Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máte některá zkušenost s přítomností dětí při předvolání k zahájení řízení přestupku či jak se to nazývá? Budu to asi muset příští týden absolvovat s obouma (21m a 2m) a vážně z toho nejsem odvařená (snad tam nikdo nebude chrchlat
). Brala jste tedy některá s sebou děti? Jak dlouho to tak trvá? Chjo, já už to vidim, jedna začne řvát hlady, druhá se přidá, páč se prořezává druhej špičák ![]()
A musíš je tam brát? Nikdo ti neřekne, jak dlouho to může trvat, si jako svědek nebo obviněný? Jsou předvolaní další lidé? Pokud je to nějáká banalita týkající se jenom tebe, může vše být vyřešeno za pár minut, pokud v tom figurují další účastníc i a případně svědci, může se to protáhnout.
Jsem obviněná (že jsem s poslíkama jela poněkud rychleji na plánovanou kontrolu do porodky). Řešit na místě jsem odmítla, takže to šlo výš. Hlídání…z proncipu se mi protiví vézt děti xdesítek km k babičce za vlastní benzín, babi navíc nezvládne nakrmit mimino tak, aby nevrhlo šavli- ozkoušeno. Proto to asi budu muset pojmout jako rodinný výlet ![]()
tak to vem jako omluvu - jak vidíte nemám hlídání, protože partner pracuje, aby nás zabezpečil, když jsem jela do porodnice, netušila jsem, že to jsou jen poslíčci, ale myslela jsem , že rodím. Kdybych se tam s nima vykecávala, tak bych třeba mohla porodit u silnice a byla obviněna z toho, že jsem vědomě nechtěla rodit v porodnici, ale v rygólu u silnice. Pokud mi chcete dát pokutu, tak mi ji dejte a já jdu zase domů.
Já byla s malou (2 roky) řešit moje špatný parkování (byla jsem s malou u dotorky a prostě nebylo kde, sice z tý strany, co jsem vjela na to parkoviště, žádný zákaz nebyl, ale hádejte se s nima). Papírek za stěračem jsem vyhodila, pak mi přišel domů červenej pruh
. Bylo to celý tak na 10 minut. Vymluvila jsem se na osobu blízkou (poprvé a asi i naposledy). Za okýnkem kyselá blonďatá policajtka, tak jsem měla trochu nervy. Během sepisování protokolu malá seděla vedle na židli a zkoumala moje doklady. Já to pak popadla a vlíkla jí ven, aby si to náhodou s tou osobou blízkou nerozmysleli a jako na potvoru se jí otamtaď nechtělo, že jde teď „vyřizovat“ ona
.
Tak to tě jenom seznámí s podklady pro vydání rozhodnutí a zeptají se tě na tvé vyjádření k věci a zase půjdeš.
Kvůli přestupku (bouračka) jsem tam byla cca 20 minut, byla jsem sama v místnosti s asi 3ma policajtama (jeden mě vyslýchal, dva si dělali vedle svojí práci) ..Ale to asi nebude univerzální čas.. ![]()
Ale myslím, že když ti tm obě ratolesti začnou brečet, tak se tě rádi co nejrychleji zbaví ![]()
ynax píše:
tak to vem jako omluvu - jak vidíte nemám hlídání, protože partner pracuje, aby nás zabezpečil, když jsem jela do porodnice, netušila jsem, že to jsou jen poslíčci, ale myslela jsem , že rodím. Kdybych se tam s nima vykecávala, tak bych třeba mohla porodit u silnice a byla obviněna z toho, že jsem vědomě nechtěla rodit v porodnici, ale v rygólu u silnice. Pokud mi chcete dát pokutu, tak mi ji dejte a já jdu zase domů.
přesně
za sebe já bych je vzala - nemám hlídání , ten menší je vlastně svědek ne
tak ať jim vysvětlí,že tě jenom zkoušel a už vůbce nechápu proč si těm policajtům neřekla na místě ,že máš asi kontrakce a že chvátáš do porodnice - myslím,že by nic neřešili a nechali tě jet
i oni určitě jendou povezou nebo vezli rodičku k porodu ..
Tady se ovšem rodička evidentně vezla sama, což není moc bezpečné ![]()
Ale ne, já věděla, že rodit nebudu, poslíky ještě poznám
to byla jen shoda okolností,že jsem jela na kontrolu a do toho to tvrdnutí. Jako mám chuť obě děti vyprudit, ať tam ječej a já budu frkat a chrchlat a dělat děěsně nemocnou, aby si pánové drželi odstup a co nejdřív mě vypoklonkovali domů ![]()
Takže co čtu, mělo by to být celkem rychlé ![]()
ynax- to néé, právě že pokutu nechci, by byla celekm vysoká ![]()
Já když dostala předvolání (ne na svůj přestupek ale jako svěděk), tak jsem řekla že mám doma děti a nejspíš nebude hlídání a komisař kvůli tomu dojel na naši městskou stanici, nemusela jsem nikam jezdit na jeho pracoviště. Nakonec jsem tam došla bez dětí, tak trochu koukal ![]()
Si mi touhle historkou připomněla - jednou jsem byla jako svědek předvolána k výslechu.Sedím, čekám, pupek jak blázen.Čekám hodinu, policajt na recepci takovej vlažnej.Tak mu říkám:" Jestli ten váš kolega brzy nepřijde, tak mu tu najust porodím, jsem na něj zvědavá„.A on: "A kdy máte termín?“ Já odpověděla:" Včera jsem ho měla!"
Jen vyvalil oči a měli jste vidět ty mety, jak letěl shánět kolegu ![]()
Pardon za OT, to jen že si mi to připomněla ![]()
To ale není podání vysvětlení,ale už přestupkové řízení, takže nečekej policajty, ale spíš dvě paní úřednice. Mmch, čím se chceš hájit?
No pupek si vycpávat nebudu, mám ho už na dlouho dost ![]()
Hájit..osobou blízkou, vzhledem k tomu, že mezi místem měření a místem následného policejního odchytu bylo pár zatáček a spousta domů a uliček, tak pan výkonný orgán nenaměřil mě, nýbrž osobu blízkou. Ona osoba o pár desítek metrů dále vystoupila a auto předala mně a proto v místě odchytu chytili mně. Pokud se jim to nelíbí, nechť dokážou opak nebo cokoliv jiného
Ale ono je jedno, s čím jdu a co budu říkat, šlo mi jen o to, jestli má někdo zkušenost s taháním dětí na takovou akci a jestli to pak všichni přežili se zdravým rozumem ![]()