Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, nejsem typ holky co by plánovala velkou svatbu a celkove ty přípravy, proste na to nejsem a proto bych chtela nejakou „skromnější "svatbu co se tyce lidí. Vetsinou jsem, ale naopak byla na velkych svatbách takze vubec nemam predstavu jak by taková skromná svatba mela/mohla vypadat, ale vyloženě bych to nechtěla na úřadě. Takze me zajima nazor/zkusenost takove obycejne svatby. Kde byli buď jenom svedci nebo i rodiče. Ani po financni strance nemam predstavu na kolik takova mini svatba vyjde. Pisi "skromná“ svatba, protoze me jde spise o málo lidi nez o penize. Prosim tedy o zkusenost takové svatby. ![]()
@RockFous píše:
Zdravím, nejsem typ holky co by plánovala velkou svatbu a celkove ty přípravy, proste na to nejsem a proto bych chtela nejakou „skromnější "svatbu co se tyce lidí. Vetsinou jsem, ale naopak byla na velkych svatbách takze vubec nemam predstavu jak by taková skromná svatba mela/mohla vypadat, ale vyloženě bych to nechtěla na úřadě. Takze me zajima nazor/zkusenost takove obycejne svatby. Kde byli buď jenom svedci nebo i rodiče. Ani po financni strance nemam predstavu na kolik takova mini svatba vyjde. Pisi "skromná“ svatba, protoze me jde spise o málo lidi nez o penize. Prosim tedy o zkusenost takové svatby.
Chybi ti varianta, ze za svedky jdou rodice ![]()
Budeme mít svatbu za měsíc. Jen rodiče a sourozenci s detma je 26 lidi
obřad, pak oběd a domu. Oběd vyjde cca na 11 000 Kč.
@Anonymní píše:
Chybi ti varianta, ze za svedky jdou rodice
no nad takovou variantou jsem neuvažovala protoze bud tam rodice budou + svedci nebo nebudou ![]()
To jsi jako já. Taky jsem chtela malou svatbu. Bylo nas 11. Obřad na úřadě, focení, oběd v restauraci a pak jsme jeli k nam domů a slavilo se venku na zahrade. Za me ideal. Neměla jsem ani vyloženě svatební šaty.
Jestli se nekdy budu vdavat tak jen ja, zenich a svedci.. idealne nekde venku s oddavajicim
a pak treba piknit na louce i se svedky a pro oddavajicicho pripitek:)
My jsme sedli do letadla a odletěli se vzít na Mauricius
Mohu jednoznačně vřele doporučit
Akorát levné to teda moc nebylo no ![]()
Svatba jen my a svedci. V cizine. Spojeno vlastne hned se svatebni cestou…ale v nasich rodinach svatby nikdo moc neproziva, navic jsme uz meli i deti, takze to nikoho moc nezajimalo
…spis jsme si chteli usetrit takovy ty stresy s organizaci, koho pozvat/nepozvat, koho kam posadit atd
…to hsme se shodli, ze to pro nas predstavuje zbytecny stres…
I s námi 8 lidí. Původně jsem chtěla i tu více osekanou verzi. Na obřad přišlo více lidí na čumendu, pak jsme se byli fotit a oběd + káva v restauraci.
Měli jsme svatbu jen se svědky, na úřadě, po obřadu oběd v restauraci. Prstýnky z chirurgické oceli, žádné šaty, žádné kytice, žádné hostiny…prostě jsme přišli na úřad, řekli ano, šli na oběd a pak domu. Stalo nás to dohromady asi 3 tisíce.
Bylo nás celkem 15 lidu, pro oba druhá svatba, takže nebyl důvod to hrotit. Obřad, foceni, oběd, dort v restauraci, potom grilování na zahrade až do noci. Už je to 5let, tak si nepamatuju přesně kolik nad to komplet stalo, ale i s prstynkama, oblečením, kytky, jídlo, focení asi 35000.
My nakonec měli na žádost tchýně asi 40 lidí. Já bych to zvladla tak s 10. Ale místo a vše kolem by bylo podobné. Měli jsme obřad na pozemku penzionu a restaurace, kde pak byl oběd a raut a v penzionu ubytování. Bylo to u Brd, takže nádherná příroda a klidek. U penzionu byla menší, čistá farma. Nejdražší na tom všem bylo jídlo. Mě se to moc líbilo, bylo to venku, lidi mohli byt uvnitř nebo se jít podívat na zvířata. Celkově to pro 40 lidí, vc fotografa a dalších blbosti kolem vyšlo asi na 80-100tis. Ale třeba jen prsteny staly 20, a jídlo cca 40.
Nám šli za svědky ségra a její chlap. Celkově nás byli 14, jen nejbližší rodina. Obřad na radnici, focení domluvené v Botanické zahradě (bylo to v prosinci), profifotograf na obřad a párové focení. Oběd v restauraci, každý si dal, co chtěl. Místo dortu jsme měli objednané cupcakes (restaurace dort neuměla a nechtělo se nám platit megasumu za dort). Šaty jsem si objednala z UK za cenu pujcovneho. Kytku jsem objednala u běžného květinářství, na které jsem dostala tip. Kosmeticka a její kamarádka- make up a vlasy pro mě a segru(to bylo zpětně nejslabší bod a dnes bych se asi namalovala a ucesala sama). Největší položky- Oběd v restauraci a fotograf
Na naší bylo i s námi 9 lidí - rodiče, sourozenci a svědci. Na oběd jsme šli do restaurace, kde si každý objednal, na co měl chuť, takže se nemuselo řešit ani žádné společné menu. Akorát polévku jsme měli klasickou knedlíčkovou pro všechny. A šaty jsem neměla klasické svatební, ale společenské, což je hned podstatně levnější záležitost, a jak vypadaly úžasně. No a dají se použít případně i na jinou akci ![]()