Předporodní kurz- jak s partnerem?

5173
15.8.10 11:23

předporodní kurz

holky jak jste se připravovaly na porod když jste neměli možnost chodit na předporodní kurz?! A hlavně připravoval se nějak váš partner?! ten můj netuší vůbec nic :nevim: a nijak se moc ani nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
15.8.10 11:30

Mabit, ono je někdy lepší nevědět :wink: Obzvlášť pro chlapa, ten se podle mě na nic připravit nemůže :-D Mně teda osobně stačilo, že tam byl 8-) Ty můžeš něco načíst na netu, z knížek, ale hlavně se neděs historkama o porodu, to člověku moc nepřidá :wink: Informace co a jak jsem se dověděla na místě a bylo, PA vysvětlovala, jak prodýchávat kontrakce, hledali jsme polohu, jak bych si mohla ulevit od bolesti, nemůžu si stěžovat :wink: Na porodní kurz jsem nechodila ani jednou a porodila jsem 5 dětí 8-)
Neboj, určitě to zvládnete oba dva :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.10 11:32

Jsem dobrý příklad toho, že se dá porodit i bez něj - díky předčasnému porodu jsme ho prostě nestihli :-D Ale jestli mi něco chybělo, bylo to dýchání. Co a jak probíhá, to se asi nemusí nikde poslouchat, když si to člověk načte, ale vědět, jak se opravdu dýchá, to mi chybělo, předýchávala jsem se a napůl z toho omdlévala. Určitě bych doporučovala se aspoň na tuhle lekci někam dostat.

Když se partner nezajímá, záleží hodně proč: jestli má pocit, že tam bude k ničemu, tak by ho nemělo být tak těžké, že nebude, může tam odvést pěkný kus práce :-D Ale jestli to prostě bere, že to není jeho věc… doporučuji skvělou knížku Partner u porodu, je psaná přímo pro chlapa, a dobře. :-)

• Citovat
  • Upravit
5173
15.8.10 11:37

což on u porodu být chce a zakládá si na tom,že tam bude u narození svého dítěte,považuje to za něco samozdřejmého,ale vůbec se nezajímá co se tam bude dít a jak to asi tak probíhá…já mám samozdřejmě něco načteno.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.8.10 12:05

Mabit, chlap měl taky jasno, že půjde, ale nijak se na to nepřipravoval :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.8.10 12:09

Ahojky, já tedy chodila, ale bylo to vždycky cvičení a pak přednáška - kojení, šestinedělí,… zrovna na porod jsem chyběla :oops: S chlapem jsme byli na školení pro tatínky, docela jsme se nachechtali, ale nevím, jestli mu to k něčemu bylo. Porod byl nakonec tak rychlý, že jsem nestihla ani říct, že jsem masírovala hráz. Na žádnou úlevovou polohu nedošlo :think:
Co však oceňuji bylo to dýchání, stačilo mi pak říct a už jsem věděla, také jsem si dokázala dáchnout mezi kontrakcemi. PA říkala, že to je hodně znát, pokud ta ženská už ví. :lol: Jenže pokud je porod dlouhý, tak nezachrání ani to. Ženská je prostě unavená.
Chlap mi hlavně držel ručník na hlavě, stejně přifrčel až na tlačení hlavičky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
15.8.10 12:56

Tak já nejsem z těch, co by dojely do porodnice a odevzdaly se do rukou personálu - tak mi to dítě poroďte… takže jsem si nastudovala mechanismus porodu, četla knížky o přirozeném porodu, doporučení WHO, co teď letí (např. nedělat nástřihy rutinně) atd. A každej večer jsme si o tom s manželem povídali, aby byl v obraze, co je ještě o.k. a co už ne (např. kamarádku nechali 56 hodin od odtoku plodovky, pořád se nic nedělo a pak akutní císař, nevědělo se 24 hodin, jestli dítě přežije a v jakém stavu…) Who stanoví, že po odtoku plodovky se má porodit do 24 hodin. Atd, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
15.8.10 14:42
Lasicka píše:
Tak já nejsem z těch, co by dojely do porodnice a odevzdaly se do rukou personálu - tak mi to dítě poroďte… takže jsem si nastudovala mechanismus porodu, četla knížky o přirozeném porodu, doporučení WHO, co teď letí (např. nedělat nástřihy rutinně) atd. A každej večer jsme si o tom s manželem povídali, aby byl v obraze, co je ještě o.k. a co už ne (např. kamarádku nechali 56 hodin od odtoku plodovky, pořád se nic nedělo a pak akutní císař, nevědělo se 24 hodin, jestli dítě přežije a v jakém stavu…) Who stanoví, že po odtoku plodovky se má porodit do 24 hodin. Atd, atd.

tak já nečekám,že mi personál porodí miminko a nebo že ho ze mě nějak dostanou :roll: nastudováno něco mám dýchání ještě nee,ale spíš mě zajímal ten chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
15.8.10 19:05

Buď v klidu. Já na porodní kurzy nechodila a vše potřebné mi řekli až v porodnici. Manžel se také o porod nezajímal, protože jsme oba byli do poslední chvile přesvědčení, že k porodu vůbec nepujde. Já ho tam nechtěla a on se o to taky moc nedral. Nakonec, když přišly bolesti, jsem mu volala, ať dorazí a byla jsem moc ráda, že mě drží aspoň za ruku a uklidňuje. U samotného porodu byl stejně zbytečný. To vedl doktor a PA a manžel mi stál za hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
16.8.10 14:57

Mabit, no chlap by podle informovanej být měl, protože bude za Tebe vyjednávat s personálem, Ty se s nima budeš těžko handrkovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.8.10 16:08

Kdy na porodní kurz?

Ahojte, já mám takový možná trapný dotaz-kdy začít chodit do takového předporodního kurzu? :oops: Jsem ve 21tt, tak jestli mám být ještě v klidu nebo se už mám pomalu po něčem dívat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
16.8.10 20:41

ahoj, na kurz se chodi cca kolem 30tt je to celkem fajn, jelikoz se clovek dozvi hodne veci, chodi tam i s Vami partneri, dela se prohlidka porodnich salu a dasli info, treba jak dychat, na kurzech to zkousi oba partneri, ulevovou masaz a dalsi veci, je to celkem fajn, ale myslim ze ne zas tak potrebne… chlap se kurzem na to lepe pripravi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
17.8.10 19:53

Já jsem teda na předporodní kurz šla a nebylo mi to k ničemu, protože jsem rodila císařem a ten se tam neprobíral :mrgreen: a na konec můžu říct, že je asi jedno, jestli člověk předtím něco ví nebo ne…já šla rodit v úplném klidu, neměla jsem během těhotenství jedinou kontrakci, ale stejně jsem neměla před porodem čas přemýšlet co a jak, takže i kdybych měla nějaké informace, v tu chvíli by se z hlavy vytratily :mrgreen: dneska v době internetu se člověk vše potřebné dozví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
17.8.10 19:54

Jo a k partnerovi…můj byl se mnou na tom kurzu, no, nějaký extra zájem asi neměl, ale tak nějak věděl…no ale jak jsem už napsala, bylo to na nic, protože u císaře nebyl…ono kolikrát ani netušíme, co chlapi všechno ví :wink: sedněte doma a proberte to spolu, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
17.8.10 22:52

holky tak jsem dneska přemluvila chlapa aby se mnou mrkl na video porodu-přirozenýho.,řekla jsem mu že se může stát že malýho budou tahat kleštěma a že to je asi masakr( spíš je než asi)Bavili jsme se kde bude stát,sám si řekl že by chtěl stát za doktorem aby mohl fotit až malej vyleze,tak jsem mu řekla,že to doktor asi nedovolí a že já bych byla daleko raději kdyby mi stál u hlavy a držel mě za ruku,jediný co mu prej připdá strašný je jak ta ženská naříkala,mě to nepřipadalo tak strašný :nevim: prostě si občas zakňourala a řekla au,néé že by se mi nesvíralo v krku,ale počítám s tím od začátku,že mě bude porod bolet takže mě ani nepřekvapilo že si zanaříkala a pak se divil,že jí trvá tlačení tak dlouho,prej si myslel,že 3× zatlačím a miminko bude venku,tak jsem mu říkala že to muže trvat i hoďku..no a pak začal fotbal tak pokračovat budem zítra .......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí