Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den slečny ráda bych se zeptala co vidíte na ultrazvuku mě doktorka rekla ze je tam jedno miminko a větší hematom.
Ale zaráží mě co to je v pravo nahoře? ![]()
Jsem po několika potratech a každá změna nebo něco podezřelého mě děsí. ![]()
Příspěvek upraven 27.05.21 v 21:07
@Miminko2018 píše:
Dobrý den slečny ráda bych se zeptala co vidíte na ultrazvuku mě doktorka rekla ze je tam jedno miminko a větší hematom.
Ale zaráží mě co to je v pravo nahoře?
Jsem po několika potratech a každá změna nebo něco podezřelého mě děsí.Příspěvek upraven 27.05.21 v 21:07
Tak vzhledem k tomu, ze tu fotku z ultrazvuku delal lekar a sam ji videl, tak by urcite videl i to, kdyby se jednalo o druhy plod.
Nehlede na to, ze ultrazvukem jezdi po brise (nebo i vaginalne) vsude mozne, takze si nemyslim, ze by sel druhy plod prehlednout. Protoze to, co vy povazujete za druhy plod, je tak zretelne videt, ze si toho nejde nevsimnout.
@Miminko2018 na co ti doktoři studují
budoucí mám a koukne na ultrazvuk a najde doktorem prehlednute dítě ![]()
@Miminko2018 to je vetřelec.
doktor by určitě plod nepřehlédl. Leda by byl smyslů zbavený nebo by plody byly v zákrytu, což nevím jestli je vůbec možné.
Sorry za anonym, ale rodina a znami vedi, ze presne takove veci delam, takze by me hned poznali.
Ja na tom snimku vidim nekolik veci. Viz obrazky ![]()
Ale asi by me to taky trochu matlo. Nicmene bych verila lekari, pripadne se zeptala priste, at se porozhlidne vic.
@Anonymní píše:
Sorry za anonym, ale rodina a znami vedi, ze presne takove veci delam, takze by me hned poznali.Ja na tom snimku vidim nekolik veci. Viz obrazky
Ale asi by me to taky trochu matlo. Nicmene bych verila lekari, pripadne se zeptala priste, at se porozhlidne vic.
😀 😀 😀
@janickaIII píše:
@Miminko2018 to je vetřelec.doktor by určitě plod nepřehlédl. Leda by byl smyslů zbavený nebo by plody byly v zákrytu, což nevím jestli je vůbec možné.
To urcite jde, nemusi byt videt dvojce hned na prvnim nebo druhem utz, muzou byt prave v zakrytu, ale tohle, co tazatelka povazuje za mozne dvojce, je tak jasne zretelne videt, ze to by lekar urcite neprehledl, kdyby o dvojce slo.
@Anonymní píše:
Sorry za anonym, ale rodina a znami vedi, ze presne takove veci delam, takze by me hned poznali.Ja na tom snimku vidim nekolik veci. Viz obrazky
Tak tohle asi přehlídnout nejde, ne? Proč k doktoru vůbec chodíte, když mu stejně nevěříe a radši se ptáte tady ![]()
Když tě zajímá co tam je, měla ses zeptat ![]()
To druhé je mimo dělohu a nejspíš to bude vaječník, ten má takovou bordel strukturu. Sama vidíš, že to jsou takové drobky, vidíš jen jeden řez - co to je se pozná jen při tom UZ, při pohybu sondou si podle měnícího se obrazu v hlavě uděláš 3D obrázek.
Milá tazatelko, obdobně to vypadalo u mě, doktorka to zkoumala, ale pak řekla, že to nic, že je vše v pořádku. No a pak byla na dovolené, ja šla na záskok jinam a hle, po 15 letech jsem se dozvěděla, že mam abnormální tvar dělohy. Nic na operaci, ale dost na to, aby z toho byla na UTZ falešná dvojčata a doktor ( zkušený a výborně technicky vybavený) k tomu podotknul, že s tímto tvarem dělohy může (ale nemusí) být obtížnější otěhotnět. Což rozhodně můj problém není. Stejně tak to může být i ten hematom. Uvidíš na příštím UTZ. Hodně štěstí!
Cekam dvojcata, dvojvajecna, a od pocatku snadno identifikovatelna na utz, z 6+6 tt mam prvni fotku, kde uz tukala obe srdicka.
Toto se mi zda, ze je uz mimo delohu.
Nekdy se dvojcata ukazi pozdeji, resp. jsou v zakrytu. Z jakeho tt je fotka?