Plodová voda nebo ne?

711
9.10.10 08:53

Plodová voda nebo ne?

Krásnou sobotu,chtěla jsem vás moc poprosit o radu,dnes ráno když jsem vstala,jsem ucítila,že mi ,,cosi,, stéká po noze,nevím jestli se nejednalo o únik plodové vody,ale nebylo to čiré spíš takové doběla,krémové.Teď když jsem vstala ze sedačky,tak znovu.Jedná se o mé první těhotenství,tak jsem s toho vyjukaná a nechtěla by jsem zbytečně plašit v porodnici,proto se obracím na vás,vím že by plodová voda měla být čirá.děkuju moc za jako-koliv vaší odpověď Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
9.10.10 08:56

A nemůže to být hlenová zátka?Jde o to jestli je to vodové nebo jako hlen? :oops: Jestli máš nějaké pochybnosti tak raději do porodnice,vem si vložku a oni to tam zjistí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.10.10 08:59

Já bych to tipla na zátku, myslím, že plodová voda by odtékala neustále, bez přestávky…ale v porodce ti to potvrdí na 100%, asi bych tam zajela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
9.10.10 09:07

nebo to může být klasický běžný výtok. v těhotenství bývá silnější a řidší. já to mám defacto celé těhu. plodová voda je průhledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
9.10.10 09:09

Ahoj, mě takhle trápil šílenej výtok v těhotenství - nebyl bakteriální nebo kvasinkovej apod., prostě tělo produkovalo víc toho „normálního“, že fakt tekl … taky jsem furt plašila, že to je plodovka. Plodovku jsem pak ale jednoznačně poznala: na bílý vložce byla okrově žlutá (ale jiná než moč), byla výrazně TEPLÁ a odtýkala furt (určitě se to nedokázalo samo „zastavit“).
Jestli chceš mít jistotu, tak na gyndařský ambulanci v porodnici ti to během sekundy zjistí z vložky speciální tekutinou. Ta se dá koupit i v lékárně … myslím, že se prostě měří pH tý tekutiny - v případě plodovky vložka zmodrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
9.10.10 09:10

Děkuju moc,jako hlen mi to nepřišlo,spíš to bylo takový vodový,steklo to až ke kolenum :-),ale bělavý,ve čtvrtek jsem byla na monitoru a vše bylo v pořádku.Také jsem přemýšlela o nějaké infekci,ale žádné svědění,pálení či bolesti nemám.Ještě jednou moc děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
9.10.10 09:14

Holky a nevíte jak se jmenuje ta vodička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
9.10.10 09:16

Bohužel nevím, ale když popíšeš situaci magistře, tak určitě pochopí, co potřebuješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
9.10.10 09:19

Janco to bude normální těhotenský výtok. Já ho mám celé těhotenství a ke konci ho mám více. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.10.10 09:32

Tak mě odtíkala voda jako bych si učůrávala, říkala jsem si: bože, to je šílený, já už ani nedojdu na záchod :lol: Vůbec nebyla čirá a vůbec to nebylo jako voda, byl to takový řídký hlen, odtíkala mi takhle den, vždy když jsem se pohla, vůbec ne naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
9.10.10 09:39

Jejky,tak teď nevím,asi počkám,co se bude dít dál :-)Na porod mám ještě čas,tak snad to bude jen ten výtok,děkuju ještě jednou všem hrozně moc,zkusím zjistit,jak se jmenuje ta vodička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
9.10.10 09:44
Janca.Zik píše:
Jejky,tak teď nevím,asi počkám,co se bude dít dál :-)Na porod mám ještě čas,tak snad to bude jen ten výtok,děkuju ještě jednou všem hrozně moc,zkusím zjistit,jak se jmenuje ta vodička :-)

Ahojda Jani,

ten roztok na určení jestli jde nebo nejde o plodovku se jmenuje: Temesvaryho roztok nebo činidlo. ale nevím jestli je k sehnání v lékárnách.
Každopádně plodovka nemusí být jen čirá. Může být i do bělavá, jantarová, do žluta, může mít příměs krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.10.10 09:45

Já jsem počkala 2h, začalo mi to ve 3 odpoledne, v půl 6 jsem už byla v porodnici, byla to plodovka, ale jinak se nic nedělo, do 12h po odtoku plodové vody Ti musí dát antibiotika kvůli infekci - takže ve 3 ráno jsem dostala antibiotika, mezitím jsem v 19:30 začala mít kontrakce, který se stupňovaly, ale tou kapačkou s antibiotikama se mi zastavily, rodila jsem až druhý den-porod mi vyvolali, v 15:00 byl Mareček na světě :o) Držím palce. Kolikátý jsi týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
9.10.10 09:49

Tak plodovka je čirá s býlími vločkami a nebo může být i jiné barvy pokud je tam infekce. Hlen. zátka je hustá a pokud je v pořádku je většinou do žluta- běla. Něco mezitím.
Takže pokud máš pocit že ti odtéká plodovka, na nic nečekej a je´d do porodnice- tam ti pokapou vložku temešváryho roztokem. Pokud zmodrá je to plodovka. Jestli to je plodovka už si tě tam nechají, abys nedostala infekci a tudíš neohrozila dítě. Do 72h musíš porodit. Mě praskla plodovka z ničehonic ve 34tt.Přeji hodně štěstíčka.

• Citovat
  • Upravit
irinek
9.10.10 09:50

Ještě mě odtékala pomalinku a né pořád, třeba při náhlých pohybech, to jsem cítila. Třeba když jsem se zvedla z postele.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100