Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to líto, šikana ve škole dokáže člověka poznamenat. Za mě, nejsi teď ve stavu, abys měla za partnera někoho, kdo tě nerespektuje a přilívá do ohně. Jsi si jistá, že sis do života nepřinesla dalšího šikanátora? Já myslím že ano a měla bys hledat jinde, někoho dospělého, kdo dokáže pochopit, že nejsi úplně pevná v kramflecích a hlavně někoho, kdo nemá nic společného s tvou minulostí. Jaká je ta slečna je bezpředmětné, nezasekávej se na tom, jestli má právo být taková jaká je, ubližuješ tím jen sama sobě a situaci nijak nezměníš.
@Anonymní píše:Šikana většinou není jen o vzhledu, dlouhých vlasech a značkových hadrech. Pokračuj v léčbě. To s tím přeladěným rádiem je fakt moc.
Ahoj, lehce vás uvedu do situace. Na střetne jsem byla terčem posměchu, protože jsem neměla značkové oblečení, ani nebyla dlouhovlasá pěkná holka, spíš taková ta, co nezapadá nikam. Hlavně holky (bárbíny) mi to dávaly sežrat. Od loňského podzimu chodím s přítelem. Před pár měsíci (červenec) jsme se sestěhovali. Známe se z práce. Jenže - 3/4 roku před tím, než jsme se seznámili (byl covid a já pracovala jen z domova) chvíli randil s kolegyní z HR. S tou, která byla u mě na střední mezi těmi, co mi hodně podtrhávaly sebevědomí. Krásná náhoda. On se s ní rozešel, po dvou měsících, protože prý spolu dělali vše, co lidé ve vztahu, ale ona partnera nechtěla (Btw. U nás jsem se po 2 měsících randění musela zeptat já, jak to mezi námi jako je. Jenže pak o ní občas promluvil a já jsem prostě o ní nedokázala říct hezké slovo. Dodnes se léčím s panickými ataky a měla jsem deprese kvůli nízkému sebevědomí, které právě začalo na střední vlivem posměchu ve škole a rodině. Pritel mi říká, ze jsem vůči ní zbytečně zaujatá a že přeháním. I když mu řekla, že všichni z mého oddělení (pracuji v software vývoji) jsou divní, včetně mě. Přitom ona sama má pověst holky, co jen obepisuje kluky a chce pozornost. Pritel o všem ví, o mé psychice. I když co jsme spolu jsem měla jen 2 panické záchvaty. A ani u jednoho nebyl. Pracuji na sobě, prášky uz nikdy nechci brát. Už se o ní zmiňuje malinko, ale dřív mi třeba (trochu provokativně) řekl, jaké fotky fotila ona a klidně mi nějaké ukázal, jejich společné. Před par dny jsme jeli autem a začala hrát písnička a on “je hele tu poslouchala pořad v autě Petra”. Hned jsem to přeladila.
Soužití s člověkem, který má psychické potíže není pro každého.
V tomto vztahu ti dobře nebude…
Ne každý je schopný empatie, takže ano, z jeho pohledu to může vypadat, že zbytečně přeháníš a dramatizuješ.
Ano, přeháníš. Vykašli se na střední a soustřeď se na sebe, máš na čem makat. Už to, že se po tobě ty holky vozily o něčem svědčí. A oblečení ani dlouhé vlasy v tom nehrají roli. Pokud ti vadí přítelovo chování, rozejdi se s ním. Podle mě ho baví tě provokovat, zřejmě mu na tobě moc nezáleží.
Hele jestli to je nepříjemný tobě a on se neumí udržet a držet ústa, asi bys ho měla pustit do oběhu. Jako ex partnery má každý, ale není nutné to furt vytahovat. Já tě chápu, můj manžel má několik ex a skoro všechny se jmenovaly Petra, taky jsem na to jméno alergická. Hlavně jaká náhoda, že měl takové štěstí na Petry, zvláštní ![]()
No a pokud hrál zrovna Marek Ztracený, toho taky hned vypínáme.
![]()
Mě se nezdá že prehanis. Spíš mi přijde jestli s tebou nezačal chodit aby ex žárlila. Přece jenom jste v jedné firmě a on možná doufá že ji dojde jakou udělala chybu.
Podle mě nepřaháníš. Neumím si představit situaci, kdy vím, že zmínka o ex vyvolává v partnerovi nevoli a naschvál mu přisolím.
S přítelem bych si na to téma v klidu ještě jednou promluvila (v klidu, šikanu bych nezmiňovala, jen že ti to vadí). Pokud by pokračoval/popř. situaci zlehčoval, nebyla bych s ním.
@mokkk píše: Šikana většinou není jen o vzhledu, dlouhých vlasech a značkových hadrech. Pokračuj v léčbě. To s tím přeladěným rádiem je fakt moc.Šikana o tom vzhledu ale právě většinou je. Vůdce si vybere slabý kus, který obvykle něčím vyčnívá, a poštve na něj skupinu svých ovcí. Zrovna nedávno jsem potkala na hřišti dvě holčičky cca sedmileté, kdy se jedna pěkně hnusně posmívala druhé kvůli oblečení. Být to ve třídě a ne na hřišti, tak už to klidně jede.
Nehodíte se k sobě. Ty nejsi psychicky v pořádku a máš v háji sebevědomí. A on je nevyzrálé pako, co má potřebu vytahovat pořád svojí ex. Ještě beru kdyby spolu žili několik let, ale když spolu chvíli randili, tak je to opravdu trapný, když navíc ví že se nemáte rády.
@LiduNe to je dost neempatickej komentář. A myslím, že tak jednoduchy to rozhodně není.
@LiduNe píše:
Je to věcný komentář. Hrabání v minulosti ještě nikomu nepomohlo. Kdysi mi něco podobného řekl psycholog, byla to nejlepší rada.
Těžko by bagatelizoval a zlehčoval obtíže.
@LiduNe píše:
Je to věcný komentář. Hrabání v minulosti ještě nikomu nepomohlo. Kdysi mi něco podobného řekl psycholog, byla to nejlepší rada.
To by asi nikoho úplně nepobourilo, ale ta “krásná” sekundární viktimizace “Už to, že se po tobě ty holky vozily o něčem svědčí.” - jasně, hoďme to na oběť, beztak je nějaká divná ![]()
Ahoj, lehce vás uvedu do situace. Na střetne jsem byla terčem posměchu, protože jsem neměla značkové oblečení, ani nebyla dlouhovlasá pěkná holka, spíš taková ta, co nezapadá nikam. Hlavně holky (bárbíny) mi to dávaly sežrat. Od loňského podzimu chodím s přítelem. Před pár měsíci (červenec) jsme se sestěhovali. Známe se z práce. Jenže - 3/4 roku před tím, než jsme se seznámili (byl covid a já pracovala jen z domova) chvíli randil s kolegyní z HR. S tou, která byla u mě na střední mezi těmi, co mi hodně podtrhávaly sebevědomí. Krásná náhoda. On se s ní rozešel, po dvou měsících, protože prý spolu dělali vše, co lidé ve vztahu, ale ona partnera nechtěla (Btw. U nás jsem se po 2 měsících randění musela zeptat já, jak to mezi námi jako je. Jenže pak o ní občas promluvil a já jsem prostě o ní nedokázala říct hezké slovo. Dodnes se léčím s panickými ataky a měla jsem deprese kvůli nízkému sebevědomí, které právě začalo na střední vlivem posměchu ve škole a rodině. Pritel mi říká, ze jsem vůči ní zbytečně zaujatá a že přeháním. I když mu řekla, že všichni z mého oddělení (pracuji v software vývoji) jsou divní, včetně mě. Přitom ona sama má pověst holky, co jen obepisuje kluky a chce pozornost. Pritel o všem ví, o mé psychice. I když co jsme spolu jsem měla jen 2 panické záchvaty. A ani u jednoho nebyl. Pracuji na sobě, prášky uz nikdy nechci brát. Už se o ní zmiňuje malinko, ale dřív mi třeba (trochu provokativně) řekl, jaké fotky fotila ona a klidně mi nějaké ukázal, jejich společné. Před par dny jsme jeli autem a začala hrát písnička a on “je hele tu poslouchala pořad v autě Petra”. Hned jsem to přeladila.