Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky by nebylo špatný u těch sousedů zazvonit, když tam bude večer hluk. Řekla bych jim, at jde jeden z rodičů ke mně do bytu a poslechne si, ten rachot od nich.
dalusa píše:Asi je tam přidělam, akorát už vidím jak přiletí nerudný sousedi spíš od vedle, ty basy se linou pěkně ale bohužel i tam kam člověk nechce:-D no to fakt tam jít nepomůže ty jsou takový že jim je to fakt jedno nu, holt to musíme přežít, aspoň už se tam ve tři v noci nevraždí, to dřív taky bylo na denním pořádku
já si to úplně dovedu představit, jak jste z toho na nervy. U nás byla najhorší jejich pračka. To bylo jak stádo muflonů, pak taky pořád šoupali s nábytkem, rozkládali gauč v noci no síla. Ale jak jsem psala, dohodli jsme se a je klid. Já tam šla za nima, vzala jsem s sebou malou dceru, pak jsem měla už těhu bříško a skoro jsem se rozbrečela, tak se nade mnou slitovali asi, teď perou nejpozději v 8 večer a v noci je klid i přes den je to lepší, ale to fakt záleží na lidech, někomu je prostě blbý, že ruší sousedy a někomu je to prostě úplně jedno a ještě hrotí, že ty ho vlastně stížnostma omezuješ
jo ty repráky jsou dobrej nápad
nebo zkusit ten modrý sádrokarton, ale stojí to dost peněz a ta účinnost je prý částečná (to jsem se dočetla na diskuzích jak odhlučnit sousedy, tam jsem toho našla fakt hodně) Pokud je tvůj manžel stavař, tak určitě bude vědět víc. Ty nalepovací podhledy nebo normální sádrokarton prej nepomůžou vůbec, jen ten modrý protihlukový a to je tak o těch 30-40%, u někoho to nepomůže vůbec. dej si do vyhledávače jak odhlučnit sousedy a budeš se divit, kolik lidí má stejný problémy
no já už kdysi hledala, jako člověk se fakt nestačí divit jak dokážou být lidi neohleduplný, to jsou ještě ty naši slabej odvar proti některým. No jo tovíš sádrokarton je zas otázka peněz, mít je, tak se spíš odstěhuju někam do podkroví, a bylo by to.
dalusa píše:
nebo zkusit ten modrý sádrokarton, ale stojí to dost peněz a ta účinnost je prý částečná (to jsem se dočetla na diskuzích jak odhlučnit sousedy, tam jsem toho našla fakt hodně) Pokud je tvůj manžel stavař, tak určitě bude vědět víc. Ty nalepovací podhledy nebo normální sádrokarton prej nepomůžou vůbec, jen ten modrý protihlukový a to je tak o těch 30-40%, u někoho to nepomůže vůbec. dej si do vyhledávače jak odhlučnit sousedy a budeš se divit, kolik lidí má stejný problémy
To máš pravdu, ty diskuze jsem taky četla, než jsme se rozhodli odstěhovat.
některý lidi jsou fakt dárek a je lepší být od nich kilometry daleko. Úplně nejlepší je mít peníze na vlastní barák, ale to by bylo na jinou diskuzi ![]()
dalusa píše:Asi tak no, teď si pustila myčku, to má určitě novou ještě před týdnem to nebylo, je to jako by tam ručně řezali dříví. Ach jo.
některý lidi jsou fakt dárek a je lepší být od nich kilometry daleko. Úplně nejlepší je mít peníze na vlastní barák, ale to by bylo na jinou diskuzi
My doma nemáme děti. Před dvěmi lety mi zemřela mamka a my zůstali s mladší sestrou sami s mým přítelem. Letos jsem odmaturovala a mám brigádu. Sousedé pod námi si pořídili mimčo. Nepouštíme si ani přes den hlasitou hudbu (všichni chodíme s MP3jkami na uších) jen proto, abychom malé dole nerušili. Jsem přes den ve škole a odpoledne na brigádě, sestra stejně tak a přítel je do 4 hodin v práci. Přesto nám sem lezou sousedi ze spodu a stěžují si, že jim neustále budíme malou, a že je u nás bordel od rána do večera. Chodíme tu po špičkách a po desáté večer se spolu už ani nebavíme. Nikdo nám nevěří protože mně je 20 a mému příteli 21. Můj otec mi taky nevěřil, ale jednou byl u nás na dvoudenní návštěvě. Všichni jsme byli pryč jen on byl doma a šel se do kuchyně napít. V tu ránu zvonek a soused na něj řval, že jestli ještě jednou tu budeme dupat, tak nám vymlátí dveře. Od té doby mi můj otec říká, abych na ně kašlala a nedělala si s tím nerva, ale představte si, že se učíte na maturu a na vás zvoní soused, že děláte bordel. Nechápu fakt ne. Nevíte, co s tím? Vyhrožují nám i policií, že si na nás něco vymyslí. A barák s tím nic neudělá, protože jsme mladý a nikoho nezajímá, že se sami staráme o 16 letou sestru a musíme mít zodpovědnost mnohých dospělých. Opravdu bysme potřebovali poradit, protože už tu všichni trpíme depresí a věčně se klepeme jestli příště nepřijdou s policií, která s náma nebude asi moc debatovat. Jediné, co mně uklidňuje je fakt, že nemají žádný důkaz o našem provinění.
Vždycky jsem řekla : Tak tu Policii zavolejte.
Protože pokud bydlíte v paneláku, tam je bohužel všechno slyšet. ![]()
Máte koberce? To je asi lepší…jinak bych to neřešila…
Měla jsem takového nerudného dědka pod sebou - i na předešlou nájemkyni přišel s tím, že moc šoupou nohama
…
Je to blbý, člověka to trápí, ale máš čisté svědomí. Policie se neboj, ta řeší rušení nočního klidu a kdyby jste dělali hluk i přes den, tak by to slyšeli i ostatní… ona se Policie poptá i po sousedech, kdyby se něco řešilo…
Nedělej si s tím nervy…holt je to blbec a nedá se s tím nic dělat. Oni ty zvuky můžou být i z jiného bytu… ![]()
Zuzka93
Jedna moje kamarádka bydlí v paneláku, je tam sama a vedle ní bydlí sousedi v důchodu, ona je celej den pryč a i skoro celej víkend a přesto na ni chodili zvonit sousedi, že je třeba ruší že míchá na plotně vajíčka. Doma chodila v měkkých papučích, aby je nerušila a oni zvonili, že jak chodí, že jí strašně klapou boty jakoby to byly dřeváky, prostě toho bylo hodně. Jednoho dne se naštvala, poslala je do prd*le a začala dělat naschvály a schválně pouštěla u společné zdi nahlas hudbu apod. a řekla jim, že pokud ona (myška potichá) dělá podle nich hluk, tak že teda začne a začala a od tý doby jí dali pokoj ![]()
@Zuzka93 píše:
My doma nemáme děti. Před dvěmi lety mi zemřela mamka a my zůstali s mladší sestrou sami s mým přítelem. Letos jsem odmaturovala a mám brigádu. Sousedé pod námi si pořídili mimčo. Nepouštíme si ani přes den hlasitou hudbu (všichni chodíme s MP3jkami na uších) jen proto, abychom malé dole nerušili. Jsem přes den ve škole a odpoledne na brigádě, sestra stejně tak a přítel je do 4 hodin v práci. Přesto nám sem lezou sousedi ze spodu a stěžují si, že jim neustále budíme malou, a že je u nás bordel od rána do večera. Chodíme tu po špičkách a po desáté večer se spolu už ani nebavíme. Nikdo nám nevěří protože mně je 20 a mému příteli 21. Můj otec mi taky nevěřil, ale jednou byl u nás na dvoudenní návštěvě. Všichni jsme byli pryč jen on byl doma a šel se do kuchyně napít. V tu ránu zvonek a soused na něj řval, že jestli ještě jednou tu budeme dupat, tak nám vymlátí dveře. Od té doby mi můj otec říká, abych na ně kašlala a nedělala si s tím nerva, ale představte si, že se učíte na maturu a na vás zvoní soused, že děláte bordel. Nechápu fakt ne. Nevíte, co s tím? Vyhrožují nám i policií, že si na nás něco vymyslí. A barák s tím nic neudělá, protože jsme mladý a nikoho nezajímá, že se sami staráme o 16 letou sestru a musíme mít zodpovědnost mnohých dospělých. Opravdu bysme potřebovali poradit, protože už tu všichni trpíme depresí a věčně se klepeme jestli příště nepřijdou s policií, která s náma nebude asi moc debatovat. Jediné, co mně uklidňuje je fakt, že nemají žádný důkaz o našem provinění.
Já být váma, řeknu sousedovi, že jsem právě přišla, tudíž ten hluk tutově nebude od nás, a pokud ano, ať policii zavolá, že to chceš řešit na přestupkové komisi jako osobní útok ze strany toho souseda. Pokud jsi si stoprocentně jistá, že celou dobu ležíš na posteli a ani se nehneš, takže žádný hluk dělat nemůžeš. Ono ale někdy stačí málo - třeba sousedi nad námi mají plovoučku a kočku a ono se to nezdá, ale i tak tiché zvíře jako kočka je na té plovoučce slyšet až k nám.
@kočička Evička píše:
Zuzka93Jednoho dne se naštvala, poslala je do prd*le a začala dělat naschvály a schválně pouštěla u společné zdi nahlas hudbu apod. a řekla jim, že pokud ona (myška potichá) dělá podle nich hluk, tak že teda začne a začala a od tý doby jí dali pokoj
@ncc1701 píše:
Já být váma, řeknu sousedovi, že jsem právě přišla, tudíž ten hluk tutově nebude od nás, a pokud ano, ať policii zavolá, že to chceš řešit na přestupkové komisi jako osobní útok ze strany toho souseda. Pokud jsi si stoprocentně jistá, že celou dobu ležíš na posteli a ani se nehneš, takže žádný hluk dělat nemůžeš. Ono ale někdy stačí málo - třeba sousedi nad námi mají plovoučku a kočku a ono se to nezdá, ale i tak tiché zvíře jako kočka je na té plovoučce slyšet až k nám.
a nebo mu neotevřít dveře…není to povinnost, pokud někdo zvoní ![]()
@Lenka512 píše:
a nebo mu neotevřít dveře…není to povinnost, pokud někdo zvoní
A nebo tak. Dělám hluk, tak neslyším. ![]()
já si to úplně dovedu představit, jak jste z toho na nervy. U nás byla najhorší jejich pračka. To bylo jak stádo muflonů, pak taky pořád šoupali s nábytkem, rozkládali gauč v noci no síla. Ale jak jsem psala, dohodli jsme se a je klid. Já tam šla za nima, vzala jsem s sebou malou dceru, pak jsem měla už těhu bříško a skoro jsem se rozbrečela, tak se nade mnou slitovali asi, teď perou nejpozději v 8 večer a v noci je klid i přes den je to lepší, ale to fakt záleží na lidech, někomu je prostě blbý, že ruší sousedy a někomu je to prostě úplně jedno a ještě hrotí, že ty ho vlastně stížnostma omezuješ
jo ty repráky jsou dobrej nápad