Dostal kašel, poslat na tábor?

rsisa
7.7.18 09:25

Dostal kašel, poslat na tábor?

Holky, nevím, co mám dělat. Syn, 8 let, má jet dnes na tábor. Včera začal pokuckávat, trochu i v noci i nyní. Trpí na časté záněty průdušek, i teď se mi zdá ten kašel takový " průduškový ". Co teď??? Na tábor se strašně těší, máme nakoupené věci ( karimatka, spacák, ešus…)…kdyby jel na nějakou dov. s námi, nasadila bych Stoptussin, kašel je v začátcích, je možné, že to přejde…, ale asi nemůžu říct po příjezdu, tady máte dítě s kašlem, tady máte kapky…jsem z toho na nervy, napište své názory, zkušenosti…díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
7.7.18 09:29

Ne - nemůžete poslat nemocné a nakažlivé dítě mezi další děti. Tečka. Respektive asi šedesát vykřičníků.

Ta bezinfekčnost se nepodepisuje jen tak z plezíru, to je snaha zabránit tomu, aby nějaký kašel chytly všechny ostatní děti.

Pokud je to delší tábor, tak se zkuste s vedoucími domluvit, že ho tam přivezete třeba po týdnu, ale teď fakt potřebuje zůstat v posteli a ležet.

Ostatně - pokud váš syn trpí na záněty průdušek, tak ho chcete poslat nemocného na tábor, aby vám po třech dnech volali, že je v nemocnici se zápalem plic? Máte pocit že by ležel v klidu, sám si bral kapky a léčil se?

Příspěvek upraven 07.07.18 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
7.7.18 09:29

A nezvládne si brát kapky sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
7.7.18 09:32

@vokishka

Nee.. :(

• Citovat
  • Upravit
21644
7.7.18 09:32

pokud trpí na záněty průdušek, neposlala bych. Podle popisu je to ještě tábor v přírodě pod stanem, co? Zkusila bych se domluvit, že dítě případně přivezu třeba ve středu. Ale určitě bych šla v pondělí k lékaři pro potrvrzení kvůli případnému stornu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
7.7.18 09:33

Zánět průdušek není žádná sranda, pokud vím. Měla jsem ho a musela jsem být doma, v klidu. To na táboře asi těžko půjde. Spaní ve stanu, lítání venku, koupání ve studené vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
@Ou píše:
Ne - nemůžete poslat nemocné a nakažlivé dítě mezi další děti. Tečka. Respektive asi šedesát vykřičníků.

Ta bezinfekčnost se nepodepisuje jen tak z plezíru, to je snaha zabránit tomu, aby nějaký kašel chytly všechny ostatní děti.

Pokud je to delší tábor, tak se zkuste s vedoucími domluvit, že ho tam přivezete třeba po týdnu, ale teď fakt potřebuje zůstat v posteli a ležet.

Ostatně - pokud váš syn trpí na záněty průdušek, tak ho chcete poslat nemocného na tábor, aby vám po třech dnech volali, že je v nemocnici se zápalem plic? Máte pocit že by ležel v klidu, sám si bral kapky a léčil se?

Příspěvek upraven 07.07.18 v 09:29

Ano, máš pravdu, v podstatě zbytečná mnou založená diskuze :( :( :(

• Citovat
  • Upravit
653

Zajed na pohotovost????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
7.7.18 09:34

Vzhledem k tomu, že podepisujes bezinfekčnost, tak ho tam dát nemůžeš…
Já bych se domluvila s vedoucím, že kdyby kašel přešel, že ho dovezes třeba v pondělí odpoledne, to už bude jasné, jestli to přešlo nebo to zůstalo/rozjelo se.
Syn takhle nejel na školku v přírodě, ale rýma a ucho začali několik dnů předem, to byla středa, ve čtvrtek jsem volala do školky, že nejede, v pátek ucho rozehnány, rýma na ústupu, tak jsem si říkala, že jsem zbytečně zpanikařila a v pátek večer jsme seděli na zubní pohotovosti… A v pondělí, kdy už měl být na ŠVP, jsme seděli u naší zubařky a vyplňovala mu kanálky.
Myslím, že je lepší to nelamat přes koleno, ono ani když člověk posle zdravé dítě, tak nemá jistotu, že pro něj za den dva nepojede, ale dávat ho nakrapleho, to není dobré ani pro něj, ani pro okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.7.18 09:36

Neposlala bych, ostatní rodiče by vám asi moc nepoděkovali kdyby syn nakazil půlku tábora. Zadruhé pokud má sklon k zánětům průdušek neposlala bych tuplem, zvlášť když je to (aspoň co mi došlo podle popisu, karimatek atd) tábor někde pod stanem. Vážně chcete ohrozit svoje i ostatní děti, protože se syn těší? Domluvila bych se s vedením táboru a když bude synovi líp dovezla bych ho tam za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
7.7.18 09:42
@Bondgirl007 píše:
Zajed na pohotovost????

co by s ním na pohotovosti dělali , když kašle jeden den. Bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
7.7.18 09:58

Za táborové vedoucí a zdravotníky: ne. Nech si ho doma, tři dni můžou na kašlík stačit. V klidu se vyléčí rychleji, nikoho nenakazí, zbytek tábora si užije. A jestli z toho bude něco většího, ušetříš trápení synovi i nervy vedoucím, snad nikdo nemáme rád to váhání, kdy už je teplota 37,4 a kašel na odjezd a kdy se to zvládne na marodce…

• Citovat
  • Upravit
rsisa
7.7.18 10:07

Díky všem za ochotu a rady, rozhodnuto, zůstává doma, pokud kašel ustoupí, dovezeme syna na tábor později. Hezký víkend všem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1498
7.7.18 10:15

Já bych poslala, ale jeho stav znáš nejlíp ty. Mě kašlou a smrkaj furt, to by nikdy nikam nevypadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
7.7.18 10:19
@hulala píše:
Já bych poslala, ale jeho stav znáš nejlíp ty. Mě kašlou a smrkaj furt, to by nikdy nikam nevypadly.

jojo, je třeba otužovat a třeba by se capart spravil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario