Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zuzka93 píše:
My doma nemáme děti. Před dvěmi lety mi zemřela mamka a my zůstali s mladší sestrou sami s mým přítelem. Letos jsem odmaturovala a mám brigádu. Sousedé pod námi si pořídili mimčo. Nepouštíme si ani přes den hlasitou hudbu (všichni chodíme s MP3jkami na uších) jen proto, abychom malé dole nerušili. Jsem přes den ve škole a odpoledne na brigádě, sestra stejně tak a přítel je do 4 hodin v práci. Přesto nám sem lezou sousedi ze spodu a stěžují si, že jim neustále budíme malou, a že je u nás bordel od rána do večera. Chodíme tu po špičkách a po desáté večer se spolu už ani nebavíme. Nikdo nám nevěří protože mně je 20 a mému příteli 21. Můj otec mi taky nevěřil, ale jednou byl u nás na dvoudenní návštěvě. Všichni jsme byli pryč jen on byl doma a šel se do kuchyně napít. V tu ránu zvonek a soused na něj řval, že jestli ještě jednou tu budeme dupat, tak nám vymlátí dveře. Od té doby mi můj otec říká, abych na ně kašlala a nedělala si s tím nerva, ale představte si, že se učíte na maturu a na vás zvoní soused, že děláte bordel. Nechápu fakt ne. Nevíte, co s tím? Vyhrožují nám i policií, že si na nás něco vymyslí. A barák s tím nic neudělá, protože jsme mladý a nikoho nezajímá, že se sami staráme o 16 letou sestru a musíme mít zodpovědnost mnohých dospělých. Opravdu bysme potřebovali poradit, protože už tu všichni trpíme depresí a věčně se klepeme jestli příště nepřijdou s policií, která s náma nebude asi moc debatovat. Jediné, co mně uklidňuje je fakt, že nemají žádný důkaz o našem provinění.
Codila bych zvonit s tím, že mrně celej den jen ŕve, ruší tě to a nemůžeš se učit a že pokud to takhle půjde dál, pošleš na ně sociálku…
Co s takovým tydýtem?
použila bych jeho vlastní zbraně… ![]()
Jestli fakt neděláte žádný hluk, tak bych příště sousedovi řekla, až přijde, že ty policajty brzy budeš muset zavolat ty, jestli tě nepřestane obtěžovat.
@kate02 píše:
Codila bych zvonit s tím, že mrně celej den jen ŕve, ruší tě to a nemůžeš se učit a že pokud to takhle půjde dál, pošleš na ně sociálku…Co s takovým tydýtem?
použila bych jeho vlastní zbraně…
Nasi maji taky takovou sousedku. Porad si chodila stezovat, ze soupaji se zidlema a ona nemuze spat. Pokud se nekdo sel po 23.00 napit, tak busila do topeni. ![]()
Nasi v byte temer nejsou, max. par dni v tydnu. Bracha tam obcas je, ale ten prichazi vecer, do kuchyne temer nejde a rano odchazi. Dokonce u te sousedky byla nejaka komise si poslechnout, jestli to je opravdu hluk..no a nic neslyseli. Nad nama byla mala holka, ktera kazdou noc brecela a nase ani nenapadlo si stezovat. Je to vsechno o toleranci.
Máme nad sebou i pod námi hlučný sousedy - rozebírat to nebudu, ale nyní jsou oba byty prázdný, jsou na dovolený, takže stopro vím, že od těchto obou bytů hluk momentálně nejde, přesto slyším například velmi hlučné šoupání židlí až k nám a neodhaduji si říct, z jakého poschodí je to vlstně slyšet až k nám, tím chci jen říct, že v paneláku se to skutečně strašně rozléhá a ten chlápek si může myslet, že jde hluk od vás a ono tomu tak skutečně není, jde to prostě od jinud. Zkusit si s ním promluvit, jestli s ním bude vůbec řeč, ať příjde přesně v době, kdy bude slyšet rachot a uvidí se, co jste v tu dobu zrovna dělali, každopádně jste mladí a on jestli je to takovej mago., tak se to možná bude stejně snažit hodit na vás, bohužel.
Hruza. My teda v panelaku nebydlime, ale ve skeletove novostavbe… I tady je vsechno slyset. Dlouho jsme hledali odkud jde ten strasny hluk, manzel byl i nahore u sousedu, ale ty to nebyli… Ptali jsme se i sousedu kolem naseho bytu, jestli to taky slysi, ze nam malej pres den ani nemuze spat, ze nekdo nahore dela desnej binec-nic neslysi-a jak by taky mohli, kdyz ten randal delali jedni z nich! Hold sousedi, co maji vedle nasi loznice obyvak, maji plovouci podlahy (prokleti teto doby-podle me to patri do baraku) no a rok a pul starou holcicku, ktera ma kacera na provazku a taha ho po zemi! Tak jsme se dopatrali, domluvili se, kdy malej spi a tak nak se oboustranne snazime vyjit vstric… Tim chci rict, ze pokud soused neni misuge a neprudi vas jen tak pro zabavu, muze mit pocit, ze to jde seshora jako my, a pritom to muze byt uplne nekdo jiny… ![]()
Holky, reknete mi, zda uz mi hrabe a resim neco, co je bezne nebo je to des opravdu.. Vedle nas bydli rodina socialne slabsich (pan je cikan a mama je bila, ale taky takove zvlastni zjeveni). Mimo to tam bydli s nimi jeste dve male deti 3 a 6 let a dva kluci kolem 17let.
No ted k problemu - od te doby, co chlapecek chodi a beha, tak ty deti asi poradaji dostihy, jinak si to nedokazu vysvetlit.. a posledni pul rok je to nejhorsi. Ozyvaji se silene, ale opravdu silene rany, dupani, rykot deti.. A to od rana do vecera. V noci je nastesti klid. Ale blbe je, ze je mame rovnou za zdi vedle postele, mame jednopokojak, neni se kam schovat.
Budi nas to rano - oba chodime z prace po pulnoci a rano se chceme vyspat - a mne i po nocni a ono i behem dne poslouchat neustale dupani a rany je na hlavu..
Vubec s nimi nechodi ven - pritom hriste je hned pod okny - a kluk asi nechodi ani do skolky..
Nekolikrat jsem zkousela bouchat - zvonek jim nejde - ale nikdo neotevrel..
Ted nevim co dal - stezovat si majiteli bytu je dle me mimo misu - ale mohla bych, jsem predsedkyne naseho SVJ..
ale ja vim, ze deti behaji atd, ale tohle mi proste prijde uz prehnane.. Zacinam mit z toho uz slusne tiky, boli me zaludek a tak.. proste se nam tam nezije uz hezky, ale stehovat se v nejblizsi dobe nebudeme a ani nemuzeme..
je hodne mimo misu jim hodit listek do schranky? netusim, jak to resit..
Tak proč tam prostě nezaťukat a slušně jim říct, že je to fakt šílený, že děláte s přítelem/manželem noční a že se nemůžete pak ani pořádně vyspat. a když s nima nebude řešit, tak pak ten lístek do schránky a když ani pak ne, tak ten majitel bytu ![]()
@allluck psala jsem, ze jsem se nekolikrat snazila dobouchat, ale nikdo mi neotevrel… a zvonek jim nefunguje.
@Kacatko1986 Zkusila bych hodit papírek do schránky s tím že se na ně nemůžeš dobouchat a máš tenhle problém…Pokud to nezabere tak bych to probrala s majitelem bytu nejprve v soukromí pokud ani ten nic neudělá tak bych to začala řešit na schůzi domu ![]()
@Kacatko1986 píše:
@allluck psala jsem, ze jsem se nekolikrat snazila dobouchat, ale nikdo mi neotevrel… a zvonek jim nefunguje.
jo, promiň, já četla, že jen si zkoušela zvonit a zvonek nefunguje. tak fakt asi ten lístek do schránky no
pevný nervy ![]()
Tak dnes uz mi ruply nervy.. Prvni volny vikend a vubec den po dlouhe dobe a od rana opet bordel - rany, dupot, vzriskani..
Odolavala jsem do odpoledne, ale uz se nedalo.. Sla jsem tam tedy zatukat, ze slusne poprosim, at s tim neco delaji.. Tukala jsem jak magor - vysledkem bylo, ze slysim decka, jak volaji nekam - „nekdo tuka“ a nikdo neprisel otevrit..
Takze jsem se rozhodla zavolat majiteli bytu - vtipny je, ze majitel se mi snazil nakecat, ze tam ta zena toho souseda s detmi vubec nebydli:-DDD ze tam chodi jen na navstevy (to mu pry tvrdi ten najemnik-soused). Ja jsem mu rekla, ze uz fakt nevim, jak mu mam dokazat, ze tam bydli.. ze tam je kazdy den, deti tam bydli.. ze vsichni sousedi to vime, a on jako majitel bytu ne???
No pry ho pozada, aby deti mirnil - super..
No po tomhle telefonatu jsem jeste vic nasr..na.. a sla jsem tam uz zamlatit na dvere, to uz nemohl nikdo poslechnout - vysledek?? - ticho a jen jsem slysela pres dvere sepot.. tak volam, ze vim, ze tam nekdo je, at mi okamzite otevrou!!! nic..
takze jsem jeste sousedovi hodila listek do schranky se slusnou zadosti (i kdyz mam chut ho poslat do…), at s tim neco delaji..
Myslim, ze mi to stejne bude k nicemu. Majitel bytu je starej pan, kterej si od toho cikana necha nakecat cokoliv.. ten cikan je totiz desny pohadkar a vypravi desne storky a vtipny je, ze kazdemu trochu jinak..
Uz fakt nevim, co s tim.. myslim, ze jsem na to kratka.. i jako predsedkyne SVJ.
Takze na listek nikdo nereagoval a majitel nejdriv, ze si je prijede zkontrolovat, ze v byte zije jen ten chlap a neni mozna, aby tam zili vsichni. a pokud jo, tak je vyrazi. Nic se nedelo, tak jsme se mu pripomneli - volala mu druha pani z naseho vyboru SVJ (ja jsem predseda) jako ze za sebe..
A on na ni vyrukoval, ze si JA vymyslim, ze to neni nic pravda, ze v byte zije jen samotny pan a ne cela rodina atd.. proste to cele obratil proti nam..
Uz fakt nevim, co s tim.. Dolozi mu to milion lidi z baraku, ale on nikomu neveri a osobne si to zjistit neprijde.. fakt na nic tohle to..
@Kacatko1986 ahoj přečetla jsem si příspěvky od tebe, vim, je to rok staré, ale chci se zeptat jak to celé dopadlo, zda se situace u tebe zlepšila nebo změnila? Úplně mi to připomíná jak jsem taky bydlela takhle, kde byl jekot, hluk, dokonce vedle našich vchodových dveří měli sousedi vchod na wc to bylo strašný no a nezbývalo mi nic jiného než se odstěhovat. Teď máme jinde byt a nad námi mezonet a pro změnu nám nad hlavou dupou jak koně, puštění vody vše je slyšet, no jenže teď jsme vlastníci, takže stěhování nepřipadá v úvahu.. jo a když jsme byt kupovali a ptali se, zda je něco slyšet od sousedů tak nám makléřka odpověděla, že je tu krásnej klídek, protože je to krajní byt v posledním patře ![]()
@eileithia
no majitel bytu me odpalkoval s tim, ze jsem si vse vymyslela a lzu..
Nicmene letos to je nastesti ok.. snad jim to vydrzi.. par lidi se odstahovalo (dcera odesla k matce a jeden kluk taky je pryc), tak je tam klidek.