Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky mi našli v roce 2013, od té doby se nic nestalo, kromě toho, že jsem otěhotněla, mám zdravého syna a porod byl jako z pohádky
Na dalších stěrech co jsem byla (každý rok 1×) vše O. K. Takže plašit nemusíš, není to tak horký jak se zdá, pokud teda mohu mluvit za sebe
Ovšem i já si ráda vyslechnu zkušenosti ostatních ![]()
Ahoj, taky se přidávám s vlastní zkušeností. Já měla nález před 3 roky. Přišlo se na to v těhotenství. Od té doby chodím každého půl roku do centra onkologické prevence na kontroly a vše je v pořádku. Prý se to po porodu často zlepšuje nebo to úplně zmizí. Syn má 2 a půl a vše je ok.
Měla jsem taky po porodu, od té doby pravidelnější kontroly na gyn., na dalších kontrolách to bylo lepší, až potom po čase úplně čisté nálezy. Nebojte se, kdyby to bylo hodně špatné, dr. Vás pošle na konizaci čípku. Takto Vás bude pravidelně sledovat, nemusíte se ničeho bát, jen prostě poctivě choďte na kontroly. Moje dr mi ještě doporučovala jako doplněk stravy koupit si vitamin B12, že to pomáhá zlepšit stav.
Me kamaradce take v onkocentru rekli, ze se nemusi bat. Sledovany nalez pry nemuze vyustit v neco fatalniho.
No mě zarazilo hlavně to že to poznala jen z kontroly :/ tak mě to vyděsilo :/ a navíc jsem těhotná tak nějaký zásah asi nepřipadá v úvahu :/
V těhotenství jsem měla taky nález při kontrole… říkal že v těhu s tím nic dělat nebudou, že se uvidí na kontrole po šestinedělí… tam to bylo lepší, tak že počkáme… no a to dítě teď půjde do první třídy, já chodím pravidelně na kontroly a nález není žádný. tak snad to tak vydrží.
tehdy doktor říkal, že v těhotenství se to může všecko měnit a po porodu znovu… tak že se prostě uvidí.
A řeknou mi výsledky když si o ne zazadam??? Mě řekla že to budu vědět až po šestinedělí až přijdu že nemám volat nic… Jsem 28.tt a čekat cca 3-4 měsíce se mi nechce :/
Mě testy vyšly špatně předloni, chodila jsem (asi 4×) na kontrolu a pořád blbý, biopsie vyšla také pořád pozitivně, pak mi dali půl roku, jestli se tělo s tím samo popere a zmizí to samo ale bohužel jsem měla ten nejtěžší stav a loni jsem byla na konizaci děl. čípku. Od té doby kontrola každé 4 měsíce v centru gynek. onkologické poradny. Doufám, že na těhotenství to nebude mít žádný vliv ![]()
Jinak kamarádka měla to samy a té se to po těch půl roce ztratilo samo ![]()
Dobrý den, byl mi zjištěn predrakovinovy stav děložního čípku… Měla jste některá taky tak??? Jak se to řeší dál?? Vím že to nemusí nic znamenat ale děsí mě že to Dr poznala už jenom z kontroly :/ co a jak dál??? Dekuji