Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jen je tam vem. Já šla s půlroční a ještě se mi omlouvali, že mě tam museli tahat s miminem. Přestupek byl asi tejden před porodem, auto jsem neřídila já (a kdyby, tak mě asi zavřou - jel 92 na 50). Tak jsme do protokolu napsali, že jsem neřídila, protože jsem byla ve vysokým stupni těhotenství a na rizikovým a hotovo. A pamatovali si, že jsem tam půl roku předtím volala a omlouvala se - dopis mi totiž přišel v 6nedělí - tak jsem tam hned začerstva zavolala, ať mě tímpádem v nejbližších týdnech nečekaj.
Hanule píše:
po tobě nechtěli doklady?
Chtěli, ale nechápu, proč se ptáš? ![]()
Mooch- já měla mít první termín taky v šestinedělí, ale kdyby aspoň na konci,ale to bylo někdy během druhého třetího týdne, tak jsem poslala kopii rodného listu malé a že teda jako fakt ne a kdy tedy jindy. Na druhý termín jsme měli pozvánku k pediatrovi, no a teď napotřetí si to asi posichrovali a dali mi na výběr jeden ze tří po sobě jdoucích dní
Přdpokládám, že kdyby mě teď něco skolilo a já zas nepřišla, poslali by „přijďte. Někdy. Kdykoliv. Ale proboha přijďte!“ ![]()
Omlouvám se za anonym, ale toto nechci psát „oficiálně“. Můžeš jim napsat doporučeně dopis (nejlépe s dodejkou), že máš malé děti a nemáš hlídání, že se omlouváš, že nepřijdeš. Pokud se budeš vymlouvat rok, tak ti nemůžou nic udělat, přestupek se musí vyřešit do jednoho roku. Já jsem to tenkrát nevěděla, taky jsem měla mimino, pak jsem byla nemocná já, atd. a za rok mi přišel dopis, že se to „ruší“, či jak to nazvat.
„Odpovědnost za přestupek zaniká navíc v případě, že se přestupek nepodaří projednat v nepřekročitelné lhůtě jednoho roku od jeho spáchání“
Tak jeslti mají doklady a už tenkrát jsi neřekla že řídil někdo jiný, tak jak by teď mohli vzít že řídila osoba blízká ![]()
Možná jsem jen díky autům co se nám kolem baráku v obci řítí stovkou, ale přístup - tak jsem jela rychle, no a co, nic vám platit nebudu… moc nezdá.
zuzouš píše:
Ale ne, já věděla, že rodit nebudu, poslíky ještě poznámto byla jen shoda okolností,že jsem jela na kontrolu a do toho to tvrdnutí. Jako mám chuť obě děti vyprudit, ať tam ječej a já budu frkat a chrchlat a dělat děěsně nemocnou, aby si pánové drželi odstup a co nejdřív mě vypoklonkovali domů
Takže co čtu, mělo by to být celkem rychlé
ynax- to néé, právě že pokutu nechci, by byla celekm vysoká
ty jo tak já bych těm policajtům řekla,že máš bolesti,že tě chytly po cestě že chvátáš - nelhala by si
xangel87 píše:
Si mi touhle historkou připomněla - jednou jsem byla jako svědek předvolána k výslechu.Sedím, čekám, pupek jak blázen.Čekám hodinu, policajt na recepci takovej vlažnej.Tak mu říkám:" Jestli ten váš kolega brzy nepřijde, tak mu tu najust porodím, jsem na něj zvědavá„.A on: "A kdy máte termín?“ Já odpověděla:" Včera jsem ho měla!"Jen vyvalil oči a měli jste vidět ty mety, jak letěl shánět kolegu
Pardon za OT, to jen že si mi to připomněla
Taky anonym píše:
Omlouvám se za anonym, ale toto nechci psát „oficiálně“. Můžeš jim napsat doporučeně dopis (nejlépe s dodejkou), že máš malé děti a nemáš hlídání, že se omlouváš, že nepřijdeš. Pokud se budeš vymlouvat rok, tak ti nemůžou nic udělat, přestupek se musí vyřešit do jednoho roku. Já jsem to tenkrát nevěděla, taky jsem měla mimino, pak jsem byla nemocná já, atd. a za rok mi přišel dopis, že se to „ruší“, či jak to nazvat.„Odpovědnost za přestupek zaniká navíc v případě, že se přestupek nepodaří projednat v nepřekročitelné lhůtě jednoho roku od jeho spáchání“
To je sice pravda, ale správní orgán tě může nechat předvést policií nebo ti dát pořádkovou pokutu.
mag píše:Taky anonym píše:To je sice pravda, ale správní orgán tě může nechat předvést policií nebo ti dát pořádkovou pokutu.
Omlouvám se za anonym, ale toto nechci psát „oficiálně“. Můžeš jim napsat doporučeně dopis (nejlépe s dodejkou), že máš malé děti a nemáš hlídání, že se omlouváš, že nepřijdeš. Pokud se budeš vymlouvat rok, tak ti nemůžou nic udělat, přestupek se musí vyřešit do jednoho roku. Já jsem to tenkrát nevěděla, taky jsem měla mimino, pak jsem byla nemocná já, atd. a za rok mi přišel dopis, že se to „ruší“, či jak to nazvat.„Odpovědnost za přestupek zaniká navíc v případě, že se přestupek nepodaří projednat v nepřekročitelné lhůtě jednoho roku od jeho spáchání“
Může, ale jen když se jen tak svévolně vyhýbáš a nemáš k tomu „zákonný“ důvod. A to, že nemám hlídání nebo mám nemocné děti, je zákonný důvod. Viz můj předešlý příspěvek - opravdu děti byly nemocné, pak já - jen jsem psala písemně, že nemůžu přijít a za rok mi napsali, že to „padá“, že se přestupek neprojednal ve lhůtě jednoho roku. Ani jsem o tom nevěděla, nebylo to fakt úmyslné…
Taky anonym píše:mag píše:Může, ale jen když se jen tak svévolně vyhýbáš a nemáš k tomu „zákonný“ důvod. A to, že nemám hlídání nebo mám nemocné děti, je zákonný důvod. Viz můj předešlý příspěvek - opravdu děti byly nemocné, pak já - jen jsem psala písemně, že nemůžu přijít a za rok mi napsali, že to „padá“, že se přestupek neprojednal ve lhůtě jednoho roku. Ani jsem o tom nevěděla, nebylo to fakt úmyslné…Taky anonym píše:To je sice pravda, ale správní orgán tě může nechat předvést policií nebo ti dát pořádkovou pokutu.
Jednou, možná dvakrát ale ne donekonečna
Že tě znova nepředvolali, neznamená, že je to tak vždy.
Můžu oživit diskuzi s novým dotazem? Nevíte, jak je to s „osobou blízkou“ teď po Novém roce? Parkovala jsem v obytné zóně, kde denně parkují desítky aut, protože tam prostě jinde není kde zaparkovat. A ta zóna je tak rozsáhlá, že kdybych zaparkovala někde před značkou, musela bych děti vláčet k doktorovi minimálně o kilometr dál. … No, a dostala jsem od městské předvolání k projednní přstupku. Nevíte, jestli ještě pořád je možné se vymlouvat na osobu blízkou? Je mi to osobně hodně proti srsti, ale fakt nemám čas ani hlídání k tomu, abych děti vláčela po policajtech kůli prkotině. Kdybych parkovala na invalidech nebo jela rychle, tak neřeknu ani půl slova. Ale tohle stupidní parkování na míst, kde to fakt jinak nejde, to mi přijde ujetý to pokutovat
Navíc jako samoživotelka s jedním rodičákem na dvě děti obracím 100× každou korunu, než ji vypustím z kapsy ![]()
Nevím, jak je to s osobou blízkou (teď to spíš řeší oswobou hodně vzdálenou), ale možná bych s sebou na ty policajty vzala i ty děti…
Jen tak mimochodem kamarád před dvěma lety taky parkoval na místě, kde se zvláště poslední dobou parkuje bez pokut pravidelně (a ještě hůř) a měl to nakonec za pětistovku…
Ale asi to bude o tom, na koho se natrefí.
Když jsem měla rok a půl staré dítě a pupek, zaparkovala jsem před domem, abych vynesla tašky s nákupem. Prý jsem stála moc blízko křižovatky. Břicho ani prcek nepomohli. Vyfasovala jsem 500 a bodík.
Anonymní píše:
Můžu oživit diskuzi s novým dotazem? Nevíte, jak je to s „osobou blízkou“ teď po Novém roce? Parkovala jsem v obytné zóně, kde denně parkují desítky aut, protože tam prostě jinde není kde zaparkovat. A ta zóna je tak rozsáhlá, že kdybych zaparkovala někde před značkou, musela bych děti vláčet k doktorovi minimálně o kilometr dál. … No, a dostala jsem od městské předvolání k projednní přstupku. Nevíte, jestli ještě pořád je možné se vymlouvat na osobu blízkou? Je mi to osobně hodně proti srsti, ale fakt nemám čas ani hlídání k tomu, abych děti vláčela po policajtech kůli prkotině. Kdybych parkovala na invalidech nebo jela rychle, tak neřeknu ani půl slova. Ale tohle stupidní parkování na míst, kde to fakt jinak nejde, to mi přijde ujetý to pokutovatNavíc jako samoživotelka s jedním rodičákem na dvě děti obracím 100× každou korunu, než ji vypustím z kapsy
být tebou, tak se zkusím nejdřív písemně vymluvit na nemoc dětí (či jiný zákonný důvod) a budu doufat, že se top stihne promlčet. Klidně se vymluv víckrát. Pokud budou předvolávat dál a nebudeš to mít už jak jinak odložit, tak bych naklusala s dětma. Jo a do té omluvy bych zakomponovala, že jakožto samoživitelka nemáš hlídání a taktéž z rodičáku nemáš peněz nazbyt, aby sis někoho na hlídání zaplatila. Třeba pochopěj…
Osoba blízká stále je. Na předvolávací dopisy odpovídám písemně- v uvedenou dobu jsem vozidlo neřídila (neparkovala)já, nýbrž osoba blízká a vůči této osobě využívám práva nevypovídat. Normálně jim to pošlu a nikam se nedostavuju a ani na tom ještě nikdy netrvali. Jednou mě předvolali znovu, tak jsem znovu poslala dopis a už se na to vykašlali. Morálku v tomto neřeším, jsem člověk dnešní doby a využívám všeho, co mi zákon umožňuje.
Ještě co se týče toho dostavování se, tak situace, kvůli které jsem diskuzi založila, byla trochu jiná, tam jsem odmítla řešit na místě blokově. To jsem se nakonec dostavila, výmluvy došly a zatím čekám na výsledek, ale vypadá to dobře ![]()