Problém se sousedy - hlučnost

2363
28.1.12 09:43

Problém se sousedy - hlučnost

Ani nevím, kam tohle téma zařadit, ale potřebuji poradit, protože už jsme bezradní. Koupili jsme si nový byt v novém bytovém době, všichni sousedé se známe, měli jsme dobré vztahy a s většinou stále ještě máme. Náš problém začal ještě v době, kdy jsem chodila do práce. Bydlíme v druhém patře a nad námi je mezonetový byt. Jeho majitelé mají dvě děti 4 a 2 roky - chlapce. Bohužel jsou velmi hluční. Vůbec mi nevadí hluk, pláč, křik. Ale je u nás problém kročejový hluk, který se nese konstrukcí bytu - dupání po schodech, běhání po plovoučce. Když byli kluci ještě miminka a v noci plakali, spíš jsem jejich rodiče litovala a chápala jsem situaci, nikdy jsme si nestěžovali. Bohužel ale vyrostli a jejich rodiče je zřejmě neumějí „donutit“ jít spát. Takže třeba o půlnoci jezdili s tatrou v obýváku a my s manželem nemohli spát. To už jsem vážně nevydržela, přeci jen se chci do práce vyspat, šla jsem na ně zazvonit a chtěla jsem se slušně domluvit. Bohužel mi nikdo neotevřel,ale tatra přestala jezdit, asi věděli proč zvoním. Jejich maminka je téměř nevodí ven, mají v bytě terasu a balkon, takže si děti užívají pohybu tam nebo v bytě. Ale hluk přes den mi nevadí, i když omezuje. Ale intenzita nočního hluku se stupňovala a my byli bezradní, nedalo se s nimi nijak domluvit. Například mi na naše upozornění odpověděli, že jsme si koupili špatný byt, když nám vadí hluk, tak jsme si měli koupit byt v horním patře. Tato situace už trvá dva a půl roku. Před několika měsíci se nám narodil syn. Bohužel nastalo to, čeho jsem se bála, v noci nám ho budí. Jejich děti chodí spát nejdřív ve 22h, pochopila bych, kdyby si hrály v klidu, ale jejich tatínek si s nimi hraje stylem běháním, dupáním a skřeky, které se ani nedají napodobit. Sousedka mi řekla, že ona nemůže svým dětem nic zakazovat, že je nechce omezovat. Ale to, že oni omezují naše dítě a nás již několik let šikanují je prostě nezajímá. Rozhodně to nejsou lidé na pokraji společnosti naopak, jsou to doktoři - psycholožka a anesteziolog. Ještě chci dodat, že na hluk jsem zvyklá, vyrůstala jsem v bytovce. Vím, že řízky se klepou na koleni a po osmé hodině se ztlumí hlasitost tv. „Normální“ lidi by stačilo upozornit jednou, dvakrát, ale oni jsou naprostí ignoranti a je jim to jedno. Prý do 22h hluk neřeší, to mám své osmiměsíční dítě dávat spát až tak pozdě? My nesmíme jejich děti omezovat v pohybu,ale oni to naše budit ze spánku můžou? Jsem z toho opravdu nešťastná, teď už to ani neřeším v klidu já, ale už k nim 2× naběhl manžel s výhružkami. Ale mají nás takzvaně na háku, my jim ničím pohrozit nemůžeme . . . nebo snad ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
28.1.12 09:49

Téda, většinou mi stížnosti na hlučné sousedy připadají dost přehnané, ale tvoji sousedi- to jsou ale pitomci… Nemůžou omezovat děti, ale sousedy omezovat můžou :roll: . To snad ani nepotřebuje komentář.

No, jsme zvědavá, co ti kdo poradí, já fakt nevím…

Do 22.hodiny opravdu s tím nic nenaděláš- je to na jejich slušnosti, ohleduplnosti- která jim chybí…

• Citovat
  • Upravit
byron
28.1.12 09:50

Stěhovat se asi nechcete… Mě napadalo jen se fakt přestěhovat, ale to není rada

• Citovat
  • Upravit
8097
28.1.12 09:56

Bohužel myslím, že s tímhle nic neuděláte. Sama poznáte, až budete mít dítě větší, že nebude sedět na gauči u Tv, ale bude si chtít hrát. Když si to vezmete z druhé strany, když Vám dítě pláče, taky s tím nic neuděláte, pusu mu nezalepíte, to bohužel nejde a taky tím defakto bezdětné sousedy rušíte.
Můžete si nechat změřit hlučnost v bytě, ale myslím, že si tím vůbec nepomůžete, já jsem řešila souseda, který si nechal udělat plovoučky do koupelky a pračka mu líta z leva do prava. Podotýkám, že soused pral, když se mu zlíbilo i v noci, což mi budilo syna. Nebo pravidelně v neděli o půl sedmé ráno. Když se šel s ním manžel domluvit slušně, bohužel s ním vymetl, že nám také brečí dítě, ať tomu smradovi doma dáme najíst apod. Syn měl v té době 4 měsíce. Tak mu manžel řekl, že pokud bude prát po 22 hodině, že si budeme stěžovat, zkončilo to tím, že se nám narodilo druhé dítě a když pláče soused mlátí do topení. Nezmůže s tím samozřejmě nic. Je to nekonečný boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
28.1.12 10:01

Byron, moc díky za podporu! Asi to nebude mít jiné řešení - ale popravdě, se nám moc nechce, je tu výborná a krásná lokalita, supr pro děti a skvělá dostupnost do Prahy. A v místě jsme bohužel ještě nenašli byt, který by pro nás byl cennově dostupný a jeho podoba srovnatelná s cenou :) zřejmě se opět budeme muset omezit a vzít „horší byt a horší lokalitu“, abychom měli klid :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.1.12 10:04
Iveta84 píše:
Byron, moc díky za podporu! Asi to nebude mít jiné řešení - ale popravdě, se nám moc nechce, je tu výborná a krásná lokalita, supr pro děti a skvělá dostupnost do Prahy. A v místě jsme bohužel ještě nenašli byt, který by pro nás byl cennově dostupný a jeho podoba srovnatelná s cenou :) zřejmě se opět budeme muset omezit a vzít „horší byt a horší lokalitu“, abychom měli klid :cert:

Jen aby pak v té klidnější lokalitě zas nevadilo vaše dítko někomu pod váma… :nevim: Ono to je těžký a s malým prckem se to i těžko chápe… Ale pak se může stát, že budete mít akčního dvouleťáka, kterýho pořádně neukočírujete a budete řešit stenej problém (jen teda opačně… :nevim: ), prostě když člověk bydlí v bytovce, musí s tímhle počítat… I když chápu, že to musí být mazec a rodiče by se měli snažit děti aspoň trochu srovnat večer… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
28.1.12 10:05

Zlatej barák, pár měsíců u tchýně v paneláku mi stačilo, bydleli jsme až v posledním patře a slyšeli jsme stejně i hekající sousedku pod náma, natož chrápající tchýni přes dvoje zavřený dveře 8o já bych se asi zvencla, jsem hroznej cholerik, jako noční klid začíná bohužel až ve 22hodin, ale odsud podsud, pokud vím, že vedle nás nebo pod námi bydlí sousedé s miminkem, tak se snad mírním…mě stačilo vědět, že má soused doma návštěvu s vnoučkem (miminko půl roku) a dávala jsem pozor, aby mi v bytě neštěkal pes a prcka jim náhodou nevzbudil......nikdo jim neříká ať dítě omezujou, ale za prvý mé dceři jsou 4 roky, v 8 jí dávam spinkat a do devíti je tuhá a je klid a za druhý nějakej večerní klid by ty děti snad mít měli, protože jestli jim tam takhle řádí do desíti, tak pak jim musí usínat o půlnoci než si zvyknout, že má bejt klid…no přeju hodně štěstí, já bych teda prudit nepřestala, at si klidně přes den řádí, ale večer at je klid nebo bych jim z toho začla dělat peklo taky a klidně bušila koštětem do stropu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
28.1.12 10:08

ahoj,mě napodlo: kdo je u vás „správcem bytů“? nějaké družstvo, obec? stěžovat si u nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.1.12 10:09

Tu hlučnost po 22.h by se dala řešit jako přestupek na úřadě tuším
Jinak podle toho, zda je byt jejich, tak na schůzi vlastníků bytů, pokud podnájem, tak s majitelem.
Na té schůzi by to mohlo být nejefektivnější, protože tam budou další lidé, kteří by jim k tomu též třeba řekli svoje.
Jinak souhlasím s tím, že děti fakt nebudou dřepět celou dobu na zadku, to poznáš později, taky jsem nadávala na sousedy s dětmi, slyšíme vždycky večer rány, dupot, dokad mi tu syn taky nezačal lítat právě večer, tak jsem trochu pochopila, ale u nich to graduje maximálně kolem 9 a pak je klid.
Svoje dítě samozřejmě krotím, aby mi nebudil řvaním a dupáním mimino, ale kdybych chtěla, aby bylo doopravdy ticho, tak bych ho musela svázat do kozelce a dát mu roubík :lol:

A prohlášení „přeci nebudem děti omezovat“ mě pekelně točí, vyrostou z nich stejně bezohlední zmetci jako z rodičů :cert:
Podle mě i starší děti mají mít nejpozději v 10 večerku, když nemůžou spát, tak třeba koukat na pohádku, číst si, hrát v posteli nějakou společenskou hru, ale ne x hodin lítat po baráku - přeci jen je i v mém zájmu, abychom měli klid my s mužem a mohli se kouknout třeba na film :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
28.1.12 10:11

Myslím, že velkej problém je nyní v plovoucích podlahách. Naši rodiče měli koberce a ty přece jenom tlumily. Bydlíme v samostatně stojícím domě, takže se sousedy problém není, ale když v patře malé spadne něco na zem, tak je to rána jak z děla. S rodiči jsme nějaký čas bydleli v paneláku a měli jsme podobné sousedy. Když vstávali od stolu v kuchyni, tak to byl jak vojenský nálet. Měli jsme pokoj pod jejich ložnicí a při jejich velké váze se dnes nedivím, že postel narážela do zdi,žena byla naruživá (křik atd), a tak jsme jejich milostný život měli celkem zmapovaný. No nenaděláš nic, jedině se odstěhovat, pokud nejsou soudní, spíš naopak, tak ti nikdo a nic nepomůže.Spíš budou dělat naschvály.

• Citovat
  • Upravit
1309
28.1.12 10:11

zakladatelko, doporučuju jednu věc- ráno kolem 6 jim zvon na zvonek u bytu, klidně je vzbud a popřej jim krásné ráno.. takhle to dělej klidně i v noci, aby si ti zmetci uvědomili, že to není jejich barák a že se maj chovat jako lidi.. tihle vzdělanci jsou nejhorší lidi.. normálně bych jim ráno zvonil na zvonek, dokub by nikdo nevyšel, nebo v noci.. a říct jim- já nemohl-a- spít zase večer, uvědomte si, že tu nebydlíte sami a tak se i chovejte… v paneláku šla ještě vypnout elektrika na chodbě, což aplikoval kamarádův otec, ten , když byl v baráku rachot, tak jim normálně vypl na chodbě pojistky a počkal si, až vylezou ven a zjebal je jak malý děcka- jeho otec měl 120 kilo a hrál házenou, takže si na něho jen tak nikdo netroufl.. no a jeho syn zase aplikuje to, že když je v paneláku pod nim rachot, tak ráno zvoní třeba v 5 na zvonek, dokud nikdo neotevře a popřeje jim hezký ráno s tím, že on nemohl spát zase v noci.. bohužel, tvoje situace bude na otevřený boj… pevné nervy, ale přejdi do protiutoku, protože s těma lidma nic neuděláš.. taky zkuste třeba v 11 večer vrtat jen tak do stropu, dej si tam kus desky a zapni vrtačku s příklepem.. uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.1.12 10:15

no souhlas s tím, že za to mlžou plovoučky. ty vůbec do bytových domů nepatří, nejsou na to udělané izolace a přes plovoučku se nesou zvuky..hrůza.. v paneláku má být koberec, nebo když už, tak zátěžové linolea… ty vypadaj jak plovoučka, ale jsou teplejší a nenesou tak zvuk.. nad náma bydleli jedni, co maj taky chytře plovoučky, a jednou jejich děcko házelo na podlahu kuličku.. to byly rany jak z děla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.1.12 10:16
lopata píše:
zakladatelko, doporučuju jednu věc- ráno kolem 6 jim zvon na zvonek u bytu, klidně je vzbud a popřej jim krásné ráno.. takhle to dělej klidně i v noci, aby si ti zmetci uvědomili, že to není jejich barák a že se maj chovat jako lidi.. tihle vzdělanci jsou nejhorší lidi.. normálně bych jim ráno zvonil na zvonek, dokub by nikdo nevyšel, nebo v noci.. a říct jim- já nemohl-a- spít zase večer, uvědomte si, že tu nebydlíte sami a tak se i chovejte… v paneláku šla ještě vypnout elektrika na chodbě, což aplikoval kamarádův otec, ten , když byl v baráku rachot, tak jim normálně vypl na chodbě pojistky a počkal si, až vylezou ven a zjebal je jak malý děcka- jeho otec měl 120 kilo a hrál házenou, takže si na něho jen tak nikdo netroufl.. no a jeho syn zase aplikuje to, že když je v paneláku pod nim rachot, tak ráno zvoní třeba v 5 na zvonek, dokud nikdo neotevře a popřeje jim hezký ráno s tím, že on nemohl spát zase v noci.. bohužel, tvoje situace bude na otevřený boj… pevné nervy, ale přejdi do protiutoku, protože s těma lidma nic neuděláš.. taky zkuste třeba v 11 večer vrtat jen tak do stropu, dej si tam kus desky a zapni vrtačku s příklepem.. uvidíš…

jenže v 5 ráno / 11 večer je to už rušení nočního klidu (což si ti sousedi nad ní očividně hlídaj, aby v 10 už byl klid… ), takže by se to mohlo obrátit proti ní… Nad náma je občas taky binec, pod náma sousedovi zas klidně v 10 nebo 11 večer štěká pes… Ale prostě to je daň za to, že bydlím v paneláku, nikdo mě tady nedrží… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
28.1.12 10:16

Pročti si tyhle 2 diskuze, minulý týden se tady něco podobného řešilo, ale přesně naopak:
https://www.emimino.cz/…usede-95555/
 https://www.emimino.cz/…ialku-96115/

Taky jsem tuhle situaci zažila, bydleli jsme v přízemí a ve 3.a 4.patře měla rodina s dětmi (6 a 8 let) mezonet a to byl rachot, že jsem ráda, že už jsme ten byt prodali. Když nebyly ve škole, tak tam lítaly, dupaly, mlátily s míčem o stěny, běhaly a skákaly po schodech a vše jsme slyšeli i do ložnice :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
28.1.12 10:17

No, po 22.hodině jezdit tatrama po plovoučkách a běhací a řvací hra s tatínkem- to už mi připadá úplně mimo meze slušnosti…

Sama mám tři děti a nejvíc bordelu naděláme večer- ale maximálně do osmi, půl deváté je klid a máme koberce a fakt je krotím, rozhodně je nenechávám záměrně dělat hluk…
A problém se sousedy jsem měla, ale po jedné hlučné debatě je problém vyřešen. Jenže jemu vadilo, že děti vůbec jsou- to je rozdíl!

Já si myslím, že zakladatelka je tolerantní až moc, dokázala to, že nic neřešila, než se jim narodilo mimino. ted chtějí jen trošku klidu por své dítě…

Já si fakt myslím, že zakladetlka není z těch hysterek, co jim vadí každý prd.

Jo, ta stížnost na nějaké schůzi- to je dobrý nápad

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová