolenum
,ale bělavý,ve čtvrtek jsem byla na monitoru a vše bylo v pořádku.Také jsem přemýšlela o nějaké infekci,ale žádné svědění,pálení či bolesti nemám.Ještě jednou moc děkuju ![]()
Bohužel nevím, ale když popíšeš situaci magistře, tak určitě pochopí, co potřebuješ ![]()
Janco to bude normální těhotenský výtok. Já ho mám celé těhotenství a ke konci ho mám více. ![]()
Tak mě odtíkala voda jako bych si učůrávala, říkala jsem si: bože, to je šílený, já už ani nedojdu na záchod
Vůbec nebyla čirá a vůbec to nebylo jako voda, byl to takový řídký hlen, odtíkala mi takhle den, vždy když jsem se pohla, vůbec ne naráz.
Jejky,tak teď nevím,asi počkám,co se bude dít dál
Na porod mám ještě čas,tak snad to bude jen ten výtok,děkuju ještě jednou všem hrozně moc,zkusím zjistit,jak se jmenuje ta vodička ![]()
Janca.Zik píše:
Jejky,tak teď nevím,asi počkám,co se bude dít dálNa porod mám ještě čas,tak snad to bude jen ten výtok,děkuju ještě jednou všem hrozně moc,zkusím zjistit,jak se jmenuje ta vodička
Ahojda Jani,
ten roztok na určení jestli jde nebo nejde o plodovku se jmenuje: Temesvaryho roztok nebo činidlo. ale nevím jestli je k sehnání v lékárnách.
Každopádně plodovka nemusí být jen čirá. Může být i do bělavá, jantarová, do žluta, může mít příměs krve.
Já jsem počkala 2h, začalo mi to ve 3 odpoledne, v půl 6 jsem už byla v porodnici, byla to plodovka, ale jinak se nic nedělo, do 12h po odtoku plodové vody Ti musí dát antibiotika kvůli infekci - takže ve 3 ráno jsem dostala antibiotika, mezitím jsem v 19:30 začala mít kontrakce, který se stupňovaly, ale tou kapačkou s antibiotikama se mi zastavily, rodila jsem až druhý den-porod mi vyvolali, v 15:00 byl Mareček na světě
) Držím palce. Kolikátý jsi týden?
Tak plodovka je čirá s býlími vločkami a nebo může být i jiné barvy pokud je tam infekce. Hlen. zátka je hustá a pokud je v pořádku je většinou do žluta- běla. Něco mezitím.
Takže pokud máš pocit že ti odtéká plodovka, na nic nečekej a je´d do porodnice- tam ti pokapou vložku temešváryho roztokem. Pokud zmodrá je to plodovka. Jestli to je plodovka už si tě tam nechají, abys nedostala infekci a tudíš neohrozila dítě. Do 72h musíš porodit. Mě praskla plodovka z ničehonic ve 34tt.Přeji hodně štěstíčka.
Ještě mě odtékala pomalinku a né pořád, třeba při náhlých pohybech, to jsem cítila. Třeba když jsem se zvedla z postele.