Předpoklady administrativní pracovnice

901
21.8.19 09:27

Projděte net a najděte si info o firmě, kam nastupujete, ať máte přehled. Jinak slušné vystupování, organizační schopnosti, vyzdvihnout Vaše silné stránky a z případných slabších, udělat taky přednost, umět pracovat s pc, být pečlivá, dávat si dohromady souvislosti. Nepřetvařovat se, znát svou cenza schopnosti. :P Držím palce. hodně závisí, co je to za firmu, čím se zabývá a pak se Vás mohou ptát na názor, zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12599
21.8.19 09:48
@ircav píše:
Projděte net a najděte si info o firmě, kam nastupujete, ať máte přehled. Jinak slušné vystupování, organizační schopnosti, vyzdvihnout Vaše silné stránky a z případných slabších, udělat taky přednost, umět pracovat s pc, být pečlivá, dávat si dohromady souvislosti. Nepřetvařovat se, znát svou cenza schopnosti. :P Držím palce. hodně závisí, co je to za firmu, čím se zabývá a pak se Vás mohou ptát na názor, zkušenosti.

Souhlasím plus mě jednou zkoušeli z Excelu. Nešlo o to, co všechno na něm umím, spíš jak rychle se dokážu učit. Takže mi něco ukazovali, jak se kde nastavují ty vzorce na počítání a pak jsem měla něco vypočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
21.8.19 09:57

@Želvuška Eluška Ahoj, z pohledu člověka, který bývá na druhé straně barikády a zaměstnance si vybírá, tak by pro mne byla rozhodující tato kritéria:

• komunikace toho člověka během pohovoru
  • jak na mě působí
  • jaké má znalosti, dovednosti potřebné pro danou pozici a co případně umí navíc, co by firma využila
  • určitě bych se zeptal na minulé pracovní zkušenosti, co ji v minulých zaměstnáních vyhovovalo a co ne, a proč to součansé chce opustit
  • ano, nemělo by to být, ale čím menší firma, tím víc může v rozhodování hrát roli faktor,,děti"
  • mzdové a jiné požadavk toho člověka.

Negativně působí, když člověk často střídá zaměstnání, nebo vyjadřuje přílišnou nespokojenost s předchozími zaměstnavateli, naopak třeba konkrétně na mne působí dobře, když člověk řekne, že neumí vše dokonale, ale je schopný se novým věcem rychle naučit.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
21.8.19 10:08

@Želvuška Eluška Přesně tak jak zmiňuje @ircav
Kdysi na pohovoru se mě ptali co všechno ta daná firma vyrábí. Nevěděla jsem nic :D trapas… Ptají se často na takové věci jako proč chcete jít zrovna k nám, co o naší společnosti víte atd.
Administrativní pracovnice nemusí být zvlášť skvělá v nějakých specifických činnostech ale být dobrá v multitaskingu. Pečlivá, umět se rychle učit/chápat, zorganizovaná, mít základní znalosti v práci na PC a být odolná vůči stresu :)
Na jejich klasickou otázku „co jsou vaše silné a slabé stránky“ si dobře rozmysli odpověď. Je dobré uvést o jednu dobrou vlastnost více než tu špatnou (neshazuješ se). Buď upřímná ale zbytečně se v tom nebabrej. A v těch špatných opravdu uveď ty reálné ale nějak hezky zaobalené. Takové to „Jsem příliš pečlivá.“ je jak pěst na oko :D
Ale zažila jsem případ kluka, který na ty špatné vlastnosti řekl, že je neustále zraněný a často doma a nebo v nemocnici se sádrou a tak. Samozřejmě, že ho nezaměstnali :D
A pak je taková otázka „kde se vidíte za 5 let“. Neodpovídej kde se vidíš ve svém životě ale v tom pracovním - jestli si přeješ kariérně růst, pokračovat v dané firmě a nebo ne. Obzvlášť ženské když odpoví, že by si přály rodinu, tak tím ve výběru končí.
Ono celkově mi přijde, že dnešní pohovory jsou jak na prezidenta galaxie. I na tu nejobyčejnější pozici jsou assessment centra a bůhví jaké nesmysly, takže se připrav na takové ty klasické otázky, nastuduj si informace o firmě, popřemýšlej o té dané pozici na kterou se hlásíš a prodej se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
21.8.19 10:14

Jako administrativní pracovnice pracuji. Ptali se mě jak ovládám Excel, jaké jsou moje silné stránky. Řekla jsem jim, že umím psát všemi deseti, jsem komunikativní, zvládal práci pod stresem. Který tam občas je co si budem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
21.8.19 10:26

Vše výše uvedené + pokud je to ve státní/místní správě taky mrknout na příslušné zákony a spisový řád.. pokud v soukromé firmě, tak mrknout na obchodní rejstřík a pořádně projet jejich web čím přesně se zabývají, jak a kde fungují, kde mají např. pobočky atd. prostě aby byl vidět zájem a znalost…
moc nemachrovat a být připravena na otázku : Co nám můžete nabídnout…Proč bychom si měli vybrat právě Vás… v případě dětí zmínit, že máte hlídání/školku, ale na to by se správně ptát neměli (i když praxe je jiná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat