Udání na sociálku

ŠárušN
24.1.12 10:18

Udání na sociálku

Ahoj. Mám problém. Máme tři děti (nejstarší má 3,5 roku) a bydlíme v paneláku. Sousedce pod náma všechno vadí, děti se nesmí proběhnout, normálně si hrát. Dnes na nás přiletěla a slíbila že nás udá na sociálku. Může to udělat? Jakým způsobem? Prý se o děti nestaráme, nevěnujeme se jim a celé dny tady řvou. Že občas řvou, to je bohužel pravda, protože když je manžel v práci a já jsem tady na ně sama, musí si občas jeden pořvat než obstarám druhého. A bohužel už si stěžuje i sousedka vedle nás, prý je taky slyší řvát - ale já už fakt nevím co mám dělat abych tady zachovala absolutní klid :( A když třeba kojím, tak nemůžu běhat za staršíma aby tady nelítali a nebouchali, a oni jsou prostě takoví živí, nevydrží sedět ani u pohádky nebo u malování, tak na ně musím někdy i zařvat aby se uklidnili a to mi sousedka taky vyčetla. A přitom na ně musím ječet jenom kvůli ní, protože mám strach že na nás zase přiletí. A teď se bojím co všechno by se řešilo, kdyby na nás nějaká paní ze sociálky opravdu přišla. Co všechno budou kontrolovat, budou se ptát sousedů atp.? Máte s tím někdo zkušenosti? Ty naše sousedské spory jsem řešila už v jiné diskuzi, takže to neřešte, zajímá mě jen ta sociálka, co kontrolují a tak. Dík.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
24.1.12 10:23

no nevím…to by musela být nahlášená každá druhá rodina. Nic si z toho nedělej, pokud máš čisté svědomí,bát se nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
24.1.12 10:28

Je mi líto na sociálku může nakecat všechno možný a oni to bohužel musí prověřit. :roll: Jinak bych to neřešila, když ti někdo příjde tak jim řekni to stejný co nám tady, neboj oni z toho nic dělat nebudou, je pravda, že se ptají i sousedů na jejich názor, ale co by člověk chtěl v paneláku tam jde slyšet vše, pomalu i spadnutí špendlíku na zem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.1.12 10:30

asi tak…prostě jsou to děti! to jim má člověk nařezat za to,že chodí nebo si hrají víc nahlas než je ostatním po chuti? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
24.1.12 10:32

Tak to je mazec,teda.Na nas by nejspis museli volat socialku kazdy den,nastesti bydlime v RD.Vykasli se na sousedy,proste mas deti a tim,ze je okrikujes nicemu nepomuzes,akorad budes vynervovana a bude to jeste horsi a Tve deti za blbku sousedku nemuzou.At si socialku zavola,byla bych v klidu.Rekni sousedce at se ostehuje na samotu u lesa.Hlavne klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
24.1.12 10:34

To je blbá situace! :hug:
Všimla jsem si, že už jsi to tu psala iv jiné diskuzi.
Pokud jsou sousedky důchodkyně a celý den doma, tak chápu, že jim to třeba vadí, ale bohužel s tím nic jinýho nezmůžou :nevim:. Panelák je panelák a je tam slyšet vše. A děti jsou zase slyšet, s tím se musí smířit.
Také jsme tam bydleli, navíc byl zděný a jen umakartové jádro, ale slyšet bylo taky až až. Když jsme se nastěhovali, probíhaly v patře nad námi a u sousedů vedle rekonstrukce, pokaždé 3 měsíce :zed:. A taky jsem s tím nic nezmohla, ač jsem měla doma mimino, které se potřebovalo vyspat. Ale zase můj syn je taky dost uřvaný, takže jsem ani nechtěla nikoho otravovat, protože si vyslechli i od nás.
Naštěstí jsme měli asi chápavé sousedy, nikdo si nestěžoval, alespoň ne nám osobně.
Sousedky neodchovaly děti? :cert:

Chápu, že tě to trápí. Ale pokud by i ta sociálka měla přijít, ničeho se neboj, o děti se staráš dobře, oni to jen zkontrolují a zase půjdou. Kvůli tomu, že jsou děti slyšet v paneláku, ti je opravdu nevezmou! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.1.12 10:39

Šárko, snad tě jen tak straší. Kdyby vyslovila pohrůžku znova, dala bych si velkou práci nehnout ani brvou, jakože „udávat může, ale na sociálce není co řešit“. Myslím, že pokud to dáš sousedce pevně najevo, že se zastrašování nebojíš, neudělá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
24.1.12 10:45

no a kdyby, tak se zeptaji pediatra, ten rekne, ze jsou deti ok, podivaji se k vam, uvideji normalni ujeceny deti- asi jako v kazdy domacnosti a pujdou.

kdyz vidim v tv tyrane deti, tak si rikam, to to nikdo nevidel?? treba to ta pani mysli dobre (ja vim, zni to blbe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
24.1.12 10:49
ŠárušN píše:
Ahoj. Mám problém. Máme tři děti (nejstarší má 3,5 roku) a bydlíme v paneláku. Sousedce pod náma všechno vadí, děti se nesmí proběhnout, normálně si hrát. Dnes na nás přiletěla a slíbila že nás udá na sociálku. Může to udělat? Jakým způsobem? Prý se o děti nestaráme, nevěnujeme se jim a celé dny tady řvou. Že občas řvou, to je bohužel pravda, protože když je manžel v práci a já jsem tady na ně sama, musí si občas jeden pořvat než obstarám druhého. A bohužel už si stěžuje i sousedka vedle nás, prý je taky slyší řvát - ale já už fakt nevím co mám dělat abych tady zachovala absolutní klid :( A když třeba kojím, tak nemůžu běhat za staršíma aby tady nelítali a nebouchali, a oni jsou prostě takoví živí, nevydrží sedět ani u pohádky nebo u malování, tak na ně musím někdy i zařvat aby se uklidnili a to mi sousedka taky vyčetla. A přitom na ně musím ječet jenom kvůli ní, protože mám strach že na nás zase přiletí. A teď se bojím co všechno by se řešilo, kdyby na nás nějaká paní ze sociálky opravdu přišla. Co všechno budou kontrolovat, budou se ptát sousedů atp.? Máte s tím někdo zkušenosti? Ty naše sousedské spory jsem řešila už v jiné diskuzi, takže to neřešte, zajímá mě jen ta sociálka, co kontrolují a tak. Dík.
Neporádím jen nechápu souseku nad náma má paní 2 letýho kluka řve ji od rána do večera jen venku ne a to když je potkám většinou neřve ale vztéká se nebo zrovna do maminky něčím buší…ale pokud nebuší ona jeho sociálku bych nevolala i když u tohodle kloučka bych se ani nedivila že mu občas jednu plácne. Jinak doma si určitě uklid a domluv se s pediatričkou to jsou asi 2 hlavní věci. Ptz když tě podrží doktorka a v bytě budeš mít čisto nemůže nikdo nic říct !!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
24.1.12 10:50
katyca píše:
Je mi líto na sociálku může nakecat všechno možný a oni to bohužel musí prověřit. :roll: Jinak bych to neřešila, když ti někdo příjde tak jim řekni to stejný co nám tady, neboj oni z toho nic dělat nebudou, je pravda, že se ptají i sousedů na jejich názor, ale co by člověk chtěl v paneláku tam jde slyšet vše, pomalu i spadnutí špendlíku na zem. :roll:
Přesně naše malá dostala k vánocům vláček který hraje takovou otravnou melodii a hoká když sem pak potkala sousedku řekla mi že malá má doma mašinku že ji slyší. A to máme doma lino takovou tu věc co nevím jak se ji říká aby dolů nebylo tak slyšet a ještě plovoučku :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
24.1.12 10:54

no kdyz jsem videla ten nadpis, tak mi bylo hned jasny, ze to bude ty :lol: šáry, jeste jednou si precti to, co jsem ti psala na FB (to o tech matkach na drogách + o tom nocnim klidu) a co by pak mohli udelat tobe?? ale je to vtipny, kdyz jsme se o tom nedavno bavili a uz je to tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
24.1.12 10:55
petjuska90 píše:
katyca píše:
Je mi líto na sociálku může nakecat všechno možný a oni to bohužel musí prověřit. :roll: Jinak bych to neřešila, když ti někdo příjde tak jim řekni to stejný co nám tady, neboj oni z toho nic dělat nebudou, je pravda, že se ptají i sousedů na jejich názor, ale co by člověk chtěl v paneláku tam jde slyšet vše, pomalu i spadnutí špendlíku na zem. :roll:
Přesně naše malá dostala k vánocům vláček který hraje takovou otravnou melodii a hoká když sem pak potkala sousedku řekla mi že malá má doma mašinku že ji slyší. A to máme doma lino takovou tu věc co nevím jak se ji říká aby dolů nebylo tak slyšet a ještě plovoučku :nevim:

No to by si museli odhlučnit stropy, aby to nebylo tak slyšet. :pankac: To jediný pomáhá jinak nějaká super podlaha je naprt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
24.1.12 10:58

jo a jeste me napadlo, ze kdyby náhodou, tak se socialka vetsinou na kontole domlouvá na termínu,pokud to nejsou nejake vylozene přepadovky, takze bys mela mit i cas si vsechno dat do cajku. no me z tech vasich sousedu jednou jebne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50146
24.1.12 11:07
katyca píše:
petjuska90 píše:
katyca píše:
Přesně naše malá dostala k vánocům vláček který hraje takovou otravnou melodii a hoká když sem pak potkala sousedku řekla mi že malá má doma mašinku že ji slyší. A to máme doma lino takovou tu věc co nevím jak se ji říká aby dolů nebylo tak slyšet a ještě plovoučku :nevim:
No to by si museli odhlučnit stropy, aby to nebylo tak slyšet. :pankac: To jediný pomáhá jinak nějaká super podlaha je naprt. :zed:

To stejně nepomůže, pt v těch bytech se ty rány rozléhají i stěnama. Nejlepší by bylo, kdyby při těch stavbách nešetřili a dali tam kvalitní cihly a udělali tlusté zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
24.1.12 11:17
MUFICE píše:
katyca píše:
petjuska90 píše:
katyca píše:
No to by si museli odhlučnit stropy, aby to nebylo tak slyšet. :pankac: To jediný pomáhá jinak nějaká super podlaha je naprt. :zed:
To stejně nepomůže, pt v těch bytech se ty rány rozléhají i stěnama. Nejlepší by bylo, kdyby při těch stavbách nešetřili a dali tam kvalitní cihly a udělali tlusté zdi.

Hele holky stejně ty paneláky již dosloužili a vlastě by se vnich již nemělo bydlet. :mrgreen: Tak nevím co by chtěli, bylo to rychle postavené a nikdo nečekal, že tu budou přesluhovat. :zed: Bydlení v paneláku je fakt otřesný, jak říká můj králíkarně a má pravdu je to fakt jen zvětšená králíkárna. :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová