Změna trvalého bydliště kvůli ZŠ

3023
22.8.19 12:09

Kazda skola to ma jinak… co zavolat do ty skoly? Asi by to vsechno vyresilo :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3003
22.8.19 12:10

U nás je to tak, že kontroluji např. nájemní smlouvu (nebo jiný doklad o přestěhování) a musí byt starší než pul roku. Pak budou na tu adresu posílat dopis.
V krajních mezích může i město či škola poslat “kontrolu” zda tam opravdu s dětmi bydlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
22.8.19 12:15

Naše škola tohle neřeší. Zkontrolují obcanku, zákonného zástupce, rodný list dítěte a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41526
22.8.19 12:21

U nás kontrolují bydliště dítka rok zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.8.19 12:39
@Micaella22 píše:
Kazda skola to ma jinak… co zavolat do ty skoly? Asi by to vsechno vyresilo :*

A co si tak představuješ, že jim řekne? Chci se dopustit podvodu a jak to mám přesně udělat, abyste na to nepřišli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
22.8.19 12:41

Tak ono se hlavně také zjišťuje trvalé bydliště rodičů, takže změnit ho jen synovi moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.8.19 12:44

Není ti to trapné? Uvědomuješ si, že je to podvod? Že se pak na tu školu třeba nedostanou děti, co tam opravdu bydlí? Omlouvám se, ale musím tuhle diskuzi nahlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 12:44
:roll:

Příspěvek upraven 22.08.19 v 12:48

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 12:46

Podvod to není jelikož v dané spádové ulici žijeme, jen tam nemáme trvalé bydliště, které z jiných důvodů potřebuji mít jinde.

• Citovat
  • Upravit
12072
22.8.19 12:54

Že na sebe nechceš upozorňovat, jsem si stihla přečíst ještě předtím, než jsi to smázla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
22.8.19 12:55

Pak bych normálně zavolala do školy a zeptala se. Vždyť to tak má dost lidí. Znám lidi, kteří ještě nemají zkoulaudováno, tudíž ani nemůžou mít trvalé bydliště. Ale děti normálně zapsali podle místa pobytu. I když mají trvalé bydliště jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.8.19 12:58

@P4ja Jí se do školy volat nechce. Psala, že tam na sebe nechce upozorňovat. Ono to nebude křišťálově čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 13:01

@Kakachna Já jsem sem psala kvůli prosbě o rady, né kvůli dohadování se a rýpání :) O žádný podvod se nepokouším, jen chci zajistit pro svého synu základní školu, kterou bude mít 3 minuty od domu ve kterém žijeme. Já si klidně trvalé bydliště změním na adresu kde reálně žijeme a pod danou zš spadáme, ale pak se budu muset kvůli jiným věcem přehlásit zpět na druhou stranu města, proto se ptám a proto jsem prosila o zkušenosti/rady. Takže mne neobviňujte z podvodu když o mé situaci nic nevíte.

• Citovat
  • Upravit
12072
22.8.19 13:03

Město/městská část plánují potřebné kapacity podle toho, kolik tam mají hlášených dětí. Pak se jim tam takhle fingovaně „prestěhují mraky“ jiných dětí a jsou v háji. To nemluvím o penězích, které to zřizovatele stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
22.8.19 13:06

Nekde na novinkach psali, ze obec s tim stejne nemuze nic dělat, nejak se mi nezdaji ty kontroly, jestli v udanem miste skutecne bydlíte, @petula.bir - a je to v podminkach vyberu deti? Skolsky zakon o spadovych skolach hovori dost jasne a neni tam casova podminka pul roku pred zapisem apod. Takze kdyz bude prestehovana v den zapisu, tak dite vylouci? To bych se tedy odvolala do spravniho rizeni :roll:

Zakladatelko. Je to ve skolskem zakonu, precti si jeste kriteria. Jestli nechces vypadat blbe, tak se tam s klukem nekdo z vas rodicu prihlaste, pripadne muzes rict, ze jste jeste porad hlaseni v puvodnim byte kvuli prevodu nebo tak něco.

A jinak s tema „podvodama“ - muj kamarad kupoval novy byt v lete pred prazdninama. Byla tam spadova skola, kam mela nastoupit dcera jako prvnak. Jeste nebyl ten byt preveden. Tak holku prihlasili k babicce ve stejne ulici. Ano, byl to podvod, ale kdo si v techto situaci bude kopat, toho povazuji za hloupeho :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin