Vánoce - odlišné představy

3745
1.10.23 08:04

Vánoce - odlišné představy

Ahoj, máme tady říjen, tak začínám pomalu řešit Vánoce, hlavně, kde je budeme trávit.. V uplynulých letech jsme vždy jezdili na hory, mám ráda na Vánoce sníh a má to pak pro mě lepší atmosféru.. Letos jsem zvažovala mezi variantou zůstat na Štědrý den doma (ať nemusím převážet všechnu výzdobu a dárky) a jet na hory až o svátcích, nebo zda jet na hory už před Štědrým dnem.. Ptala jsem se partnera na jeho názor a je zcela odlišný - chce letět na Vánoce k moři, nebo aspoň autem do Maďarska do termálních lázní. Kam bychom nebrali vánoční výzdobu ani dárky.. kdybychom byli sami, tak bych s tím asi problém neměla, ale pro děti chci tradiční Vánoce, jaké jsme měly jako děti i my a Vánoce u moře mě moc nelakaji.. Zase nechci, aby doma bylo vše podle mě a partner se tomu jen přizpůsoboval.. jak byste to řešili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33259
1.10.23 08:07

@Beckyttine5 Jak jsou staré děti? Ja bych se zeptala i jich, co preferuji. A pobavili bychom se o tom jako rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3060
1.10.23 08:12

Vždy jsem byla pro tradiční Vánoce doma u stromečku s darkami. Především když byly deti malé. Rozhodne bych se nestrachala autem do termalu.
Ale je to každého věc jak si to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
1.10.23 08:13

Chci manžela, co na Vánoce zajistí dovolenou u moře :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.10.23 08:14

Pokud jsou děti už školního věku, tak bych je taky zapojila do diskuze a plánování. Osobně jsem spíš pro tradiční Vánoce a k moři odjet třeba 25.12.

• Citovat
  • Upravit
74217
1.10.23 08:15

Tak udělejte nějaký kompromis. Třeba 24. být doma. Udělat si Vánoce. A 25. letět pryč na zbytek volna. Nebo si udělat o pár dní dříve Vánoce po našem a pak na tu dovolenou někde.

My zatím ani nevíme, jak bude mít manžel služby. Kolik času stráví v práci. Letos je to ve hvězdách. Loni to bylo nádherné, protože měl téměř celý prosinec volno. Odjížděl do práce tuším teprve 2. 1. Úplně snově to vyšlo. Moje největší přání je, aby se opakoval loňský prosinec.

Příspěvek upraven 01.10.23 v 08:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.23 08:16

Nechtěla bych jiné vánoce, než doma u stromečku. Nemusí být vše podle mě, ale tady bych si stála za svým. Ale my jsme taková obyčejná rodinka, nejezdíme k moři téměř ani přes rok :) když nejsou finance. Každý to má jinak. Ale prostě tradiční vánoce bych se nechtěla nechat vzít, hlavně když jsou děti malé.

• Citovat
  • Upravit
3745
@Svistice píše:
@Beckyttine5 Jak jsou staré děti? Ja bych se zeptala i jich, co preferuji. A pobavili bychom se o tom jako rodina.

3 a 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37240

Vánoce doma, pak bych dala pár dní termály a pak hory. Nebo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 08:17
@freeport píše:
Vždy jsem byla pro tradiční Vánoce doma u stromečku s darkami. Především když byly deti malé. Rozhodne bych se nestrachala autem do termalu.
Ale je to každého věc jak si to udělá.

Vidím to právě stejně.. ale podle mě se dělaly vždy všechny Vánoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 08:18
@Anonymní píše:
Nechtěla bych jiné vánoce, než doma u stromečku. Nemusí být vše podle mě, ale tady bych si stála za svým. Ale my jsme taková obyčejná rodinka, nejezdíme k moři téměř ani přes rok :) když nejsou finance. Každý to má jinak. Ale prostě tradiční vánoce bych se nechtěla nechat vzít, hlavně když jsou děti malé.

My jsme s dětmi ještě nikdy u moře nebyli, já byla naposledy snad před 18 lety..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 08:19
@Pitaya1 píše:
Pokud jsou děti už školního věku, tak bych je taky zapojila do diskuze a plánování. Osobně jsem spíš pro tradiční Vánoce a k moři odjet třeba 25.12.

Ano, kdyby byly děti starší, tak bych to nechala na rozhodnutí většiny.. ale oni ještě na tohle rozhodování nemají úplně kapacitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.10.23 08:22

Ja osobne bych Vanoce v teple travit nechtela, protoze pro me k Vanocum patri zima a snih. To radeji ty hory, ale urcite bych tam netahala vyzdobu. Nemam rada tohle obri baleni a vybalovani hromady veci.
Takze 24. Stedry den doma, pak jet na hory klidne az do Noveho roku. A k mori treba v unoru, ktery je pro me dlouhy a mam ho nejmin rada z celeho roku. Samozrejme se bavime o pripadu, ze jsou na to finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
1.10.23 08:22

No, sdílím to s tvým partnerem. Takové Vánoce mám ráda. Jinak my jsme je vloni strávili u moře bez dárečků a bez stromku.
Dětem jsme vzali 2 dárky sebou. Tehdy měly 6,5 a téměř 3 roky. Když jsme se vrátili domů, asi okolo poledne, tak jsme si rozbalili dárky.
Bylo to akorát těžší v tom, že krom vybalování a praní, v tom byly ještě dárky, papíry, nové věci, takže práce na víc.
Za mých bezdětných let jsme díky cestování Vánoce vynechávali, a bylo to moc fajn.
Určitě bych se zeptala dětí, pokud nejsou moc malé. Já to dělám tak, že jim dám různé varianty, ukážu třeba pár resortů s atrakcemi a k tomu předložím variantu, že budeme doma a čekat na den D. Všechno bude tři dny zavřený, a co teda budeme dělat?
Btw v tvém případě si myslím, že taková vánoční lyžovačka je velmi lákavá, ale v posledních letech to se sněhem moc valný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59508
1.10.23 08:27

@Beckyttine5 a on si to představuje jak? To budete bez Vánoc nebo chce až na svátky? za bezdětna je to jiné. Ty hory jsou fajn a jo má to víc vánoční atmosféru. navíc být v teple už bych jako Vánoce prostě brát ani nemohla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí