Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Napadlo mě, jestli se normálně mění / perou i přehozy na postelích v hotelech? Ložní prádlo, to je jasné, že se vyměňuje, ale co přehozy? Přijde mi logické, že by se to mělo měnit stejně jako ložní prádlo. Ale už několikrát mě napadlo, jestli je to opravdu tak. Nevíte? Díky ![]()
@tadama píše:
Napadlo mě, jestli se normálně mění / perou i přehozy na postelích v hotelech? Ložní prádlo, to je jasné, že se vyměňuje, ale co přehozy? Přijde mi logické, že by se to mělo měnit stejně jako ložní prádlo. Ale už několikrát mě napadlo, jestli je to opravdu tak. Nevíte? Díky
Pokud nechce být majitel hotelu za prase, tak je nechává prát. Někde bohužel přehozy ani nejsou, ale to jde o takové ty penziony a hotely B-třídy.
V lepších zařízeních ano, ale v nějaké turistické tříhvězdě bych na to nespoléhala.
Myslím, že to perou, až když je to viditelně špinavé. A někde ani to ne. Už jsem viděla takové ty polštářky v barvě přehozu zaprasené neuvěřitelným stylem - a ustláno na posteli pro mě jako nového hotelového hosta. A nebyl to žádný dvojkový hotel.
@tadama od několika holek, které pracovaly v interhotelech, jsem slyšela, že právě přehozy se perou opravdu málokdy i v těch lepších hotelech. Takže já přehoz automaticky shazuju z postele, protože se ho štítím (přičemž pokojská mi ten samý přehoz pak na tu postel zase nastele).
@Lalelale píše:
@tadama od několika holek, které pracovaly v interhotelech, jsem slyšela, že právě přehozy se perou opravdu málokdy i v těch lepších hotelech. Takže já přehoz automaticky shazuju z postele, protože se ho štítím (přičemž pokojská mi ten samý přehoz pak na tu postel zase nastele).
mam to presne tak, taky se toho stitim a je i dobre na nich videt, ze se neperou nijak casto. Obcas, kdyz clovek vejde do pokoje zrovna kdyz uklizecka dela postel, tak i vidi prehoz hozeny na zem, nez se postel ustele a pak sup tam s nim zpatky.
Tohle je pro mne velky problem, protoze mam OCD co se tyka polstaru a rucniku, mam trosku uchylku a jak to neni ciste, tak na to tvar nedam.
A me to nepomuze ten prehoz hodit na zem, protoze toho polstare se to uz dotklo, takze ujma se uz stala.
Mimochodem, nechapu smysl toho prehozu. K cemu to presne slouzi?
Příspěvek upraven 07.07.18 v 19:50
@Lalelale píše:
@Lalelale Díky, tak trochu jsem to tušila. Taky právě vždycky přehozy dávám pro jistotu vždycky pryč.
Pochybuju, že to perou po každé návštěvě.
A tedy přehoz přes celou postel jsem v hotelu už dlouho neviděla. Takovou tu tenkou parodii na přehoz kdesi v dolní části postele stejně hned shazuju někam pryč, takže její čistotu neřeším.
Prehozy vracim na recepci,ze si je v pokoji nepreji
nebo to reknu pokojske.
@tadama píše:
Napadlo mě, jestli se normálně mění / perou i přehozy na postelích v hotelech? Ložní prádlo, to je jasné, že se vyměňuje, ale co přehozy? Přijde mi logické, že by se to mělo měnit stejně jako ložní prádlo. Ale už několikrát mě napadlo, jestli je to opravdu tak. Nevíte? Díky
Copak přehoz. Ale ta teplá deka, co se dává na prostěradlo, když ti je večer chladněji. Asi ji taky nemění po každém hostu ![]()
@warita píše:
mam to presne tak, taky se toho stitim a je i dobre na nich videt, ze se neperou nijak casto. Obcas, kdyz clovek vejde do pokoje zrovna kdyz uklizecka dela postel, tak i vidi prehoz hozeny na zem, nez se postel ustele a pak sup tam s nim zpatky.Tohle je pro mne velky problem, protoze mam OCD co se tyka polstaru a rucniku, mam trosku uchylku a jak to neni ciste, tak na to tvar nedam.
A me to nepomuze ten prehoz hodit na zem, protoze toho polstare se to uz dotklo, takze ujma se uz stala.
Mimochodem, nechapu smysl toho prehozu. K cemu to presne slouzi?
Příspěvek upraven 07.07.18 v 19:50
Ten polstar si musis hned otocit
taky to delam ![]()
@lucenka píše:
Pochybuju, že to perou po každé návštěvě.
A tedy přehoz přes celou postel jsem v hotelu už dlouho neviděla. Takovou tu tenkou parodii na přehoz kdesi v dolní části postele stejně hned shazuju někam pryč, takže její čistotu neřeším.
taky si snad nepamatuji, že bych kdy viděla v hotelu přehoz přes celou postel
@Russet no přesně, deka! Ta je pro mě taky podezřelá ![]()
Ale osobně mi nejvíc vadí ty dekorační polštářky.
Delala jsem v 5-ti hvezdickovem hotelu (ne v CR). Prehozy se za tu dobu, co jsem tam pracovala, ani jednou nepraly!