Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A máš kamarádku? Mamku? Sourozence? Kterých by ses zeptala na názor? Protože může to tak být, ale taky nemusí. Pak by se jednalo o šikanu. Radu jsi dostala nejlepší od Pudloslava, někomu deodorant nestačí, musí antiperspirant. Já jsem tedy proti, ale kdybych měla tyto problémy, tak bych ho asi zkusila.
@Zeoli Tak muze se samozřejmě jednat o sikanu, ale i kdyby ano, tak si určitě nikdo jen tak nevymyslí, ze nekdo jiny smrdí, nejaky duvod to mit musi, i když treba nafouknutý.
Moje dcera měla spolužačku na střední a ta opravdu měla problém s pocením…u ní ale pokulhávala hygiena, netajila se tím, že se denně nesprchuje - prý to není zdravé, neholila si podpaží, nevoněla se a opravdu bylo peklo s ní sedět v lavici. Znám její matku a ta je to samé, kolem ní strašný odér. Tělesný zápach opravdu může člověka vyřadit z kolektivu, pro kterýto můžebyt nesnesitelné. U tebe to může být způsobené hormony, umělohmotným oblečením. Zkus se sprchovat těsně před odchodem do školy, hol se, použij antiperspirant, denně si ber čisté triko, nejez aromatické potraviny, např. česnek, cibuli…
@Veveří píše: Více
Všechno co zmiňuješ je určitě pochopitelné a přijatelné…
Až teda jen na tu cibuli a česnek, i když moc dobře vím, jak jsi to konkrétně myslela.
A toho bych se třeba zrovna já, zříct opravdu nechtěla. ![]()
Jednak je obojí pro zdraví člověka víc než prospěšné a k většině „chutným“ pokrmům to zkrátka už i patří…
No třeba, taková tlačenka s cibulí, topinky potřené česnekem a nebo takový zavináč, to jsou fakt alespoň teda pro mě, všechno moc dobrá bašta. ![]()
Ale jasný, nic se nemá samozřejmě zase přehánět a dát si to jen za předpokladu, že už člověk nepůjde nikam ven mezi lidi a když už, tak jen mezi těmi blízkými. No a už vůbec ze všeho nejlepší je, když to budou konzumovat všichni společně…
Protože, pak si nemají vlastně ani co vyčítat. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
tak může tyhle dobrůtky konzumovat v pátek večer a v sobotu, pro jistotu
@stinga píše: Více
Jasně, to víš, že může. ![]()
Jen jsem tím chtěla říct, že není zapotřebí se zrovna i takových jídel úplně zříkat, když člověku chutnají. ![]()
Zkus vyměnit deodorant za antiperspirant. Deodorant narozdil od antiperspitantu nezamezuje pocení a je možné, že i přes něj začneš být přes cítit. Zároveň by h začala používat nějaký kvalitnější parfém, ne žádnou voňavku z drogerie. U všech vůní je taky potřebné, aby ti sedly. Někdy i kvalitní parfém. na kůži u konkrétního člověka prostě dlouho nevydrží.
Pak je třeba se zamyslet nad tím, jestli těch vůní na sebe naopak nepatlas moc dohromady a nesmrdís práce těmi všemi vůněmi plus potem.
Někdy ale opravdu může být tělesná vůně bohužel tam silná, že prebije nejlepší hygienu. Setkala jsem se s tím osobně u známého. Ten byl cítit na sto honů, přitom se sprchoval denně, někdy i dvakrát, ale bohužel byl stále cítit jesre pár hodin po odchodu z místnosti se poznalo, že tam byl. Ovšem on nepoužíval žádný parfém, to by to možná trochu prekrylo.