Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Musi mit pisemnou omluvenku, ne.
@NinaU. píše:
A proč by nemohla být ve školce a ty doma?
A proc by mela byt ve skolce, kdyz muze jet s maminkou na dovolenou?
Syn nastupuje do školky až za 14 dní, jsme na dovolené. Ve školce s tím neměli naprosto žádný problém, poděkovali za informaci.
Predskolaci to mají sice povinné, ale to neznamená, že v te školce musí být non stop. Normálně ji omluv a užijte si týden. Já jsem takto jezdila s mamkou k moři každé září půlku základky a celou střední.
Jsem ředitelkou ms. Ne není to problém. Proc taky? Čas s rodinou je nejdůležitější. To, ze je vzdělávání povinné neznamená, ze tam musí být cely rok. Řádně ji omluv a uzijte si to.
@Anonymní píše:
Krásný den, jdu si pro radu.
Před pár dny mi zaměstnavatel nečekaně dal dovolenou, která vychází na první týden v září. Ale dcera, která dostala odklad ve školce, by mela jit do školky už v pondělí. Myslíte, když ji omluvím, že může nastoupit až druhý tyden od 9.9. A nebude z toho žádný problém? Dříve jsem to opravdu nevěděla. Děkuji za radu.
Ve školce úplně v pohodě. Jen tam zítra zavolej, omluv jí z rodinných důvodů a po návratu dodej omluvenku.
Nevidím v tom žádný problém, my taky jsme dceru omluvili že jedem na dovolenou, a nikomu to ve školce nevadilo.
Na tridnich schuzkach rikali, ze o absenci delsi nz tri dny (o ktere se dopredu vi, ze bude delsi), musi byt informovan reditel a musi ji schvalit. Takze bych napsala email rediteli s vysvetlenim, aby omluvenku potvrdil. Po prichodu do skolky se absene jen podepise v omluvnem listu.
Zitra bych ji dala urcite do obeda, protoze se budou vitat po prazdninach a povidat si.
A zbytek tydne bych napsala omluvenku rodinne duvody (my mame v satne omluvenkovy formular).
Děkuji Vám za Vaše názory, rady a hlavně, že jste mě pozitivně uklidnili. Je to opravdu na rychlo a nerada bych ho strávila doma. Krásný večer.
![]()
U nas se zadna ofiko omluvenka ani davat nemusi. Mame sesit, kam se pise, jak deti budou/nebudou, kdy jdou po O-pro vsechny tridy stejny princip. Takze u predskolaka stejne jako u ctyrlete jsem proste zatrhla, ve ktere dny nebudou, kdyz jsme jeli na dovolenou. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Krásný den, jdu si pro radu.
Před pár dny mi zaměstnavatel nečekaně dal dovolenou, která vychází na první týden v září. Ale dcera, která dostala odklad ve školce, by mela jit do školky už v pondělí. Myslíte, když ji omluvím, že může nastoupit až druhý tyden od 9.9. A nebude z toho žádný problém? Dříve jsem to opravdu nevěděla. Děkuji za radu.