Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak děti máš ještě malé, věří na ježíška…já bych na Štědrý den pryč nejela…dárky v lednu za mě nepřichází do úvahy…klidně odjet 25., ale dřív ne a posunovat kamsi Štědrý večer taky ne…
Je pravda, že bych někdy chtěla zažít pravé Vánoce v Anglii, Irsku nebo v USA. To bych se jeden rok klidně vzdala těch tradic u nás.
Ty termaly se zdají jako dobrý kompromis. Můžete najít i nějaké v horách, třeba i někde na Slovinsku… výzdobu bych tam nebrala, ale par darecku ano, ty bys měla hory a manžel koupačku…
@roba18 píše:
Zaujalo mě - všechno bude 3 dny zavřený a co teda budeme dělat. To nevydrzite 3 dny bez atrakcí?
to mne tez zaujalo..co si tak uživit klidu a rodiny..navstevy atd?
@Beckyttine5 píše:
Ano, nechci jet právě model, že vše je podle mě, ale Vánoce třeba někde v tropech si neumím představit..
To je bezva, tak to ber jako příležitost zažít Vánoce jinak a manžel si splní přání. Ne jako oběť nebo ztrátu. Já už trávila Vánoce na horách, v nemocnici, na dovolené, ale ne tropy
a všechny byly fajn a měly něco do sebe. Záleží na lidech a atmosféře. A co se týče termínu Vánoc, tak to posouváme docela běžně, že Vánoce máme s ex na střídačku. Teď už je dítko velké, takže si to dost řídí i samo, ale žádnou újmu z toho nemá, to naopak super, že má Vánoce dvakrát a na Ježíška věřila do deseti let
. To spíš nás dospělé to stálo konspirační úsilí.
@elpiska píše:
Té komerčnosti nemusíš podléhat. Kouzlo vánoc není jen v dárcích nebo výzdobě. Také mi vadí, že se vánoce pomalu připomínají už v srpnu. Ale předvánoční čas, advent, trhy, kousek od nás bývá každoročně velká výstava vánočních ozdob… Obvykle 27. se pak sjíždíme na chalupu strejdy, setkáváme se s bratranci a jejich rodinami. To mám ráda.
Já vím, že ne, ale prostě je toho všude plno a já si to prostě neužívám. Jako dítě ano, ale teď už ne. Možná mi to zprotivil bývalý, to bylo pořád Proč ještě není napečeno, Kdy začneš s úklidem,… Takže mi to asi spíš zhnusil on, pro mě jsou Vánoce bohužel stres. Asi to ve mně zůstalo a já pak jen vidím, že co všechno musím, abych měla splněno
Jsou to krásné svátky, ale jak je po nich, tak jsem teprve v klidu a v pohodě
@Dollorres píše:
Hřiště samozřejmě ne, to je zabaví tak na 2 hodinky a musíme je vystřídat. Mladšího syna navíc nebaví chodit, a na kole toho moc neujede. To je tak max na přesuny nebo na dopravní hřiště, ne na výlet. Do teď jsem nepřišla na to, jak je zabavit nějak nekomerčně. (Krom MHD) Mě už totiž nebaví ani ty herny, zoo a poutě, je tam strašnej hluk. Jediný, proč tam pořád lezu jsou ty děti.
Proto ráda ve dnech delšího volna volím radši nějaký únik na dovolenou.
Možná tomu nebudeš věřit, ale v herně jsem nikdy nebyla. Nesnáším ty matky u kafe a bezprizorní děti se soplem až u kolenou.
Nekomerčně zabavit, stačí jít do lesa, parku, na větší hřiště apod. Ale jak jsem psala, každý to má jinak. A asi chápu ty ženský každý den v herně u kafe. Ale já na to nejsem. Jsem raději venku.
@Dahlia0409 píše:
Já vím, že ne, ale prostě je toho všude plno a já si to prostě neužívám. Jako dítě ano, ale teď už ne. Možná mi to zprotivil bývalý, to bylo pořád Proč ještě není napečeno, Kdy začneš s úklidem,… Takže mi to asi spíš zhnusil on, pro mě jsou Vánoce bohužel stres. Asi to ve mně zůstalo a já pak jen vidím, že co všechno musím, abych měla splněnoJsou to krásné svátky, ale jak je po nich, tak jsem teprve v klidu a v pohodě
velmi rozumim
@Eliška píše:
velmi rozumim
Pak se každoročně na mě každý dívá jak na pitomce, když říkám, že Vánoce nemusím
Každej se může zbláznit, peče, pulíruje, nakupuje, já vidím lidi v obchodě a je mi šoufl, jak je všude plno a člověk se nehne ![]()
@Beckyttine5 Ráda pojedu s tvým mužem k moři a nabízím na výměnu mého pecivála. ![]()
To řešíme každoročně, partner si představuje trávení vánočních svátků v kostele, já v Maroku na pláži s drinkem v ruce ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Pise, ze deti jsou 3 a 6… A jinak tedy my nikdy neslavime narozeniny presne na termin, ale tak aby se mohla sjet širší rodina, takze bezne plus minus tyden az 14 dnu a zatim z toho nikdo trauma nemá
Narozeniny taky neslavime v jejich den, ale vždy nejbližší sobotu, abY se mohla sejít širší rodina.. ale u Vánoc jsme to měli vždy 24
@Pučálkovic.Amina píše:
@Beckyttine5 Ráda pojedu s tvým mužem k moři a nabízím na výměnu mého pecivála.
Odkud jste?
Nakonec jsem mu dnes řekla, ať připraví konkrétní variantu - kam chce jet, termín, hotel, jaký tam bude program, kolik to bude stát, a pak můžeme řešit, jak to zrealizovat.. chtěl, ať něco najdu já, ale já nechci hledat něco, co mě neláká.. dám mu na to celý říjen, a pokud nic konkrétního nevymyslí, tak nechám ty hory..