Přehnaná hygiena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13415
29.3.11 20:20

Přehnaný to není.

My máme byt cca 89m a vytírám a vysávám denně. Nikde nemáme koberce a i když uklidím, tak tam za chvíli jsou chlupy od koček, prach… Záchod, koupelnu dle potřeby cca 2× týdně, prach 1× týdně. Ručníky teda máme každý jeden a to měním dle potřeby, cca jednou za 5 dní. Polečení dle potřeby - v zime třeba za 4 týdny a v lětě i každý týden. Peru ob den, někdy denně a to jsme jen 3. Sedačku tepuju co 3 měsíce. A nepřijde mi, že bych teda doma měla sterilní prostředí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
29.3.11 20:42

Ono taky záleží jak si po sobě kdo uklízí.Já uklízím pořád průběžně:po každém jídle otřu linku ..tak nemusím dělat uklid kuchně tak často když jí mám čistou i tak.Taky záleží kolik je doma lidí, zvířat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.3.11 20:43
kralicinka1 píše:
Ono taky záleží jak si po sobě kdo uklízí.Já uklízím pořád průběžně:po každém jídle otřu linku ..tak nemusím dělat uklid kuchně tak často když jí mám čistou i tak.Taky záleží kolik je doma lidí, zvířat..

taky tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.3.11 20:45

Já vytírám denně, ale zase namám barák že jo..
ale třeba na ručníky nejsem takový ras jako ty..
Nepřipadá mi ,že to děláš přehnaně..Prostě snad víš, kde ti jaký bordel vadí, navíc máš psa, tak vidíš ty chlupy atd..Když na to máš čas, tak proč ne..Horší by bylo, kdybys z toho byla trop na nervy a neměla na nic jiného než ana uklízení čas.

Takhle je to jen o tvém dobrém pocitu..a to má každý jinak. Těžko hodnotit, co je málo a co už moc.
Také bys tím neměla nikoho omezovat ( buzerovat co se kde válí, kde se co nesmí atd..) a pak to ostatním bude připadat Ok.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
29.3.11 20:46

Já bych řekla, že to co píšeš je norma :) Ale vím jak ti asi je, já když po návratu z německa nasadila toto tempo, tak mne babička chtěla hnát k psychiatrovi, že mám nějakou psychickou nemoc, co mají ti lidé co si stále myjí ruce a všude hledají bakterie.. Přitom jsem myla jen vodou a jarem, žádné desinfekce (tedy vytřít savem 1× týdně), vytírala 3× týdně chodbu a kuchyň, 2× týdně myla koupelnu (podlahu, WC), jednou vanu a denně umyvadlo… Denně zametala a luxovala 2× týdně. To ještě nebyly děti.

A jen co jsem to přestala dělat, tak jsem se dozvěděla, že nebýt jí, tak shnijeme v bordelu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.11 20:47
evcav píše:
A kdy odpočíváš??? Já tohle dělat - máme byt o 76m2 - jako Ty, tak vůbec nevím, kdy bych to s tím naším nespavcem dělala.

No právě, když to dělám průběžně tak je to šup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.3.11 20:49
Hanule píše:
A jen co jsem to přestala dělat, tak jsem se dozvěděla, že nebýt jí, tak shnijeme v bordelu :mrgreen:
:lol: taky dobrý :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
29.3.11 20:51

Hanule no ona babička měla trochu pravdu. Moje známá s tím chodí k psychologovi. Byla posedlá úklidem, skončilo to tak, že měla zafixované určité činnosti a ty dělala třeba každou půlhodinu. Například jsem byla svědkem, kdy asi každých 15 minut vzala hadřík a stírala všechny stoly v bytě 8-o A toho měla víc, no hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.3.11 21:04

ahoj,

tak já uklízím několikrát denně, zametám vytírám 3× denně, záchod koupelna každý den, peru každý den několik praček, to ovšem není pravidlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
29.3.11 21:05

Tak pro mě je to scifi, je nás šest a jsem ráda, když stihnu denně po každém jídle v kuchyni zamést. Stírám 1×-2× týdně, větší úklid taky jednou týdně, v týdnu na to prostě čas není. Ručníky měním po týdnu, povlečení po třech, peru cca 10 praček týdně.
Takže je-li to norma, jsem totální bordelář :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
29.3.11 21:22

ahoj, tak jsem asi taky bordelář. A hlavně nechápu kde na to berete čas… mám akční batole, které skoro nespí. Jsem v 6 měs. těhu a jsem ráda když každé pondělí vytřu, vyluxuju a umyju koupelnu. Peru tak obden (a to máme látkovky). Žehlím když manžel začne hudrat že dlouho neviděl své kalhoty :) A to většinu prací zvládám s dcerou (takže vše trvá asi třikrát tak dlouho:), máme ještě zahradu a spoustu práce na ní, psa, a mnoho zálib…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
29.3.11 21:23

Tak přehnaný to není já třeba vysávám a vytítám denně a ručníky mněním taky denně,peru jak je potřeba takže skoro denně. Vanu meju denně a prach utírám průběžně cca obden. Máme 3+1 pokud jsou děti tak se uklízí víc.
Vařím oběd a teplé večeře a jsme 2× denně venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.3.11 21:26
Eliška píše:
Tak pro mě je to scifi, je nás šest a jsem ráda, když stihnu denně po každém jídle v kuchyni zamést. Stírám 1×-2× týdně, větší úklid taky jednou týdně, v týdnu na to prostě čas není. Ručníky měním po týdnu, povlečení po třech, peru cca 10 praček týdně.
Takže je-li to norma, jsem totální bordelář :mrgreen:

tak nejak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.3.11 21:44

Pokud máš nějaký systém a uklízíš denně a každý den něco k základu, tak moc času na to nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
29.3.11 21:58
Veruš1 píše:
Pokud máš nějaký systém a uklízíš denně a každý den něco k základu, tak moc času na to nepotřebuješ.

no u nás je to tedy boj s větrnými mlýny - než uklidím třeba koupelnu, tak jsou hračky roztahané všude, nebo vyházené šuplíky, po obědě je to v kuchyni a u stolu jak po výbuchu (malá se učí jíst samostatně :) Když přijdem zvenku a sundáme všechno oblečení, tak je taky hned nepořádek… když vytřu tak přijde pes se špinavýma ťapkama, a v tomto stylu je to pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie