Přehnaná hygiena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
29.3.11 19:31
BaraDolezal píše:
Ahojky…
nerekla bych ze jsi blazen :-) Nicmene na me je to docela prahnane… mame sice byt 2+1, tak s casem se to nemuze srovnavat, ale vytiram max jednou tydne, vysavam taky max. jednou tydne (a to vsude), koupelnu i zachod take jednou tydne, prach jednou tydne a dalsi prace (napriklad prevlekani posteli ci vymena rucniku) dle potreby :-)
A taky mame pejsky - dokonce dva :-) Vsichni spokojene zijeme bez jakychkoli nemoci a alergii a je nam tak fajn :-)

Taky to mám takhle… jen mám kóču. Dle potřeby vysávám častěji, přece jen mám doma drobílka… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 19:33
Monny89 píše:
baradolezal - tak vis jak, me hrozi predcasny porod od 27tt, takze doma ten uklid jednou tydne opravdu staci… Samozrejme, ze az tu bude malej a budu to zvladat, tak budu uklizet casteji… Ale k tomu zehleni bych se chtela vratit.. vzdycky me to bavilo, ale pak jsem zlenivela :oops: :roll:

Zehleni te bavilo??? Tak to uz je divny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Snad nevypadam jako nejaka spindira, ale me nebavi snad zadna domaci prace - i kdyz je samozrejme normalne provadim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 19:36
Markit.Hl píše:
BaraDolezal píše:
Ahojky…
nerekla bych ze jsi blazen :-) Nicmene na me je to docela prahnane… mame sice byt 2+1, tak s casem se to nemuze srovnavat, ale vytiram max jednou tydne, vysavam taky max. jednou tydne (a to vsude), koupelnu i zachod take jednou tydne, prach jednou tydne a dalsi prace (napriklad prevlekani posteli ci vymena rucniku) dle potreby :-)
A taky mame pejsky - dokonce dva :-) Vsichni spokojene zijeme bez jakychkoli nemoci a alergii a je nam tak fajn :-)
Taky to mám takhle… jen mám kóču. Dle potřeby vysávám častěji, přece jen mám doma drobílka… :D

To me tesi, uz jsem si tu mezi holkama zacinala pripadat jako bordelaaaar!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.3.11 19:36
BaraDolezal píše:
Monny89 píše:
baradolezal - tak vis jak, me hrozi predcasny porod od 27tt, takze doma ten uklid jednou tydne opravdu staci… Samozrejme, ze az tu bude malej a budu to zvladat, tak budu uklizet casteji… Ale k tomu zehleni bych se chtela vratit.. vzdycky me to bavilo, ale pak jsem zlenivela :oops: :roll:
Zehleni te bavilo??? Tak to uz je divny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Snad nevypadam jako nejaka spindira, ale me nebavi snad zadna domaci prace - i kdyz je samozrejme normalne provadim :-)

nu bavilo me to tenkrat, ale ted jsem fakt rok nezehlila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.3.11 19:44
BaraDolezal píše:
Markit.Hl píše:
BaraDolezal píše:
Ahojky…
Taky to mám takhle… jen mám kóču. Dle potřeby vysávám častěji, přece jen mám doma drobílka… :D
To me tesi, uz jsem si tu mezi holkama zacinala pripadat jako bordelaaaar!!! :-)

:D nemylsím si, že přehnaná hygiena je dobrá.

Je jasné, že mít uklizeno je v pořádku, ale ručníky měním jak je potřeba. a já i Kity, jelikož máme delší vlasy máme i ručníky na vlasy, ale teda týdně určitě neměním. Ani povlečení v posteli Jasný, když se vysype / vylije, utře nebo vysaje se to.. to je jasné, prach 1 týdně…¨záchod a koupelnu dle potřeby.

nejsem otrokem své domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.3.11 19:48

Blázen jseš jenom pokud tě chytá nerv, když zrovna jeden den nemůžeš uklidit tak, jak jsi zvyklá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.3.11 19:48

tak jako zalezi jak to vyhovuje tobe a jestli z tebe nezesili manzel :mrgreen: my se utirame vsichni do jednoho rucniku :mrgreen: a uklizim kdyz uz neni zbyti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
29.3.11 19:54
mikitaa píše:
tak jako zalezi jak to vyhovuje tobe a jestli z tebe nezesili manzel :mrgreen: my se utirame vsichni do jednoho rucniku :mrgreen: a uklizim kdyz uz neni zbyti :mrgreen:
¨
:D:D :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.3.11 20:00

taky nezehlim a uklizim, kdyz uz se na to nemuzu divat :pankac: Je prece tolik jinych moznosti, jak vyuzit cas. treba sedet u PC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
29.3.11 20:02

A kdy odpočíváš??? Já tohle dělat - máme byt o 76m2 - jako Ty, tak vůbec nevím, kdy bych to s tím naším nespavcem dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
29.3.11 20:03

Já dělám velký uklid 2 krát týdně, a zbytek dle potřeby.Třeba pod stolem vytírám po každém jídle, jinak s desinfekcí 2 krákrát týdně.Peru tak 1-2 pračky denně.
Povlečení taky tak jednou za 3 týdny.žehlím 2 krát týdně.Ručníky měním asi po těch 5dnech.Na ruce u umyvadla denně.
Desinfekci wc dělám tak ob den.Protože malej neumí splachovat tak aby hezky voněl když se občas zapomene.
Nebo když si učurne vedle tak umyju co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
29.3.11 20:06
BaraDolezal píše:
Monny89 píše:
Zehleni te bavilo??? Tak to uz je divny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Snad nevypadam jako nejaka spindira, ale me nebavi snad zadna domaci prace - i kdyz je samozrejme normalne provadim :-)

Přidávám se, mě taky nebaví, žádná domácí práce - co můžu, tak si ulehčím - tímto děkuji tomu, kdo vynalezl myčku - super věc :palec: Teď ještě nějakýho multifunkčního robota na vysávání, vytírání a další úklid a budu v sedmým nebi :-) jo a žehlení, taky praktikuji jen v nejnutnějších případech (jako třeba teď u mimka)
Jediný co mě baví je starání se o kytky, ale to snad není ani domácí práce, takže tak :wink:
Obdivuji ženy, jako je zakladatelka, na to já teda fakt nemám … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.3.11 20:17

Máme taky dům o dvou patrech, velkej úklid dělám 1× týdně, nepřeháním to, máme tu čisto tak nějak normálně. Ale holky, zajímá mě, jak můžete nežehlit???? Já si potrpím na hezky pověšené prádlo, ale stejně to pak žehlím, je to pomačkany, i když teda už jsem se naučila hodně věcí nežehlit, třeba tepláky, pyžama, oblečení na doma, ale jinak ?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 20:18
IvaX píše:
BaraDolezal píše:
Monny89 píše:
Přidávám se, mě taky nebaví, žádná domácí práce - co můžu, tak si ulehčím - tímto děkuji tomu, kdo vynalezl myčku - super věc :palec: Teď ještě nějakýho multifunkčního robota na vysávání, vytírání a další úklid a budu v sedmým nebi :-) jo a žehlení, taky praktikuji jen v nejnutnějších případech (jako třeba teď u mimka)
Jediný co mě baví je starání se o kytky, ale to snad není ani domácí práce, takže tak :wink:
Obdivuji ženy, jako je zakladatelka, na to já teda fakt nemám … :oops:

Kdyz slysim slovo MYCKA tak placu. Ten kdo naprojektoval panelove kuchyne a koupelny byl naprosty v… Koupelna malicka tak, ze se do ni nevleze pracka…ta tudiz musi do kuchyne…a zabira misto na mycku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.3.11 20:20

Přehnaný to není.

My máme byt cca 89m a vytírám a vysávám denně. Nikde nemáme koberce a i když uklidím, tak tam za chvíli jsou chlupy od koček, prach… Záchod, koupelnu dle potřeby cca 2× týdně, prach 1× týdně. Ručníky teda máme každý jeden a to měním dle potřeby, cca jednou za 5 dní. Polečení dle potřeby - v zime třeba za 4 týdny a v lětě i každý týden. Peru ob den, někdy denně a to jsme jen 3. Sedačku tepuju co 3 měsíce. A nepřijde mi, že bych teda doma měla sterilní prostředí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný