Přehnaná hygiena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.3.11 19:05

Přehnaná hygiena?

Poslední dobou (hlavně díky poznámkám kamarádek) přemýšlím, že to možná s úklidem přeháním.
Celej barák (dvě patra + terasa a dva balkóny) uklízím 2× týdně, jednou vytírám. Záchod a koupelnu taky denně vytírám a umývám (WC, vanu,..) dvakrát týdně. No to je taky fuška, protože WC s umyvadlem máme dole. Nahoře 2× WC a koupelnu. V předpokoji holek (ve svých pokojích jen spí) vytírám denně. Obývák luxuju denně a vytírám ob den, podle potřeby. kolem linky a v jídelně vytírám furt. No a v předsíni jsem v zimě taky denně vytírala, teď vysaju tak třikrát týdně.
V létě v obýváku vytírám furt, protože máme otevřené dveře na terasu a pes si (pouze v létě) lítá sem a tam.

Peru obden, s věšením problém není. Takže obden taky žehlím. Povlečení měním jednou za 3 týdny.

A co nesnáší muž, já mám 3 ručníky (na obličej - ten měním obden, na tělo - jenou týdně a na vlasy - taky jedniu týdně). Holkám to taky tak měním, chlap mě prudí tak má jen jeden ručník (prý mu stačí) a ten si mění sám. Ručník na ruce měním denně, protože si furt meju ruce a ten vlhkej ručník pak dost smrdí.

Když to tak čtu, tak je to dost přehnaný..:/. Ale já musím mít pocit čistoty, když se holky furt válí a s něma pes.. :/ jsem blázen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
29.3.11 19:09

tyyy jo, ty jsi pilna vcelicka…
To ja delam „velky“ uklid jednou tydne - vytrit, vyluxovat, umyt wc, koupelnu a kuchyn, setrit prach…
Peru kdyz je co, jinak zatim, dokud jsme dva, tak peru jednou-dvakrat tydne… :think:
A nase obleceni nezehlim, pokud to neni fakt potreba, vesim pradlo tak abych nemusela zehlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 19:10

Ahojky…
nerekla bych ze jsi blazen :-) Nicmene na me je to docela prahnane… mame sice byt 2+1, tak s casem se to nemuze srovnavat, ale vytiram max jednou tydne, vysavam taky max. jednou tydne (a to vsude), koupelnu i zachod take jednou tydne, prach jednou tydne a dalsi prace (napriklad prevlekani posteli ci vymena rucniku) dle potreby :-)
A taky mame pejsky - dokonce dva :-) Vsichni spokojene zijeme bez jakychkoli nemoci a alergii a je nam tak fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 19:11
Monny89 píše:
To ja delam „velky“ uklid jednou tydne - vytrit, vyluxovat, umyt wc, koupelnu a kuchyn, setrit prach…
Peru kdyz je co, jinak zatim, dokud jsme dva, tak peru jednou-dvakrat tydne… :think:
A nase obleceni nezehlim, pokud to neni fakt potreba, vesim pradlo tak abych nemusela zehlit :mrgreen:

S tim zehůlenim plne souhlasiiiim!!! :potlesk: i kdyz ja mam rada nazehlene vecicky, jsem na toto trosku lenoch :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.11 19:12
BaraDolezal píše:
Ahojky…
nerekla bych ze jsi blazen :-) Nicmene na me je to docela prahnane… mame sice byt 2+1, tak s casem se to nemuze srovnavat, ale vytiram max jednou tydne, vysavam taky max. jednou tydne (a to vsude), koupelnu i zachod take jednou tydne, prach jednou tydne a dalsi prace (napriklad prevlekani posteli ci vymena rucniku) dle potreby :-)
A taky mame pejsky - dokonce dva :-) Vsichni spokojene zijeme bez jakychkoli nemoci a alergii a je nam tak fajn :-)

No my jsme taky zdraví a žádné alergie, ale mám pořá pocit, že se holky válí a ocucávají si jak ruce, tak zem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.3.11 19:15

Muj nazor???
U deti tomu bohuzel nezabranis :-( kdyz jste napr. doma, muzes tam mit moooc cisto, jako ze asi mas, ale potom prijdou nekde kde to neni, do skolky, ven, ke kamaradce, do krouzku… a tam to nebude a imunita to nemusi zvladnout :-(
Proto nasi malou nechavam zit s bacily a spinou (pochop jako nadsazku :-)) v symbioze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.3.11 19:17

Nevim,co je na tom hrozneho,taky nesnasim bordel a spinu.
Uklizim denne,luxuji denne,vytiram obden.
Toaletu,vanu drhnu obden.
Peru kazdy den minimalne 3 pracky.
Povleceni jednou za 14 dni.
Rucniky menim kazdy den,jak na telo,tak na oblicej,tak na ruce.Deti maji osusky na telo na dva dny.
Nikdy jsem nemela maly byt,ted mame baracek patrovy.Pokud se cistota udrzuje kazdy den,nestravim na uklidu pul dne.Vse je za chvili hotove.

• Citovat
  • Upravit
9649
29.3.11 19:23

Nic ve zlem…ale tri pracky kazdy den??? Kolik Vas je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.3.11 19:25

Tak já podle počasí.Když je takle hezky tak doma jen naházim věci do myčky,pračky,připravím oběd a mažem e ven.Pak se jen jdeme najíst,vyndám uklidim pověsim atohle dělám každý den.
Ted dostanu roboty tak vytírat už asi nebudu tak často :mrgreen: ale přehnaný mi to nepřijde.
Třeba okna zase meju jen 3× do roka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759

Ahoj, nevidím na tom nic špatného :nevim: dělám to stejně jako ty, akorát nemáme doma psa, ale venku, do baráku nechodí.
I když mi přítel taky někdy řekne, ať to nedělám, že jsem vysávala včera a jeden dva drobky na koberci přece nevadí, tak mě to třeba vadí a raději vysaju.

Ale teď se mu stalo, že přišel do jednoho bytu (je opravář) a tam byla mamina na mateřské a říkal, že se úplně zděsil, když viděl ten bordel a špínu všude okolo 8-o a to už je co říct když to řekne i on.

Takže podle mě je lepší spíše přehnaná hygiena, než přehnanej bordel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
BaraDolezal píše:
Monny89 píše:
A nase obleceni nezehlim, pokud to neni fakt potreba, vesim pradlo tak abych nemusela zehlit :mrgreen:
S tim zehůlenim plne souhlasiiiim!!! :potlesk: i kdyz ja mam rada nazehlene vecicky, jsem na toto trosku lenoch :-)

Jasne nu, jedine co jsem ted zehlila, jsou vecicky pro malyho, to je povinnost, a asi zase zacnu zehlit, doted jsem nemela duvod.. krom nejake kosile nebo tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.3.11 19:26
donaga píše:
V tom případě jsem bordelář :mrgreen: , mám to asi jako Monny a jsme spokojení. Nemyslím si, že bys byla „blázen“, prostě máš ráda pořádek. Blázen bys podle mého vkusu byla,kdybys všechno dezinfikovala a dezinfikovala a dezinfikovala a i na ruce měla mýdle Protex (nebo jak se jmenuje to mýdlo s dezinfekcí).
:palec: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
29.3.11 19:26

BaraDolezal,ano,minimalne tri pracky.Je nas pet (3deti),ted ale z rodinnych duvodu 8.Ale beru to podle toho,kolik mam pracek za den ja a je to tak proste porad.Vecne mam co prat.A jedna pracka denne jsou ty rucniky a osusky.

• Citovat
  • Upravit
9649
29.3.11 19:28
Monny89 píše:
BaraDolezal píše:
Monny89 píše:
S tim zehůlenim plne souhlasiiiim!!! :potlesk: i kdyz ja mam rada nazehlene vecicky, jsem na toto trosku lenoch :-)
Jasne nu, jedine co jsem ted zehlila, jsou vecicky pro malyho, to je povinnost, a asi zase zacnu zehlit, doted jsem nemela duvod.. krom nejake kosile nebo tak :lol:

Ja uz ted ani s tim zehlenim pro malou moc nenadelam (ma tri mesice) dam dvoje machani a vecicky pekne narovno povesim - nema exemky ani vyrazky - takze supr :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.3.11 19:31

baradolezal - tak vis jak, me hrozi predcasny porod od 27tt, takze doma ten uklid jednou tydne opravdu staci… Samozrejme, ze az tu bude malej a budu to zvladat, tak budu uklizet casteji… Ale k tomu zehleni bych se chtela vratit.. vzdycky me to bavilo, ale pak jsem zlenivela :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný