Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ájo ten tvůj příspěvekje jako kdybych ho napsala já, já vyluxuje zametu vytřu, projde pes, otřepe se, projde klárka v jedné ruce křupku v druhé pítí, všude drobky acákance od pití, v tom chlupy od psa, a jdu na to znova to je prostě nekonečnej boj
Crispino, to mi opravdu nehrozilo, jen jsem byla rok jako aupair, kde se takto prostě uklízelo denně (denně zamýst a vytřít kuchyň, 2× týdně vytřít zbytek domu, tam se dokonce i týdně myly dveře a rámy dveří, voskoval nábytek…).
Doma jsem toho dělala sotva polovinu, co tam
Protože jsem neměla jak přispívat do domácího rozpočtu, tak jsem si to chtěla odpracovat .)
Hanule píše:
Crispino, to mi opravdu nehrozilo, jen jsem byla rok jako aupair, kde se takto prostě uklízelo denně (denně zamýst a vytřít kuchyň, 2× týdně vytřít zbytek domu, tam se dokonce i týdně myly dveře a rámy dveří, voskoval nábytek…).Doma jsem toho dělala sotva polovinu, co tamProtože jsem neměla jak přispívat do domácího rozpočtu, tak jsem si to chtěla odpracovat .)
taky jsem byla jako au-pair v Irsku, ale ze by to nejak poznamenalo uklidem…
![]()
BaraDolezal píše:IvaX píše:Kdyz slysim slovo MYCKA tak placu. Ten kdo naprojektoval panelove kuchyne a koupelny byl naprosty v… Koupelna malicka tak, ze se do ni nevleze pracka…ta tudiz musi do kuchyne…a zabira misto na myckuBaraDolezal píše:Přidávám se, mě taky nebaví, žádná domácí práce - co můžu, tak si ulehčím - tímto děkuji tomu, kdo vynalezl myčku - super věcMonny89 píše:Zehleni te bavilo??? Tak to uz je divny
baradolezal - tak vis jak, me hrozi predcasny porod od 27tt, takze doma ten uklid jednou tydne opravdu staci… Samozrejme, ze az tu bude malej a budu to zvladat, tak budu uklizet casteji… Ale k tomu zehleni bych se chtela vratit.. vzdycky me to bavilo, ale pak jsem zlenivela![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Snad nevypadam jako nejaka spindira, ale me nebavi snad zadna domaci prace - i kdyz je samozrejme normalne provadim
Teď ještě nějakýho multifunkčního robota na vysávání, vytírání a další úklid a budu v sedmým nebi
jo a žehlení, taky praktikuji jen v nejnutnějších případech (jako třeba teď u mimka)
Jediný co mě baví je starání se o kytky, ale to snad není ani domácí práce, takže tak
Obdivuji ženy, jako je zakladatelka, na to já teda fakt nemám …
Hm tak to je špatný
Myčka je úplně super, zvlášť teď, když jsem doma a ušpiní se mnohem víc nádobí, to bych pak každý den jen stála u dřezu, na to bych se mohla vyprdnout…Nešla by pračka narvat někam na chodbu…
za to usnadnění, by to možná stálo…
Nejsi ![]()
Připadala bych si jako cvok, takhle lítat po baráku. Ani nevím, co bych tady uklízela. Nejfrekventovanější činnost u mne je stírání prachu, protože máme tmavý nábytek a to můžu dělat ob dva dny a vysávání. Ručníky na ruce a obličej teda měním co dva dny. Wc mi čisté vydrží cca 5 dní, umyvadlo po sobě každý nechá čisté a jediné co myju častěji je vana, protože máme psa, kterému po příchodu z venku myjeme nohy a po něm to tedy čistím kvůli koupání prcka.
Eliška píše:
Tak pro mě je to scifi, je nás šest a jsem ráda, když stihnu denně po každém jídle v kuchyni zamést. Stírám 1×-2× týdně, větší úklid taky jednou týdně, v týdnu na to prostě čas není. Ručníky měním po týdnu, povlečení po třech, peru cca 10 praček týdně.
Takže je-li to norma, jsem totální bordelář
mě nepřijde myčka jako nějakej světobornej zázrak, vodu mi neušetřila
Tak to já vím, co bych tady uklízela
Pocit, že mám uklizeno, jsem asi ještě nezažila ![]()
Myčku nemám a při tom počtu dětí to fakt znamená každý den stát u dřezu dost dlouho. Máme malé 2+1 (budeme se stěhovat), na jednu stranu malý na úklid, na druhou stranu je binec hned vidět ![]()
Crispina píše:
Nejsi![]()
Připadala bych si jako cvok, takhle lítat po baráku. Ani nevím, co bych tady uklízela. Nejfrekventovanější činnost u mne je stírání prachu, protože máme tmavý nábytek a to můžu dělat ob dva dny a vysávání. Ručníky na ruce a obličej teda měním co dva dny. Wc mi čisté vydrží cca 5 dní, umyvadlo po sobě každý nechá čisté a jediné co myju častěji je vana, protože máme psa, kterému po příchodu z venku myjeme nohy a po něm to tedy čistím kvůli koupání prcka.
Eliška píše:
Tak pro mě je to scifi, je nás šest a jsem ráda, když stihnu denně po každém jídle v kuchyni zamést. Stírám 1×-2× týdně, větší úklid taky jednou týdně, v týdnu na to prostě čas není. Ručníky měním po týdnu, povlečení po třech, peru cca 10 praček týdně.
Takže je-li to norma, jsem totální bordelář
Bozinku vis jak vypada panelakova chodba???
to jsem rada ze se tu vlezu s kocarem
Neboj, prosla jsem si vsechny pro a proti a mycka se nam tu proste nevleze ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Nevim,co je na tom hrozneho,taky nesnasim bordel a spinu.
Uklizim denne,luxuji denne,vytiram obden.
Toaletu,vanu drhnu obden.
Peru kazdy den minimalne 3 pracky.
Povleceni jednou za 14 dni.
Rucniky menim kazdy den,jak na telo,tak na oblicej,tak na ruce.Deti maji osusky na telo na dva dny.
Nikdy jsem nemela maly byt,ted mame baracek patrovy.Pokud se cistota udrzuje kazdy den,nestravim na uklidu pul dne.Vse je za chvili hotove.
…a kolikrát denně si do toho ručníku utřeš obličej,když ho musíš večer dát prát ??? ![]()
… a děti se koupou každý den, take když se 2× vykoupou, dáš jejich osušky vyprat ??? ![]()
to mi teda přijde přehnaný… ![]()
Taky mám ráda pořádek a čistotu
Bydlím ve 2+Kk s přítelem a se psem,takže se to ještě dá,ale pes ted na jaře dost líná a chlupy jsou úplně všude,takže několikrát za den vezmu ruční vysavač a vysaju chodbu,nesnáším,jak tam poletují chuchvalce chlupů
Velký úklid dělám Jednou týdně,ale průběžně podle potřeby myju záchod,vanu,umyvadlo a na co jsem totálně alergická,je prach na televizi(obrazovce)
To mám teda takovou úchylku,že každý ráno vezmu antistatickou prachovku a musim to setřít a někdy ještě i během dne
Na to jsem fakt alergická.
A kamarádka mi vyprávěla,že chodila hlídat holčičku a každý večer než odcházela,jí musela pravidelně vydesinfikovat všechny hračky
![]()
A já zase chodila hlídat do rodiny,kde kromě 1,5 roku starý holčičky měli ještě velkýho psa-běhal po zahradě a pak se špinavýma nohama lez na béžovou koženou sedačku a když fenka hárala,tak byla krev kromě sedačky i na podlaze apod-to bych teda absolutně nesnesla
Jo a jako perličku ta rodina neměla žádný odpadkový koš a házeli odpadky i použitý pleny do dřezu(měli dvojřez,v jednom myli nádobí,druhý měli na odpadky).A nejhorší bylo,když se pes opřel packama o linku a vytáh si z toho dřezu pos…plenu a roztahal to po baráku
Musela jsem tam skončit,protože to na mě bylo hodně silný kafe ![]()
BaraDolezal píše:Crispina píše:Bozinku vis jak vypada panelakova chodba???
Nejsi![]()
Eliška píše:
Takže je-li to norma, jsem totální bordelářto jsem rada ze se tu vlezu s kocarem
Neboj, prosla jsem si vsechny pro a proti a mycka se nam tu proste nevleze
No zaleží asi jaký panelák, ty co jsem viděla já, tak bys se vešla, každopádně, když to nejde tak to nejde, ale je to je škoda ![]()
zuzka.mamka píše:
mě nepřijde myčka jako nějakej světobornej zázrak, vodu mi neušetřila
Vodu tedy u myčky neřeším, ale ten ušetřený čas, kdy nemusím stát u dřezu a drhnout nádobí,ale jen ho naskládám do myčky to je pohodička… ![]()
mahdalka píše:
Taky mám ráda pořádek a čistotuBydlím ve 2+Kk s přítelem a se psem,takže se to ještě dá,ale pes ted na jaře dost líná a chlupy jsou úplně všude,takže několikrát za den vezmu ruční vysavač a vysaju chodbu,nesnáším,jak tam poletují chuchvalce chlupů
Velký úklid dělám Jednou týdně,ale průběžně podle potřeby myju záchod,vanu,umyvadlo a na co jsem totálně alergická,je prach na televizi(obrazovce)
To mám teda takovou úchylku,že každý ráno vezmu antistatickou prachovku a musim to setřít a někdy ještě i během dne
Na to jsem fakt alergická.
A kamarádka mi vyprávěla,že chodila hlídat holčičku a každý večer než odcházela,jí musela pravidelně vydesinfikovat všechny hračky![]()
A já zase chodila hlídat do rodiny,kde kromě 1,5 roku starý holčičky měli ještě velkýho psa-běhal po zahradě a pak se špinavýma nohama lez na béžovou koženou sedačku a když fenka hárala,tak byla krev kromě sedačky i na podlaze apod-to bych teda absolutně nesneslaJo a jako perličku ta rodina neměla žádný odpadkový koš a házeli odpadky i použitý pleny do dřezu(měli dvojřez,v jednom myli nádobí,druhý měli na odpadky).A nejhorší bylo,když se pes opřel packama o linku a vytáh si z toho dřezu pos…plenu a roztahal to po baráku
![]()
Musela jsem tam skončit,protože to na mě bylo hodně silný kafe
TAk to s tím psem a dřezem je teda drsný ![]()
my jsme doma 4 + pes,máme byt 3+1
Denně vysávám,vytírám, obetřu wc
ob den se poutírá prach
koupelnu vydrhnu tak 2× týdně
peru tak 2-3 pračky týdně
ložní prádlo měním jednou za 2-3 týdny (v létě častěji než v zimě)
no a pak uklízím podle potřeby, nádobí myju průběžně po každém jídle (myčku nemáme),hned to pomyju,hodím na okapávač takže tolik času mi to ani nezabere,hned po vaření umyju sporák,obetřu linku takže kuchyň je většinou čistá pořád…
jo a žehlení - nooo,to je problém,žehlím skoro všechno a to tak jednou za měsíc (až už mi hromada prádla padá na hlavu
) vždycky si řeknu že to budu žehlit hned jak to uschne a prd,nikdy jsem to ještě nedodržela ![]()