Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Myslela jsem, že je jasný, že je mi to jedno, kde co bude. Mě hlavně zajímalo co bude praktičtější. Ptala jsem se jestli do ložnice nebo pokojíčku. Kdyby se to někam nevešlo, napsala bych to.
U prvního jsem měla přebalovací pult v ložnici, protože do koupelny se nevešel a vedle skříň s oblečením. U druhého v koupelně a oblečení jsem si tam chystala. Oblečení bylo ve skříni v dětském pokoji u staršího. Za mě je lepší přebalovák v koupelně - snáž se vytopí, zdroj vody je po ruce a jako bonus syna uklidňovala pračka ![]()
@Anonymní píše:
Oživuji a jdu pro rady.Doma prvňáček a očekáváme jarní miminko.
Jak řešíte věci v bytě? Prvňáček má samozřejmě pokojíček. Mimino půjde do ložnice. Kam dát přebalovací pult? Dát ho do pokojíčku a v noci přebalovat a případně převlékat v ložnici, přes den normálně v pokojíčku na pultu? Kam uložit miminkovské věci - oblečení, plínky…- dát skříň do ložnice, nebo do pokojíčku. Až mimino bude k tomu, půjde do pokojíčku ke staršímu.
Další věc - je nutná vanička? Nestačilo by lehátko do velké vany? Předpokládám, že vodu napustím a po miminu se v ní může vyrochnit i starší.
Budu mít prebalovak i velkou polici na miminovske veci v koupelně. Tak nebudeme rušit druhého rodiče v ložnici ani sourozence v pokojíčku. Koupat budu nejdřív v kybliku/vaničce ve sprše a pak asi normálně ve vaně.
My jsme měli vaničku a dokonce i malou vaničku jako součást přebalovaciho pultu. A nepoužívali jsme ji, mimino jsem myla v umyvadle. Máme takové starší houboke ozdobná keramika ![]()