Předpřipravit mleté do mrazáku, syrové?

14046
14.1.14 11:09

předpřipravit mleté do mrazáku, syrové?

Ahoj, dostala jsem mleté maso. Normálně si sama udělám trošku masa a udělám z toho hned kuličky do rajské, jinak to nepoužívám, chci se zeptat, jak to zpracovat. Můžu si udělat za syrova polotovar a dát do mrazáku? Fakt se mi to nechce zpracovávat a vařit najednou,, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22756
14.1.14 11:12

@jizvíková Dávám běžně mleté maso do mrazáku. Vždycky v pohodě, nikdy mu nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932

Já si kupuju ochucené mleté a dávám si to do mrazáku normálně, někdy z toho rovnou udělám tvar karbanátku pak vyndám a jen obalím. Ale nenechávám to v mrazáku moc dlouho, maximálně měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Já teda neznám z mletýho nic, kde by nebylo vajíčko a vajíčko bych nemrazila :think: Můžeš si to třeba osolit okořenit a dát to do mrazáku tak. Pak jen vytáhneš, dáš vajíčko nebo nastavíš nebo co s tím děláš a je to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.1.14 11:14

@jizvíková dělám polotovar ala koření /nesolit, nedávat vajce/..A nebo si dělám jen jednotilivé balíčky mletého - vždy kupuju fakt hromadu :mrgreen: a pokaždé v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
14.1.14 11:14

Do mrazáku dávám všechno, mletý je jako čerstvý kdyz ho vyndas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
14.1.14 11:17

Muzes zmrazit jen mlete bez zpracovai, jde to, ale technologum by he jezily chupy na zadku. Daleko lepsi je, jak pises, udelat polotovar: ochutit, pridat co potreba, vytvarovat a zamrazit. Kulicky mrazim na tacu, po zamrazeni nasypu do pytliku a pak odebiram dle potreby, sekanou rovnou zabal do alobalu, karbenaky dtto jako kulicky, at to nemas slepene - primrazene k sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
14.1.14 11:19

Normálně si nadělám do mrazáku karbanátky (proložím je folií, aby k sobě nepřimrzly) a potom je postupně vytahuju a jenom smažím (zmrzlé).Nevidím důvod proč si do foroty nezmrazit třeba ty kuličky do rajské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.1.14 11:26

Mleté mrazím normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
14.1.14 11:33

Já maso umelu, nastrkám do sáčku a dám do mrazáku nedávám vejce ani koření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.1.14 11:38

@jizvíková
Můžeš to zmrazit normálně tak jako každé jiné syrové maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.1.14 11:45

Dávám syrové. Já si vždycky koupím flákotu masa, namelu, nadělám víc balíčků a dám do mrazáku. Mleté nekupuju - vyjímečně si nechám u řezníka namlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
14.1.14 11:47

@jizvíková klidně si ho připrav rovnou na kuličky nebo karbanátky. Nech zmrazit na plechu, aby se ti to neslepilo a pak už jen uvaříš jak si zvyklá. Já mám tahle v mrazáku karbanátky, pak je oběd za chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.1.14 11:47

Mleté mrazím normálně nebo si ho i ochutím a nacpu do bílých paprik, když jsou na podzim papriky v akci a tak dám zamrazit a nasáčkuju třeba po 6ks, pak jen vytáhnu až chci vařit rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
14.1.14 12:00

Ja si melu doma sama…a mam po balicich…delam smes na spagety, kooule do rajske, karbanatky, lamaju(armensky druh pizzy, mlete maso hojne ochucene rajcatovym protlakem a bylinkami a nejlepe palivym) a potres tim testo a das zapect…pelmene(masove tasticky, ktere se vari a podavaji s maslem a cerstve umlety peprem, nebo zakys. smetanou s cesnekem)…a dalsi a dalsi jidla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii