Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
1.dela, že neslyší, anebo nerozumí?
2.pise se syndrom
3.nebylo by od věci navštívit PPP
Třeba je introvert. Nebo mu prostě společnost mnoha lidí nedělá dobře. Zkusila bych dětského psychologa
Muj syn se projevoval podobně…kolem 5 roku… nyní je mu 7 a vyrostl z toho. řekla bych že měl jen opožděný vývoj a v 5 letech se choval jako jiné děti ve 3 a proto to pusobilo „divně“
Ja bych mu teda jako prvni davala najevo, ze ho miluju, at je jaky je
stejne je jeste malinky, ja kdyz je videla s tema obrima taskama, tak jsem mela slzy v ocich. Vzdycky jsem byla odpurce odkladu, ale nas coby zarijovy sel skoro v 7 a ted jsem rada, bylo na nem videt, ze fakt dozral a byl v pohode. Nebala bych se.
A co rika na to, proc fnuka? Takhle stary dite uz je schopno celkem popsat, proc se mu chce brečet.
Ne, to co popisuješ vážně není ADHD a nebo porucha autistického spektra.
Prostě je introvertní a je nejspíš vaším přístupem poněkud neurotizovaný.
Doporučuju tyhle dvě knížky
https://obchod.portal.cz/…/ticha-sila/ a https://obchod.portal.cz/…an-3-vydani/
Pokud by se vám s manželem nedařilo najít komunikačně-výchovný styl, který by byl pro všechny zúčastněné uspokojivější, více než doporučuji stavit se na nějakém workshopu výchovy bez poražených.
@Pavlahar píše:…ono se píše i „známých“
1.dela, že neslyší, anebo nerozumí?
2.pise se syndrom
3.nebylo by od věci navštívit PPP
Sourozence má a půjde do školy o rok později řekla učitelka ve školce, že má ještě co dohánět. Proč se mu chce brečet, neví. Školku nemá rád a každé ráno pláče, že tam nechce až se mě drží za kalhoty.
Muj se obcas rozklepe tremou nebo ze ma pocit, ze neco nezvlada (na to jsme prisli spolu). Mame takovyho imaginarniho skritka Bojana a kdyz je trema, tak si rikame kde je - ted treba sedi v brise a me se chce blinkat, ted ho mam v ruce, takze se mi klepe. No a kdyz uz jsme toho Bojana pojmenovali a umistili, tak se s nim da pracovat, napriklad ho schovat do kapsy nebo dat mame do tasky a ta ho vezme do prace. Nerikam, ze to pomaha 100%, ale ten ochromujici strach to celkem rozhani. Nakonec je kluk rad, ze Bojan je pryc a zbyla mu takova ta obycejna, celkem mila trema
strasne moc vam drzim palce
@Mallorka píše:
Má sourozence? Možná bych zvážila i odklad do skoly.
Si myslim, ze uz odklad asi ma, ne? ![]()
@pocker a co učitelky? Každé dítě je jiné. nejstarší šel do mš jako předškolák, dřív by to nedal vůbec a i tak to byl boj. Introvert je pořád
Při odkladu byl v PPP? Co oni na něj?