Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kate02 píše:lopata píše:jenže v 5 ráno / 11 večer je to už rušení nočního klidu (což si ti sousedi nad ní očividně hlídaj, aby v 10 už byl klid… ), takže by se to mohlo obrátit proti ní… Nad náma je občas taky binec, pod náma sousedovi zas klidně v 10 nebo 11 večer štěká pes… Ale prostě to je daň za to, že bydlím v paneláku, nikdo mě tady nedrží…
zakladatelko, doporučuju jednu věc- ráno kolem 6 jim zvon na zvonek u bytu, klidně je vzbud a popřej jim krásné ráno.. takhle to dělej klidně i v noci, aby si ti zmetci uvědomili, že to není jejich barák a že se maj chovat jako lidi.. tihle vzdělanci jsou nejhorší lidi.. normálně bych jim ráno zvonil na zvonek, dokub by nikdo nevyšel, nebo v noci.. a říct jim- já nemohl-a- spít zase večer, uvědomte si, že tu nebydlíte sami a tak se i chovejte… v paneláku šla ještě vypnout elektrika na chodbě, což aplikoval kamarádův otec, ten , když byl v baráku rachot, tak jim normálně vypl na chodbě pojistky a počkal si, až vylezou ven a zjebal je jak malý děcka- jeho otec měl 120 kilo a hrál házenou, takže si na něho jen tak nikdo netroufl.. no a jeho syn zase aplikuje to, že když je v paneláku pod nim rachot, tak ráno zvoní třeba v 5 na zvonek, dokud nikdo neotevře a popřeje jim hezký ráno s tím, že on nemohl spát zase v noci.. bohužel, tvoje situace bude na otevřený boj… pevné nervy, ale přejdi do protiutoku, protože s těma lidma nic neuděláš.. taky zkuste třeba v 11 večer vrtat jen tak do stropu, dej si tam kus desky a zapni vrtačku s příklepem.. uvidíš…
Zakladatelka tu píše, že jezdily děti s tatrou i o půlnoci.
lopata píše:
kate 02.. a co, že bydlím v paneláku?? to jsem jako socka, která nemá důstojnost a opravnuje mě to k tomu, abych se choval jak hovado??? takže paneláky zbouráme a všude postavíme satelity??? si myslím, že by se snad lidi měli chovat normálně at už bydlí ve vile, nebo v zemljance… zakladatelka musí ukázat, že se ji jejich chování nelíbí, jinak se z toho zblázní a je jedno, jestli je někdo doktor, nebo popelář..
chovat jak hovado se nemusíš, ale já to vidím, když přijedou na návštěvu třeba tcháni, tak oni třeba dupání doma neřeší (takže dupou i tady
), protože to v rodinným baráku řešit prostě nemusí, já zas u nich na návštěvě nemusím řešit, že prcek si chce hrát s kladívkem a mlátit s ním do kostiček (doma mu to nedovolím nebo maximálně ve všední dny dopoledne…
), s tatrovkou by doma taky jezdit nemohl, v baráku klidně, to samý lítání po schodech atd. atd.
Samo o sobě to prostě nejsou činnosti, který by znamenaly, že rodiče jsou „hovada“, prostě to jsou normální dětský činnosti ![]()
Hovado je pro mě člověk, co kouří v paneláku z okna a neřeší, že ten kouř jde lidem pod ním do oken, nebo když někdo pozdě v noci pouští hlasitě hudbu atd (neberu teď večírky, o kterejch mi sousedi řeknou a i mi řeknou, že pokud nám to bude vadit, máme přijít a ztlumí to). Zároveň ale chápu zakladatelku, že pokud jí ten hluk prcka budí, vadí jí to, ale podle mě s tím nic neudělá, pokud si ti sousedi hlídají, aby nerušili noční klid…
![]()
MUFICE píše:kate02 píše:Zakladatelka tu píše, že jezdily děti s tatrou i o půlnoci.lopata píše:jenže v 5 ráno / 11 večer je to už rušení nočního klidu (což si ti sousedi nad ní očividně hlídaj, aby v 10 už byl klid… ), takže by se to mohlo obrátit proti ní… Nad náma je občas taky binec, pod náma sousedovi zas klidně v 10 nebo 11 večer štěká pes… Ale prostě to je daň za to, že bydlím v paneláku, nikdo mě tady nedrží…
zakladatelko, doporučuju jednu věc- ráno kolem 6 jim zvon na zvonek u bytu, klidně je vzbud a popřej jim krásné ráno.. takhle to dělej klidně i v noci, aby si ti zmetci uvědomili, že to není jejich barák a že se maj chovat jako lidi.. tihle vzdělanci jsou nejhorší lidi.. normálně bych jim ráno zvonil na zvonek, dokub by nikdo nevyšel, nebo v noci.. a říct jim- já nemohl-a- spít zase večer, uvědomte si, že tu nebydlíte sami a tak se i chovejte… v paneláku šla ještě vypnout elektrika na chodbě, což aplikoval kamarádův otec, ten , když byl v baráku rachot, tak jim normálně vypl na chodbě pojistky a počkal si, až vylezou ven a zjebal je jak malý děcka- jeho otec měl 120 kilo a hrál házenou, takže si na něho jen tak nikdo netroufl.. no a jeho syn zase aplikuje to, že když je v paneláku pod nim rachot, tak ráno zvoní třeba v 5 na zvonek, dokud nikdo neotevře a popřeje jim hezký ráno s tím, že on nemohl spát zase v noci.. bohužel, tvoje situace bude na otevřený boj… pevné nervy, ale přejdi do protiutoku, protože s těma lidma nic neuděláš.. taky zkuste třeba v 11 večer vrtat jen tak do stropu, dej si tam kus desky a zapni vrtačku s příklepem.. uvidíš…
tak o půlnoci už bych tam asi poslala policajty…
![]()
Taky máme nad sebou ale doslova idio**.. taky nám tam dupou, hází psovi míč, chlap od nich vyhazuje flašky od chlastu z okna (4. patro) a pes štěkající ve dne v noci není nic výjimečnýho stejně jako opilecký hádky scény a věčný smrad…policii jsme volaly snad už stokrát a bez výsledku… musíme jedině počkat až budu pracovat vezmem hypotéku a nazdar bazar do baráku..
i když mají ti tví děti, měly by je učit že tam nebydlí samy a nemůžou dupat skákat po podlaze a hrát si tam s tatrou.. to je přece o výchově ne… lituju tě ale neporadím, máme totiž obdobný problém, se kterým si sama nevím rady
kate02: no pokud přijede návštěva co jse zvyklá dupat, tak to holt pár hodin přežiju, ale poslouchat to každý den/noc je už sada.
Pokud oni nedokáží být slušní zakladatelko, na nějakou slušnost vůči nim bych se už vyprdla…myslím, že i tak by to brzo dospělo do boje kdo z koho.
RyBANA píše:
No tak na hluk po 22 hodině bych pokaždé volala policii (ta musí přijet a problém řešit) - u nás se to vyplatilo, po odbytí 22 hodiny je ticho jak na hřbitově.Jinak nápad lopaty se mi líbí moc, díky za tipNoční klid je do 5 ráno, takže v 5:05 bych šla zvonit a přát dobré ráno
Ne, noční klid je od 22-6h a u nás v bytovce byl dokonce do 7h.
IvaV píše:
O montáži sádrokartonu na strop z nějakým odhlučňujícím materiálem neuvažujete. Nevyšlo by to tak draho, je to rychlé a dejme tomu odhlučnit jen některé části bytu taky jde.My to tak máme a já tedy neslyším naprosto NIC z bytu nad námi. Jen řešíme jak odhlučnit ještě časem podlahy (máme po původním majiteli plovouučky) a chtěli by jsme časem až se budou muset předělávat pod ně dát nějaké lapší odhlučnění. (Řekla bych že teď si občas naši sousedi pod námi taky užívají.)
My teď bydlíme v bytě, kterej není náš a „zdědili“ jsme tady renovovaný parkety a v kuchyni dlažbu… Prcek je nejvíc v obýváku, takže tam jsme dali koberec, ale víc nevím, co dělat, každopádně vím, že až se budem stěhovat do vlastního a budem tam předělávat podlahy, chci lino a pod lino pořádnou izolaci… ![]()
RyBANA píše:
kate02: no pokud přijede návštěva co jse zvyklá dupat, tak to holt pár hodin přežiju, ale poslouchat to každý den/noc je už sada.Pokud oni nedokáží být slušní zakladatelko, na nějakou slušnost vůči nim bych se už vyprdla…myslím, že i tak by to brzo dospělo do boje kdo z koho.
Zas já už z toho mám prostě psycho, když takhle někdo přijde a slyším, že dupe
Po Kubovi furt ječím, ať nedupe a tak… Po pravdě se těším, až se odsud konečně odstěhujem…
Protože tady pořád jen čekám, kdy zazvoní zvonek a soused si zas přijde stěžovat, že děláme hluk… ![]()
MUFICE píše:RyBANA píše:Ne, noční klid je od 22-6h a u nás v bytovce byl dokonce do 7h.
No tak na hluk po 22 hodině bych pokaždé volala policii (ta musí přijet a problém řešit) - u nás se to vyplatilo, po odbytí 22 hodiny je ticho jak na hřbitově.Jinak nápad lopaty se mi líbí moc, díky za tipNoční klid je do 5 ráno, takže v 5:05 bych šla zvonit a přát dobré ráno
U nás teda přímo v paneláku na vyhlášce, dokonce i platné vyhlášce
je 22 - 5 ![]()
kate02: tak já si se sousedy - důchodci (cikánská 20ti členná rodina oproti nim hadra) tak užívala, dokud byl Darek mimino, že teď ho sama vybízím ať do té podlahy buší kladivem jak chce ![]()
To su tie „kvalitne“ novostavby.....na 100% by si to v bytovke tolko nepocula.
Inak v tychto super novostavbach by si si nepomohla ani keby si byvala v hornom patre…kamoska pocuje aj susedov co byvaju pod nimi…fakt nechapem…inak v tychto novostavbach je to horne patro v lete vzdy mega prehriate a v byte sa moc neda fungovat (teda bez klimosky).
Mne by osobne hluk vadil…aj tolerantnejsich susedov…ja by som zvazovala prestahovanie alebo odhlucnenie.
Příspěvek upraven 28.01.12 v 10:55
Tak já jsem ve 30 let starým paneláku a slyším sousedy (všechny - nad námi, vedle, i pod námi) jako by byli ve vedlejším pokoji. O záchodu ani snad nemluvím, tam můžu pomalu kecat se spolu sracím z přízemí ![]()
RyBANA píše:
Tak já jsem ve 30 let starým paneláku a slyším sousedy (všechny - nad námi, vedle, i pod námi) jako by byli ve vedlejším pokoji. O záchodu ani snad nemluvím, tam můžu pomalu kecat se spolu sracím z přízemí
My bydlíme v baráku z 52 nebo tak nějak…
a slyšet je toho dost, teda pokud člověk normálně funguje, tak ne, ale když je ticho, tak slyšíme hádající se sousedy pod náma (když prásknou dveřma, klepou se i u nás
), a z pokoje, co je vedle ložnice je slyšet absolutně všechno (chudáci, když se tam mrňous v noci rozeřve, i proto jsem se s tím starším, když byl nemocnej a v noci řval, stěhovala spát na zem na matrace do obýváku, aby to sousedi vedle neměli z první ruky
) . Takže nejen novostavby ![]()
No, tak kvůli tomuhle já už pár měsíců sháním barák, ihned, jak začnu makat po RD, žádám o hypo a co nejdřív stěhování!!!
Já sice bydlím v nejvyšším patře, ale dost dlouho jsem bojovala se sousedem pod sebou, přestal dělat bordel, až když se ke mně nastěhoval přítel
Pak přišlo miminko a já byla tak „ráda“, že v noci ječí, trochu jsem se mstila
Přes den když si pouštěl muziku tak, že mi vibrovala postel, tak jsem nasadila pantoflíčky a chodila v nich, nevydržel to ani pět minut ![]()
Teď už malého trochu krotím, aby si hrál na puzzlích nebo koberečku, protože ze zdola je klid ![]()
Nemám ráda tyhle sousedský naschvály, ale já si nezačala
A kdyby byl v pohodě, tak jsem třeba mohla zabránit jeho vykradení za bílého dne, kdy byl na dovolený, já zloděje viděla, říkala jsem si, že si zase nechává něco instalovat a oni to drzí zloději, kteří mě ještě pozdravili
Kdyby neprudil a „družil se“, mohla jsem vědět, že je na dovolený a mohla jsem mu dát vědět, takhle mě to vůbec nenapadlo ![]()
Já slyším kluky sousedky vedle, a to máme společnou jen chodbu, ale dupou šíleně, lituju lidi pod nima, ale vím, že s tím se nedá moc dělat, děti holt běhaj, kor když jich je víc. Já sama bych ale bydlet pod nima nemohla, dávno bych byla v cvokhausu
Jsem šíleně na hluk háklivá, vadí mi splachování, močení do mísy, bouchání dveří, televize - strašný!!! Proto mým snem je barák, i když tam jsou také sousedé, ale už nikoli přímo nad nebo pod, neuslyším, jak mi někdo se.e nad hlavou
![]()
Do těch 22 hodin s tím asi mnoho neuděláš, i když já se odvolávala na náš domovní řád a taky obč. zákoník, kde je odstavec o omezování nepřiměřeným hlukem, smradem atd.
Je to boj!!!! Držím palce, aby se trochu uklidnili ![]()