Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky!!! Po porodu mě začali hrozně moc padat vlasy, úplné chuchvalce. Měli jste to někdo taky a co jste na to brali?
Mám to úplně stejně. Dokonce jsem po jednom umytí hlavy ucpala vanu
Taky nevím co s tím ![]()
Taky jsem to měla, bohužel přesně nedokážu říct jak dlouho, ale nějakej měsíc to byl. Spravilo se to, jedla jsem nějaké vitamíny z lékárny, ale je fakt, že na psychiku to není nic moc…
Zkrátila jsem si vlasy, nedávala na ně chvíli melíry ani barvy, časem to už bylo zase ok …
já to měla taky stejné mě teda nezačali padat hned po porodu až tak 3měsíce po porodu.Já sem teda nebrala žádné vitamíny,ani nic jiného.Teď je to 9 měsíců po porodu a už se trošku zlepšilo,ale žádná sláva,asi mi nic nezbude než zkusit nějaké vitamíny(zinek,atd.) ![]()
Tak mně naštěstí chuchvalce nepadaly, ale padaly mi víc a to až tak, že mladému se omotaly kolem prstu u nožičky, když mu bylo pár týdnů a museli jsme do nemocnice, aby mu to sundali. Člověk se učí celý život.
Tam mě ale uklidnili, že nejsem sama, že prý tam předtím byla maminka s dvojčaty a jednomu se to také podařilo
Naštěstí to samo odeznělo, když jsem přestala kojit, teď už padají v normě ![]()
měla jsem to s Klárkou. pomohly až vitaminové tobolky z lékárny, které mi předepsala kožní doktorka. bohužel název ani složení nevím. zaběhněte si na kožní, určitě něco poradí.
Ahoj. Já jsem kadeřnice. Po obou porodech jsem to měla taky. Vitamíny jsou docela dobré, ale nezapomeň na to že je musíš brát 3 měsíce a pak teprve začínají mít nějaký výsledky. Takže je trošku dražší záležitost. Já ti doporočuji koupit březovou vodu, koupíš jí kdekoliv v drogérii a není drahá. Každý večer vmasírovat do pokožky hlavy. Pomáhá to. A pak taky není nad recept babiček. Rovnou si kopřivy natrhat a svařit, pak přelívat vlasy každý den. Ale je to náročnější na čas. Ta voda co se dá koupit je vlastně jednodužší spůsob. Jinak padání vlasů po porodu naprosto normální, a samo se to po nějakou dobu srovná. Je nutné co nejméně se barvit, a vlasy nezatěžovat gumovou gumičkou.
Děvčata zhruba tak ob den se tu objevuje téma vypadávání vlasů po porodu a obvykle k němu nikdo nenapíše nic, co by již v předchozích stovkách tchto témat nebylo. Tak možná bude jednodušší podívat se do nějakého již existujícího ![]()
A ještě je dobré kdo mají hodně dlouhé vlasy , tak si na noc uplést cop. Aby jste si je při spaní nepřilehávaly. Hlavně si nekupujte zbytečně předražené přípravky. Protože je to po porudu normální vliv hormonů, takže se to musí srovnat samo. My to můžem jen zmírňovat a zabránit aby se to dále horšilo. Kdo ztratil vlasů hodně tak se nemusí bát. Rychle pak zase zhoustnou.
https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…
Stačí jediné heslo do vyhledávače.
jo mela jsem pocit ze musim skoncit rozhodne plesata…nechala sem se ostrihat na kratko a byl klid…pac sem vypadala jak vypelichana slepice
![]()
Děkuju všem za dobré tipy, určitě něco vyzkouším. Je možné,že je to kvůli kojení, no uvidím!!!