Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BohunkaP píše:
Nerozumím, z čeho se vykrucuji. Píšu pořád dokola totéž - že se zakladatelka chová účelově (osobně to nazývám podváděním, pro mne je to v podstatě totéž, jen jsem zkusila zvolit jemnější synonymum) a že když už se rozhodla tak chovat, měla by si za tím stát a nerozčilovat se, když to někdo pojmenuje přímo.
Důvody, proč se tak chová, mne opravdu nezajímají, to je její věc - a jak jsem už také psala aspoň třikrát, rozhodně ji nijak nesoudím (a ani nikoho jiného, kdo se tak chová). V životě můžou nastat složité situace a každý je musí řešit podle sebe.
Opravdu už nevím, jak to napsat srozumitelněji
Ale na tom není nic k souzení ani nic složitého, jen buď asi fakt neumíš vysvětlovat nebo s to po sobě ani nepřečteš. Zkusím to ještě jinak… ty tvrdíš, že matka jedná podvodně. Viz. vytučněné… a při tom matka přihlašuje dítě dle aktuálního místa bydliště. Tak a teď mi prosím řekni, klidně mi to ocituj i s konkrétními paragrafy, co je podvodného a účelového na TP v místě bydliště.
A zároveň mi prosím napiš jak jinak to řešit. Tedy… dítě bydlí někde, přepsat mu tam TP je dle tebe podvod a účelové, tedy dle tebe je legislativně v pořádku umístit TP dítěte za každých okolností na stejné místo jako oba rodiče (co když mají odlišné?) nezávisle na jeho faktickém místě bydliště? Poprosím paragrafy i k tomuto…
@BohunkaP píše:
Nevím, jestli píšu tak nesrozumitelně, ale připadám si už trochu jako kolovrátek„Účelové čachrování“ není to, že dáš trvalé bydliště tam, kde bydlíš. To je naprosto v pořádku. „Účelové čachrování“ je to, že to trvalé bydliště potom, když dosáhneš svého (tj. když dítě zapíšou), zase obratem odhlásíš resp. změníš jinam.
V tom případě ale řešíš úplně něco jiného. Mimochodem v příspěvku, na který jsem reagovala jsi toto nepsala a psala jsi to jinak. Nediv se pak, že to musíš opakovat jako kolovrátek, když ti vlastně nejde o přihlášení dle aktuálního bydliště (to co se tu řeší), ale o účelovost v tom smyslu, že bude přihlášeno a následně zase odhlášeno (o čemž tu pokud vím nebyla řeč ani to nebylo zmíněno). To jsou dvě zcela odlišné situace.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.