Změna trvalého bydliště kvůli ZŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
28.8.19 14:24
@BohunkaP píše:
Nerozumím, z čeho se vykrucuji 8o. Píšu pořád dokola totéž - že se zakladatelka chová účelově (osobně to nazývám podváděním, pro mne je to v podstatě totéž, jen jsem zkusila zvolit jemnější synonymum) a že když už se rozhodla tak chovat, měla by si za tím stát a nerozčilovat se, když to někdo pojmenuje přímo.

Důvody, proč se tak chová, mne opravdu nezajímají, to je její věc - a jak jsem už také psala aspoň třikrát, rozhodně ji nijak nesoudím (a ani nikoho jiného, kdo se tak chová). V životě můžou nastat složité situace a každý je musí řešit podle sebe.

Opravdu už nevím, jak to napsat srozumitelněji :nevim:

Ale na tom není nic k souzení ani nic složitého, jen buď asi fakt neumíš vysvětlovat nebo s to po sobě ani nepřečteš. Zkusím to ještě jinak… ty tvrdíš, že matka jedná podvodně. Viz. vytučněné… a při tom matka přihlašuje dítě dle aktuálního místa bydliště. Tak a teď mi prosím řekni, klidně mi to ocituj i s konkrétními paragrafy, co je podvodného a účelového na TP v místě bydliště.

A zároveň mi prosím napiš jak jinak to řešit. Tedy… dítě bydlí někde, přepsat mu tam TP je dle tebe podvod a účelové, tedy dle tebe je legislativně v pořádku umístit TP dítěte za každých okolností na stejné místo jako oba rodiče (co když mají odlišné?) nezávisle na jeho faktickém místě bydliště? Poprosím paragrafy i k tomuto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.8.19 14:28
@BohunkaP píše:
Nevím, jestli píšu tak nesrozumitelně, ale připadám si už trochu jako kolovrátek :think:„Účelové čachrování“ není to, že dáš trvalé bydliště tam, kde bydlíš. To je naprosto v pořádku. „Účelové čachrování“ je to, že to trvalé bydliště potom, když dosáhneš svého (tj. když dítě zapíšou), zase obratem odhlásíš resp. změníš jinam.

V tom případě ale řešíš úplně něco jiného. Mimochodem v příspěvku, na který jsem reagovala jsi toto nepsala a psala jsi to jinak. Nediv se pak, že to musíš opakovat jako kolovrátek, když ti vlastně nejde o přihlášení dle aktuálního bydliště (to co se tu řeší), ale o účelovost v tom smyslu, že bude přihlášeno a následně zase odhlášeno (o čemž tu pokud vím nebyla řeč ani to nebylo zmíněno). To jsou dvě zcela odlišné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin