Problém se sousedy - hlučnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
28.1.12 11:15
RyBANA píše:
Tak já jsem ve 30 let starým paneláku a slyším sousedy (všechny - nad námi, vedle, i pod námi) jako by byli ve vedlejším pokoji. O záchodu ani snad nemluvím, tam můžu pomalu kecat se spolu sracím z přízemí :roll:
Hele, já třeba sousedy od vedle neslyším- jen nad a pod
  • Citovat
  • Upravit
50143
28.1.12 11:23
byron píše:
RyBANA píše:
Tak já jsem ve 30 let starým paneláku a slyším sousedy (všechny - nad námi, vedle, i pod námi) jako by byli ve vedlejším pokoji. O záchodu ani snad nemluvím, tam můžu pomalu kecat se spolu sracím z přízemí :roll:
Hele, já třeba sousedy od vedle neslyším- jen nad a pod

A my jsme v tom bytě sousedy od vedle vůbec neslyšeli a to tam měli 2 děti ve věku 6-10 let. Za to děti od 2 patra výše jsme slyšeli neustále :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
28.1.12 11:29
MUFICE píše:
byron píše:
RyBANA píše:
A my jsme v tom bytě sousedy od vedle vůbec neslyšeli a to tam měli 2 děti ve věku 6-10 let. Za to děti od 2 patra výše jsme slyšeli neustále :cert:
no těma stoupačkama se to nese, trubkama…To je podle mě, jak je ten panelák stavěnej…
  • Citovat
  • Upravit
2363
28.1.12 11:41

zdravím všechny,

ještě jsem nestihla vše přečíst - nečekala jsem takový ohlas :mrgreen:

Zatím jsme se to snažili řešit rozumně a domluvou, ale bohužel bez úspěchu.

Samozřejmě, že mé dítě bude také hlučné, ale vše má svou normu a hodně se to týká i výchovy, i mě v mém bytě by vadilo, když by mi tam dítě dupalo jak stádo.

Zvonek - zalomit sirku, mě už napadlo :lol:
pojistky bohužel na chodbě nemáme jsou zaplombované!

Manžel už si se sousedek vyměnil ostré názory.

Ráda bych si stěžovala na poradě domu, ale je trošku problém, že soused je v radě!!!

Napadlo nás vyvěsit na nástěnku, aby se přihlásili ti, kterým to také vadí. Ale mám obavy, že lidé se budou bát a ze studu se nepřihlásí!

stavební úpravy: jak jsem psala, je to kročejový hluk a ne vzduchová neprůzvučnost, na to sádrokartonové podhledy nepomůžou! manžel je stavební inženýr :D

Myslím, že jim to asi nikdy nedojde, dokud nebudou bydlet oni pod někom. Oba jsou za baráku a jsou velký páni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
28.1.12 11:44
Iveta84 píše:
zdravím všechny,

ještě jsem nestihla vše přečíst - nečekala jsem takový ohlas :mrgreen:

Zatím jsme se to snažili řešit rozumně a domluvou, ale bohužel bez úspěchu.

Samozřejmě, že mé dítě bude také hlučné, ale vše má svou normu a hodně se to týká i výchovy, i mě v mém bytě by vadilo, když by mi tam dítě dupalo jak stádo.

Zvonek - zalomit sirku, mě už napadlo :lol:
pojistky bohužel na chodbě nemáme jsou zaplombované!

Manžel už si se sousedek vyměnil ostré názory.

Ráda bych si stěžovala na poradě domu, ale je trošku problém, že soused je v radě!!!

Napadlo nás vyvěsit na nástěnku, aby se přihlásili ti, kterým to také vadí. Ale mám obavy, že lidé se budou bát a ze studu se nepřihlásí!

stavební úpravy: jak jsem psala, je to kročejový hluk a ne vzduchová neprůzvučnost, na to sádrokartonové podhledy nepomůžou! manžel je stavební inženýr :D

Myslím, že jim to asi nikdy nedojde, dokud nebudou bydlet oni pod někom. Oba jsou za baráku a jsou velký páni!
Tím spíše by potřebovali dostat za uši..... Copak je tohle normální??? Jsou to pitomci a ostatní, pokud se jich bojí, také :think: (tím nemyslím vás)
  • Citovat
  • Upravit
50143
28.1.12 12:08
byron píše:
MUFICE píše:
byron píše:
RyBANA píše:
A my jsme v tom bytě sousedy od vedle vůbec neslyšeli a to tam měli 2 děti ve věku 6-10 let. Za to děti od 2 patra výše jsme slyšeli neustále :cert:
no těma stoupačkama se to nese, trubkama…To je podle mě, jak je ten panelák stavěnej…

No, tak mi slyšeli v novostavbě, když sousedi čůrali na WC až k nám do ložnice a to měli WC nad naším WC :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
28.1.12 12:29

Já jsem si nechala hluk měřit - tu vodu a vyšlo to asi jednu desetinu pod limitem, takže oni to staví tak, aby to prošlo, proč by dávali lepší izolaci, že?? Ty novostavby jsou odfláknutý až hrůza :cert:

U sousedova močení běžně usínáme :poblion:

Nutím tedy taky pána, aby močil co nejdýl a pěkně do vody :mrgreen: Přece se nenecháme zahanbit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50143
28.1.12 12:40
Bébka píše:
Já jsem si nechala hluk měřit - tu vodu a vyšlo to asi jednu desetinu pod limitem, takže oni to staví tak, aby to prošlo, proč by dávali lepší izolaci, že?? Ty novostavby jsou odfláknutý až hrůza :cert:

U sousedova močení běžně usínáme :poblion:

Nutím tedy taky pána, aby močil co nejdýl a pěkně do vody :mrgreen: Přece se nenecháme zahanbit :lol:

No, ale kdyby jste měřili hluk těch dupajících dětí, tak by to určitě překročilo normu. Pochybuju, ti dělníci tam dupou a skáčou a pak to změří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.1.12 12:47

Ivet taky to tak máme, bydlíme v přízemí a nad námi si udělali plovoučky…Děcko provozuje hry typu co nejvíc dubu a vřískám u toho, oba dospělí asi neumí normálně mluvit protože jim člověk rozumí každý slovo, televizi já si můžu vypnout zvuk a budu perfektně rozumět tomu, co dávají po té jejich, a tak je to se vším. Její myčka je slyšet třikrát víc než ta naše, pračka to samý. Chodí spát o půlnoci, vstávají v půl sedmé, i když tuhle tam někdy ve čtyři ráno vysypala snad celou skříň nádobí, no já ze spaní vylítla že se bortí barák, nehne s nima nic no. Taky se bojím, že až se narodí malá, tak jí to bude vadit, já třeba z dětství z takovýchhle sousedů mám blok z hluku a nedokážu v sebemenším ruchu usnout a vadí mi to i za světla. Ale to fakt je asi odstěhovat se někam na samotu nebo nevím. Jim to nepřijde, u nich to zdaleka tak slyšet není ty jejich rány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
28.1.12 12:48

pod plovoucí podlahou by měla být kročejová izolace, podle mě je to i v zákoně. Takže jedině zkusit nechat změřit hlučnost (stojí asi 10.000 korun) a pak podat stížnost (nevím teda kde, stavební úřad?) a majitel je pak povinem dát podlahu do stavu odpovídající limitu hlučnosti. Blbý je, pokud ta hlučnost limit nepřesáhne. Pokud ano, můžete se soudit i o těch 10.000 za posudek. Ty plovoucí podlahy to je teda vynález za všechny prachy, pokud je špatně udělané, je to peklo pro lidi bydlící pod.
Jinak lidi zkouší namontovat MODRÝ sádrokarton na strop, ten účinek je podle zkušeností, co jsem našla na internetu kolem 30%, možná 40%. Je to ten nový protihlukový. Ale jak píšu, je to jen částečné řešení a navíc ta účinost bude různá podle druhu materuálu použitých ve stavbě.
Já jsem tu situaci taky řešila, u nás to ale nakonec dopadlo dobře a dohodli jsme se se sousedama, že se budou snažit být potišeji a navíc nemají děti ani zvířata, takže je klid. Držim palce ať to vyřešíte.
Ono to stěhování je sice dobrý nápad, ale pokud lidi, co to od vás koupí zjistí, že jste zamlčeli ty hlučný sousedy, tak můžou podle mě soudně napadnout kupní smlouvu a já bych se jim ani nedivila.

• Citovat
  • Upravit
50143
28.1.12 12:53
dalusa píše:
pod plovoucí podlahou by měla být kročejová izolace, podle mě je to i v zákoně. Takže jedině zkusit nechat změřit hlučnost (stojí asi 10.000 korun) a pak podat stížnost (nevím teda kde, stavební úřad?) a majitel je pak povinem dát podlahu do stavu odpovídající limitu hlučnosti. Blbý je, pokud ta hlučnost limit nepřesáhne. Pokud ano, můžete se soudit i o těch 10.000 za posudek. Ty plovoucí podlahy to je teda vynález za všechny prachy, pokud je špatně udělané, je to peklo pro lidi bydlící pod.
Jinak lidi zkouší namontovat MODRÝ sádrokarton na strop, ten účinek je podle zkušeností, co jsem našla na internetu kolem 30%, možná 40%. Je to ten nový protihlukový. Ale jak píšu, je to jen částečné řešení a navíc ta účinost bude různá podle druhu materuálu použitých ve stavbě.
Já jsem tu situaci taky řešila, u nás to ale nakonec dopadlo dobře a dohodli jsme se se sousedama, že se budou snažit být potišeji a navíc nemají děti ani zvířata, takže je klid. Držim palce ať to vyřešíte.
Ono to stěhování je sice dobrý nápad, ale pokud lidi, co to od vás koupí zjistí, že jste zamlčeli ty hlučný sousedy, tak můžou podle mě soudně napadnout kupní smlouvu a já bych se jim ani nedivila.

Plovoučky nejsou špatný, ale nehodí se do bytu. Tak když si pod ně někdo nedá ten Mirelon,tak se nedivím, že je vše slyšet. A když to tam dávají ti stavaři, tak tam dají ten nejslabší co existuje. Správně by tam měli dávat ty tvrdé desky na to izolaci a na to pak tu plovoučku, viděla jsem to v tom pořadu o bydlení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.1.12 12:53
dalusa píše:

Daluso no jo, když oni si pak budou stěžovat, že nám tu řve děcko, že jim vadí psi - mam dva malý, neuštěkaný chrapouny, ale stěžovat si můžou, že jo. Navíc jsme tu takový černý ovce, vlastně nejmladší, nejnověji, zbytek starousedlíků drží při sobě a buzeruje co to dá, takže by se pak spojili zase všichni, jenže ten zbytek to od nich neslyší, jedině doufat, že jim ta nekvalitní plovoučka brzo odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
28.1.12 13:07

ale to by se spíš dotklo těch sousedů pod váma, nahoru by se to tak šířit nemělo. To že byste si stěžovali, by podpořila ta překročená hlučnost, ale pokud nepřekročí, tak peníze za posudek jsou v luftě, je to riziko. Tyhle situace jsou hrozný, ono by stačilo i kdyby lidi nad váma dali na tu plovoučku v dětském pokoji koberec a hned by se to tlumilo, ale to by museli chtít a to evidentně nemají zájem řešit.
No a ta plovoučka se jen tak neopotřebuje a i pokud by tam dali novou opět bez kvalitní kročejové izolace, tak jste tam, kde na začátku :(

• Citovat
  • Upravit
50143
28.1.12 13:10
dalusa píše:
ale to by se spíš dotklo těch sousedů pod váma, nahoru by se to tak šířit nemělo. To že byste si stěžovali, by podpořila ta překročená hlučnost, ale pokud nepřekročí, tak peníze za posudek jsou v luftě, je to riziko. Tyhle situace jsou hrozný, ono by stačilo i kdyby lidi nad váma dali na tu plovoučku v dětském pokoji koberec a hned by se to tlumilo, ale to by museli chtít a to evidentně nemají zájem řešit.
No a ta plovoučka se jen tak neopotřebuje a i pokud by tam dali novou opět bez kvalitní kročejové izolace, tak jste tam, kde na začátku :(

Do děts.pokoje stačí i lino, co vypadá jako plovoučka, taky ho máme :D Líp se to udržuje a kluk to aspon nezničí, když mi na to vyleje vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
28.1.12 13:10
dalusa píše:
No a ta plovoučka se jen tak neopotřebuje a i pokud by tam dali novou opět bez kvalitní kročejové izolace, tak jste tam, kde na začátku :(

To je pravda no, i když v dětským pokoji, malej si hraje zásadně nad naší ložnicí, nad naším pokojíkem asi mají kuchyň ale oni jsou tak nějak v pohybu pořád a všude a z tý kuchyně třeba ta myčka je slyšet po celým našem bytě, takže ono je vlastně jedno kde člověk zrovna je. Asi přidělám repráky ke stropu a pustím jim tam pěkně nahlas něco pěkně basovýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová