Vánoce - odlišné představy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33280
1.10.23 09:10
@roba18 píše:
Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?

Mě taky, ale vím, že Dollores to ma hozené jinak.
My třeba jdeme bruslit na kluziště náměstí, na procházku, navštívit pribuzne.
A po srumci 24.12. jsme se klidně loni následující dva dny jen váleli doma a dojidali zbytky. Taky to nebylo k zahození. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
1.10.23 09:13

Tak x let jste byli na horách, tak pro změnu snad můžete k moři, ne? A v Maďarsku mi to přijde jako tradiční vánoce, nevím, co by mělo být netradičního na termálech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
1.10.23 09:14

Za mě teda největší pohoda vypadnout v čase toho předvánočního shonu. Když byly děti úplně malinký, jezdil jsem s nimi před vánoci cca 20-23.12 do těch termálů, a když jim byly 4, začali jsme jezdit na předsezónu na lyže - někdy až do 25.12, jak to zrovna vyšlo, takže měly stromeček 2×, na hotelu či horské chatě měli samozřejmě stromeček a nějakýho toho Santa Clause či co, co rozdával sladkosti a doma pak „svůj“ stromeček s dárkama.

• Citovat
  • Upravit
6396
1.10.23 09:14
@roba18 píše:
Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?

Ne, a je to opravdu problém. Doma dáme stěží dopoledne. Pak musíme ven, minimálně na hřiště. Ale lepší je nějakej výlet, aquapark apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
1.10.23 09:20

S mořem bych počkala, až budou děti starší. Vždyť ta jejich dětská radost je k nezaplacení, když se jim rozzáří oči po tom, co uvidí dárky pod rozsvíceným stromečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 09:28
@Eliška píše:
Ja se zeptam hloupe - jak se prevazi vyzdoba? A kam se v hotelu dava?

No, my měli většinou pronajatou chalupu na horách, tam byla společenská místnost a několik ložnic, stromek a základní výzdobu nám zajistili majitelé, my si vezli tašku s různými dekoracemi, věci na sváteční tabuli, nějaka světýlka a tak, do auta se to vešlo, nejvíce místa zabírají ty dárky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18696
1.10.23 09:30

@Beckyttine5 aha, v chalupe chapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 09:32
@roba18 píše:

My teda jezdíme na hory a vše tam zavřené není, na Štědrý den jedou vleky do 12, a někde je 25 zavřeno a vleky jedou od 26, loni jsme byli na Dolní Moravě a tam jela lanovka i Stezka v oblacích i 25.. navíc miluji ty procházky v zasněženém lese… my využívali sněhu, stavěli jsme sněhuláka, děti šly na boby, v chatě jsme měli saunu i vířivku, hodně deskových her, vůbec jsem neřešila, že jsou obchody zavřené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 09:34
@Dahlia0409 píše:
Asi bych klidně volila změnu. Štědrý den doma a pak klidně zkusit to moře. Proč stále hory podle tebe? Nech taky někdy program na partnerovi :D Ale 24. bych oslavila doma.
Řeším právě ten Štědrý den, kdy se mi fakt nechce převážet dárky leteckY a mít Štědrý den bez dárků už vůbec ne.. 25.12. už klidně někam jinam pojedu a hory nechám na leden.. on chce ale letět už před Štědrým dnem..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
1.10.23 09:35

Já bych 24. 12. chtěla být doma, ale na zbytek volna bych klidně zavedla tradici, že každý člen rodiny řekne svůj návrh a rozhodně dohoda nebo náhoda. Třeba kostka, tak aby byla stejná pravděpodobnost splnit přání každému. Nelíbil by se mi přístup jen hory jsou to pravé, ale moře nebo termály jedině jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19117
1.10.23 09:37

Nám by se libily Vánoce na horách. Ale nějak to pořád nevychází. Asi jsou co se týká sněhu jistější třeba Alpy, ono to nevyjde o moc dráž než takové Krkonoše. Spíš to chce mít taky vhodný auto + výbavu. Což úplně nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24458
1.10.23 09:38

@Beckyttine5 také bych 24. zůstala doma a pak odjela kamkoliv. Ale já jsem na tento režim zvykla od malička. Myslím si, ze toto by byl dobry kompromis.

Dávat darky od Ježíška až v lednu mi přijde minimálně pro toho 6-tileteho divné. To dříve půjde do školky (školy?) a tam se v tomto věku ještě řeší co dostali pod stromečkem hned první den.

Příspěvek upraven 01.10.23 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
1.10.23 09:38
@Beckyttine5 píše: Řeším právě ten Štědrý den, kdy se mi fakt nechce převážet dárky leteckY a mít Štědrý den bez dárků už vůbec ne.. 25.12. už klidně někam jinam pojedu a hory nechám na leden.. on chce ale letět už před Štědrým dnem..

Kolik těch dárků proboha máte? Vem dětem každému 2 symbolicky a zbytek nechal Ježíšek doma, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
1.10.23 09:39

@Beckyttine5 řešíte hlavně to, že v partnerství neuspěješ s modelem, že „Tvoje“ tradiční pojetí Vánoc je to správné a manželovo špatné. A ještě se zaklínat dětmi, když ty jsou neuvěřitelně pružné a očička se jim rozzáří ledaskde, když to rodiče nepodělaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.10.23 09:39

Odjeďte/odleťte až 26. 12., 24. 12. budeš mít frmol a 25. 12. sbírej sílu na cestu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí