Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, já mám syny 5,2 a 5 měsíců. Ze začátku to byl fičák, ale už jsme najeli na režim a je to ok.
Já ale jezdím tedy autem, nebydlíme přímo v místě školky. Co bych ale dala za to, kdybych bydlela ![]()
Manžel ti ho ráno odvézt nemůže? Popravdě v mých očích je to šílenost.
Tak u nas uz je to cerstvy skolak (takze k povinne dochazce pridej jeste kazdodenni ukoly), 2letak, ktery prave vymyslel ze konci s odpolednim spankem a novorozenec by se mel narodit kazdym dnem.
Je to sranda cim dal tim vetsi, ale hadam ze zenska zvladne vsechno kdyz nema na vybranou.
Neodmitam zadnou pomoc ktera se nabizi, coz u nas je minimum, ale uvazuju o nejake pani na hlidani, uvidime…
Ale ještě dodám, že dvouleťák má teď fakt období na zabití
. Do toho máme ještě kroužky staršího a s ním se to fakt občas nedá. Má stavy vztekání a to teprve je ![]()
Neschopná určitě nejsi ![]()
Mě to čeká od února, nejstarší chodí do školky a k tomu bude dvouletá a mimino. Moc se na to netěším, na to vypravování ráno do školky. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky a především ty které mají takový věkový rozestup dětí jako v nadpisu!
Zářím vše začíná, povinnou docházkou nejstaršího do školky, potřebuji vědět jak to zvládáte, jak vodíte dítě do školky s dvoleťákem a miminkem k tomu?
Potřebuji vědět jestli jsem fakt tak neschopná, že to prostě někdy zvládnout nejde
Moc děkuji za Vaše příspěvky!
Tý jo,pro mě by to byl taky masakr,ale viz příspěvek dole,to zvládnout asi jde,když se musí,ale ideální by bylo,kdyby to ho manžel mohl vodit,tak držím palce,ať se zajedete.Ps: omlouvám se za anonimitu, chodí sem i lidi, kteří nemusí zrovna vědět o kažém mém problému.
Podle mě se dá zvládnout všechno - musí se dát ale bude to asi pěkné ráno! Vůbec si to neumím představit a to mám doma jen tu prostřední variantu, kolikrát mám pocit že ani tak se nevyhrabeme a do jeslí chodíme pravidelně pozdě. Jak už někdo psal, chce to systém. S tím nejmenším to zatím bude asi nejjednodušší. Držím palce a přeju pevné nervy…
Věřím, že to musí být někdy šílenost, ale určitě si časem najedete na nějaký režim, který vám bude vyhovovat. Držím palce, aby to bylo co nejdřív.
Anonymní, ze začátku byl problém si nastavit, kdy vstát, abychom to stíhali. Pak do toho musím ještě přemýšlet, kdy nakojit malého, aby vydržel, než dojedeme.
Mně osobně ale spíš děsí období, až bude miminko chodit. To se asi zblázním úplně ![]()
Já bych to teda nedala, rozhodně bych zbuntovala muže, aby ráno vodil on, nebo poprosila nějakou sousedku nebo tak.
Kamarádka má taky tři (5,3 a 4m), ale ta má výhodu, že do tý školky vede dva - čili tu prostřední neoblíká jen kvůli procházce, ale nechá ji tam taky.
EDIT: Ale teda jsou tam na ni zvyklí, že děti chodí pozdě ![]()
Příspěvek upraven 22.10.14 v 08:51
@Kopretinkaobecna píše:
@terinka4444 všechno se dá zvládnout, není to šílenost
Holky, ono Vám to přijde fakt asi šílený, když to nezažijete, ale jakmile do toho spadnete, tak prostě fungujete. Vždy to musí jít.
Nejstarší musí vést za ruky nejmladšího atd. Prostě musí to jít ![]()
Zdravím všechny maminky a především ty které mají takový věkový rozestup dětí jako v nadpisu!
Zářím vše začíná, povinnou docházkou nejstaršího do školky, potřebuji vědět jak to zvládáte, jak vodíte dítě do školky s dvoleťákem a miminkem k tomu?
Potřebuji vědět jestli jsem fakt tak neschopná, že to prostě někdy zvládnout nejde
Moc děkuji za Vaše příspěvky!
Ps: omlouvám se za anonimitu, chodí sem i lidi, kteří nemusí zrovna vědět o kažém mém problému.