Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dostala jsem mleté maso. Normálně si sama udělám trošku masa a udělám z toho hned kuličky do rajské, jinak to nepoužívám, chci se zeptat, jak to zpracovat. Můžu si udělat za syrova polotovar a dát do mrazáku? Fakt se mi to nechce zpracovávat a vařit najednou,, děkuju
@jizvíková Dávám běžně mleté maso do mrazáku. Vždycky v pohodě, nikdy mu nic nebylo.
Já si kupuju ochucené mleté a dávám si to do mrazáku normálně, někdy z toho rovnou udělám tvar karbanátku pak vyndám a jen obalím. Ale nenechávám to v mrazáku moc dlouho, maximálně měsíc.
Já teda neznám z mletýho nic, kde by nebylo vajíčko a vajíčko bych nemrazila
Můžeš si to třeba osolit okořenit a dát to do mrazáku tak. Pak jen vytáhneš, dáš vajíčko nebo nastavíš nebo co s tím děláš a je to ![]()
@jizvíková dělám polotovar ala koření /nesolit, nedávat vajce/..A nebo si dělám jen jednotilivé balíčky mletého - vždy kupuju fakt hromadu
a pokaždé v pohodě ![]()
Do mrazáku dávám všechno, mletý je jako čerstvý kdyz ho vyndas.
Muzes zmrazit jen mlete bez zpracovai, jde to, ale technologum by he jezily chupy na zadku. Daleko lepsi je, jak pises, udelat polotovar: ochutit, pridat co potreba, vytvarovat a zamrazit. Kulicky mrazim na tacu, po zamrazeni nasypu do pytliku a pak odebiram dle potreby, sekanou rovnou zabal do alobalu, karbenaky dtto jako kulicky, at to nemas slepene - primrazene k sobe.
Normálně si nadělám do mrazáku karbanátky (proložím je folií, aby k sobě nepřimrzly) a potom je postupně vytahuju a jenom smažím (zmrzlé).Nevidím důvod proč si do foroty nezmrazit třeba ty kuličky do rajské.
Já maso umelu, nastrkám do sáčku a dám do mrazáku nedávám vejce ani koření
@jizvíková
Můžeš to zmrazit normálně tak jako každé jiné syrové maso…
Dávám syrové. Já si vždycky koupím flákotu masa, namelu, nadělám víc balíčků a dám do mrazáku. Mleté nekupuju - vyjímečně si nechám u řezníka namlet.
@jizvíková klidně si ho připrav rovnou na kuličky nebo karbanátky. Nech zmrazit na plechu, aby se ti to neslepilo a pak už jen uvaříš jak si zvyklá. Já mám tahle v mrazáku karbanátky, pak je oběd za chvilku.
Mleté mrazím normálně nebo si ho i ochutím a nacpu do bílých paprik, když jsou na podzim papriky v akci a tak dám zamrazit a nasáčkuju třeba po 6ks, pak jen vytáhnu až chci vařit rajskou.
Ja si melu doma sama…a mam po balicich…delam smes na spagety, kooule do rajske, karbanatky, lamaju(armensky druh pizzy, mlete maso hojne ochucene rajcatovym protlakem a bylinkami a nejlepe palivym) a potres tim testo a das zapect…pelmene(masove tasticky, ktere se vari a podavaji s maslem a cerstve umlety peprem, nebo zakys. smetanou s cesnekem)…a dalsi a dalsi jidla…