Vánoce - odlišné představy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
1.10.23 08:30
@Eowyn01 píše:
Ja osobne bych Vanoce v teple travit nechtela, protoze pro me k Vanocum patri zima a snih. To radeji ty hory, ale urcite bych tam netahala vyzdobu. Nemam rada tohle obri baleni a vybalovani hromady veci.
Takze 24. Stedry den doma, pak jet na hory klidne az do Noveho roku. A k mori treba v unoru, ktery je pro me dlouhy a mam ho nejmin rada z celeho roku. Samozrejme se bavime o pripadu, ze jsou na to finance.

Mám to právě úplně stejně jako Ty, ale partner to má nastavené jinak, podle mě je to tím, že sám jako dítě nějake pěkné Vánoce nezažil a Nema s tím spojené ty zážitky a atmosféru jako já.. my jezdili jako děti s rodiči v zimě na hory a v létě k moři, Vánoce byly o času s rodinou, vždy doma a hodně jsem je měla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
1.10.23 08:32
@Markéta80 píše:
@Beckyttine5 a on si to představuje jak? To budete bez Vánoc nebo chce až na svátky? za bezdětna je to jiné. Ty hory jsou fajn a jo má to víc vánoční atmosféru. navíc být v teple už bych jako Vánoce prostě brát ani nemohla :?

No právě, nebyly by to pro mě ty pravé Vánoce.. on říkal, že ty dárky a tak bychom mohli realizovat potom v lednu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.23 08:37

Řešíme doma to samé, chlap neustále mluví o tom, že by chtěl o Vánocích k moři (už o tom mluví několikátý rok). Já prostě nechci, miluju tradiční Vánoce, sníh, hory, tu atmosvéru. Nedokážu si představit trávit svátky někde v tropech. Vánoční svátky jsou jen kratičká část roku a já se na ně těším, k moři můžeme kdykoli jindy (létáme tedy v létě, ale klidně jednu dovolenou v jiné části roku přidáme, když bude chtít), ale Vánoce (možná sobecky) prostě nedám. :lol: Minimálně do doby, než se rozhodnou i děti (zatím 2 a 6). :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.23 08:38
@Beckyttine5 píše:
My jsme s dětmi ještě nikdy u moře nebyli, já byla naposledy snad před 18 lety..

Tak to bych si tuplem nechala rozhodně to moře na jindy. Proč zrovna na vánoce..

• Citovat
  • Upravit
59512
1.10.23 08:38

@Beckyttine5 v lednu? To jistě ten 6letý bude nadšený :?. ještě bych brala 24-25 doma takže dárky včas a pak termální. S tím bych problém neměla. ale dělat Vánoce o 14 dní déle, to už tam ta atmosféra prostě nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
1.10.23 08:39

Mám to jak manžel, já bych brala moře. na stromek a sníh, který většinou stejně není, se nijak nefixuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5318
1.10.23 08:39

Ja bych jela pryc a darky bych vzala s sebou. Ale me Vanoce nikdy moc nebraly :nevim: Jako dite jsem je mela rada a byly to takove ty tradicni Vanoce, me to ovsem nijak zvlast neoslovovalo. Nejlepsi pro me je odletet uz pred Vanocemi do arabske zeme a vyhnout se celemu predvanocnimu blazinci kolem sebe a vratit se, az uz je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.10.23 08:41

My máme rádi tradiční Vánoce a dokud jsou děti malé. Proč jim ty tradice brát. Na dovolenou se dá o jarních prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
1.10.23 08:44

Já bych Vánoce u moře brala hned :pankac:. Ale co člověk neudělá pro děti, že jo. Takže letos tradiční u prarodičů :roll:. Bez dětí jsem jednou byla o Vánocích v tropech a byli to úplně skvělé Vánoce :D.

• Citovat
  • Upravit
3745
1.10.23 08:51
@Markéta80 píše:
@Beckyttine5 v lednu? To jistě ten 6letý bude nadšený :?. ještě bych brala 24-25 doma takže dárky včas a pak termální. S tím bych problém neměla. ale dělat Vánoce o 14 dní déle, to už tam ta atmosféra prostě nebude :?

Já bych klidně odjela už i 25., ale toho 24 bych chtěla být doma a mít tak tu atmosféru.. taky máme zvířata a nechci je dávat na hlídání právě na Štědrý den, prostě je beru jako součást rodiny a chci, ať jsme všichni spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
1.10.23 08:56

Ja se zeptam hloupe - jak se prevazi vyzdoba? A kam se v hotelu dava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13511
1.10.23 08:58
@Beckyttine5 píše:
3 a píše: Více

Jak dlouho myslí manžel, že děti budou ještě věřit na Ježíška? A chce jim to vzít?? K moři můžete letět v lednu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3562
1.10.23 09:03
@Dollorres píše:
No, sdílím to s tvým partnerem. Takové Vánoce mám ráda. Jinak my jsme je vloni strávili u moře bez dárečků a bez stromku.
Dětem jsme vzali 2 dárky sebou. Tehdy měly 6,5 a téměř 3 roky. Když jsme se vrátili domů, asi okolo poledne, tak jsme si rozbalili dárky.
Bylo to akorát těžší v tom, že krom vybalování a praní, v tom byly ještě dárky, papíry, nové věci, takže práce na víc.
Za mých bezdětných let jsme díky cestování Vánoce vynechávali, a bylo to moc fajn.
Určitě bych se zeptala dětí, pokud nejsou moc malé. Já to dělám tak, že jim dám různé varianty, ukážu třeba pár resortů s atrakcemi a k tomu předložím variantu, že budeme doma a čekat na den D. Všechno bude tři dny zavřený, a co teda budeme dělat?
Btw v tvém případě si myslím, že taková vánoční lyžovačka je velmi lákavá, ale v posledních letech to se sněhem moc valný není.

Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3562
1.10.23 09:04
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, máme tady říjen, tak začínám pomalu řešit Vánoce, hlavně, kde je budeme trávit.. V uplynulých letech jsme vždy jezdili na hory, mám ráda na Vánoce sníh a má to pak pro mě lepší atmosféru.. Letos jsem zvažovala mezi variantou zůstat na Štědrý den doma (ať nemusím převážet všechnu výzdobu a dárky) a jet na hory až o svátcích, nebo zda jet na hory už před Štědrým dnem.. Ptala jsem se partnera na jeho názor a je zcela odlišný - chce letět na Vánoce k moři, nebo aspoň autem do Maďarska do termálních lázní. Kam bychom nebrali vánoční výzdobu ani dárky.. kdybychom byli sami, tak bych s tím asi problém neměla, ale pro děti chci tradiční Vánoce, jaké jsme měly jako děti i my a Vánoce u moře mě moc nelakaji.. Zase nechci, aby doma bylo vše podle mě a partner se tomu jen přizpůsoboval.. jak byste to řešili vy?

Tak zvolte kompromis - 24.12. doma u stromku a 25.12. odlet k moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17027
1.10.23 09:07

Asi bych klidně volila změnu. Štědrý den doma a pak klidně zkusit to moře. Proč stále hory podle tebe? Nech taky někdy program na partnerovi :D Ale 24. bych oslavila doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí