Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@roba18 píše:
Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?
Mě taky, ale vím, že Dollores to ma hozené jinak.
My třeba jdeme bruslit na kluziště náměstí, na procházku, navštívit pribuzne.
A po srumci 24.12. jsme se klidně loni následující dva dny jen váleli doma a dojidali zbytky. Taky to nebylo k zahození. ![]()
Tak x let jste byli na horách, tak pro změnu snad můžete k moři, ne? A v Maďarsku mi to přijde jako tradiční vánoce, nevím, co by mělo být netradičního na termálech ![]()
Za mě teda největší pohoda vypadnout v čase toho předvánočního shonu. Když byly děti úplně malinký, jezdil jsem s nimi před vánoci cca 20-23.12 do těch termálů, a když jim byly 4, začali jsme jezdit na předsezónu na lyže - někdy až do 25.12, jak to zrovna vyšlo, takže měly stromeček 2×, na hotelu či horské chatě měli samozřejmě stromeček a nějakýho toho Santa Clause či co, co rozdával sladkosti a doma pak „svůj“ stromeček s dárkama.
@roba18 píše:
Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?
Ne, a je to opravdu problém. Doma dáme stěží dopoledne. Pak musíme ven, minimálně na hřiště. Ale lepší je nějakej výlet, aquapark apod.
S mořem bych počkala, až budou děti starší. Vždyť ta jejich dětská radost je k nezaplacení, když se jim rozzáří oči po tom, co uvidí dárky pod rozsvíceným stromečkem.
@Eliška píše:
Ja se zeptam hloupe - jak se prevazi vyzdoba? A kam se v hotelu dava?
No, my měli většinou pronajatou chalupu na horách, tam byla společenská místnost a několik ložnic, stromek a základní výzdobu nám zajistili majitelé, my si vezli tašku s různými dekoracemi, věci na sváteční tabuli, nějaka světýlka a tak, do auta se to vešlo, nejvíce místa zabírají ty dárky..
@roba18 píše:
My teda jezdíme na hory a vše tam zavřené není, na Štědrý den jedou vleky do 12, a někde je 25 zavřeno a vleky jedou od 26, loni jsme byli na Dolní Moravě a tam jela lanovka i Stezka v oblacích i 25.. navíc miluji ty procházky v zasněženém lese… my využívali sněhu, stavěli jsme sněhuláka, děti šly na boby, v chatě jsme měli saunu i vířivku, hodně deskových her, vůbec jsem neřešila, že jsou obchody zavřené..
@Dahlia0409 píše:Řeším právě ten Štědrý den, kdy se mi fakt nechce převážet dárky leteckY a mít Štědrý den bez dárků už vůbec ne.. 25.12. už klidně někam jinam pojedu a hory nechám na leden.. on chce ale letět už před Štědrým dnem..
Asi bych klidně volila změnu. Štědrý den doma a pak klidně zkusit to moře. Proč stále hory podle tebe? Nech taky někdy program na partneroviAle 24. bych oslavila doma.
Já bych 24. 12. chtěla být doma, ale na zbytek volna bych klidně zavedla tradici, že každý člen rodiny řekne svůj návrh a rozhodně dohoda nebo náhoda. Třeba kostka, tak aby byla stejná pravděpodobnost splnit přání každému. Nelíbil by se mi přístup jen hory jsou to pravé, ale moře nebo termály jedině jindy.
Nám by se libily Vánoce na horách. Ale nějak to pořád nevychází. Asi jsou co se týká sněhu jistější třeba Alpy, ono to nevyjde o moc dráž než takové Krkonoše. Spíš to chce mít taky vhodný auto + výbavu. Což úplně nemáme.
@Beckyttine5 také bych 24. zůstala doma a pak odjela kamkoliv. Ale já jsem na tento režim zvykla od malička. Myslím si, ze toto by byl dobry kompromis.
Dávat darky od Ježíška až v lednu mi přijde minimálně pro toho 6-tileteho divné. To dříve půjde do školky (školy?) a tam se v tomto věku ještě řeší co dostali pod stromečkem hned první den.
Příspěvek upraven 01.10.23 v 09:52
@Beckyttine5 píše: Řeším právě ten Štědrý den, kdy se mi fakt nechce převážet dárky leteckY a mít Štědrý den bez dárků už vůbec ne.. 25.12. už klidně někam jinam pojedu a hory nechám na leden.. on chce ale letět už před Štědrým dnem..
Kolik těch dárků proboha máte? Vem dětem každému 2 symbolicky a zbytek nechal Ježíšek doma, ne? ![]()
@Beckyttine5 řešíte hlavně to, že v partnerství neuspěješ s modelem, že „Tvoje“ tradiční pojetí Vánoc je to správné a manželovo špatné. A ještě se zaklínat dětmi, když ty jsou neuvěřitelně pružné a očička se jim rozzáří ledaskde, když to rodiče nepodělaj.
Odjeďte/odleťte až 26. 12., 24. 12. budeš mít frmol a 25. 12. sbírej sílu na cestu. ![]()