Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky prosím o radu,bydlim momentalne u rodicu,v dome,kde je hlasen ai sestra s ditetem,ja mam deti dve,no je to na vesnici.chtela jsem si zazadat o bytm,kde mi bylo receno ze si alespon tricet let pockam
pani na socialce mi poradila at se prehlasim na MÚ do do nejblizsiho mesta,a zazadam si o byt jako samozrejme svobodna matka,zrovna ted postavily domy pro svobodne maminky,s nizkm najmem,a rikala,ze bych go urcite dostala,holky co udelat pro prehlaseni trvalaku na ten MÚ?je to nejak zdlouhave?prehlasi mi to vubec?ja uz nevim co jinak delat,na drahej najem nemam,nikde mi bydliste nedaji,a na ubytovnu teda nejdu,s detma!takze co udelat pro to abych vlastne ziskala byt?a prehlasila bydliste?
myslím si, že tě musí odhlásit z tvého trv. bydliště… tedy mě to takhle rodiče kdysi dávno udělali…
Čímž jsem automaticky spadla na MÚ.....
Zrušit trvalý pobyt ti může nechat vlastník nemovitosti, probíhá to ve správním řízení, ale v takovém případě ti TB bude zasáno na ohlašovně v místě bydloště, na jiný MěÚ tě nikdo nepřehlásí.
Ještě doplní, že nesmíš být spoluvlastníkem nemovitosti, to by ke zrušení TB nedošlo a měla bys být z domu fakticky odstěhovaná (zjišťuje se svědeckou výpovědí).
mag píše:
Zrušit trvalý pobyt ti může nechat vlastník nemovitosti, probíhá to ve správním řízení, ale v takovém případě ti TB bude zasáno na ohlašovně v místě bydloště, na jiný MěÚ tě nikdo nepřehlásí.Ještě doplní, že nesmíš být spoluvlastníkem nemovitosti, to by ke zrušení TB nedošlo a měla bys být z domu fakticky odstěhovaná (zjišťuje se svědeckou výpovědí).
aha takze by me vlastne prehlasilli na mistni obecni urad?opravdu nemuzu do vedlejsiho mesta?ja myslela ze jde prehlasit kam chci
mag píše:
Zrušit trvalý pobyt ti může nechat vlastník nemovitosti, probíhá to ve správním řízení, ale v takovém případě ti TB bude zasáno na ohlašovně v místě bydloště, na jiný MěÚ tě nikdo nepřehlásí.Ještě doplní, že nesmíš být spoluvlastníkem nemovitosti, to by ke zrušení TB nedošlo a měla bys být z domu fakticky odstěhovaná (zjišťuje se svědeckou výpovědí).
aha takze by me vlastne prehlasilli na mistni obecni urad?opravdu nemuzu do vedlejsiho mesta?ja myslela ze jde prehlasit kam chci
marra píše:mag píše:aha takze by me vlastne prehlasilli na mistni obecni urad?opravdu nemuzu do vedlejsiho mesta?ja myslela ze jde prehlasit kam chci
To můžeš, ale do nějáké nemovitosti (kde ti to někdo povolí, nebo tam máš nájemní smlouvu, nebo jsi alespoň spoluvlastník). Na obecní úřad se sama přihlásit nemůžeš.