Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč se nechráníš taky? Ve tvém věku, když dítě nechceš…nechápu ![]()
Preejakulát, pokud vůbec, obsahuje velmi málo spermií. Moc studií na to není, starší říkají, že neobsahuje, nové studie připouští, že by tam spermie být mohly, ale spíš jen ty, co jsou v močové trubici po předchozí ejakulaci. Buď jak buď, 6, den po ovulaci je stoprocentně neplodné období. Kdyby nějaká spermie v preejakulátu byla a přešla přes prasklý kondom, nemá co oplodnit, jsi v neplodném období.
@truelly píše:
Proč se nechráníš taky? Ve tvém věku, když dítě nechceš…nechápu
Chrání, používá kondom a kombinuje to s přerušovanou souloží. Není důvod, aby do sebe rvala hormonální antikoncepci. Je zodpovědná a chrání se při styku dobře. Tenhle komentář s mlátící hlavou o zeď je úplně zcestný.
@Šáruší píše:
Chrání, používá kondom a kombinuje to s přerušovanou souloží. Není důvod, aby do sebe rvala hormonální antikoncepci. Je zodpovědná a chrání se při styku dobře. Tenhle komentář s mlátící hlavou o zeď je úplně zcestný.
No, riskuje dost, její věc…bůh ví kolik let ještě dítě chtít nebude. A podle mě se chrání jen ten chlap. On má kondom, on přerušuje soulož ![]()
@truelly píše:
No, riskuje dost, její věc…bůh ví kolik let ještě dítě chtít nebude. A podle mě se chrání jen ten chlap. On má kondom, on přerušuje soulož
Mají kondom a ještě si dávají pozor, co tím jako riskuje? ![]()
Větší riskování je brát hormony. Tfuj ![]()
@truelly píše:
Až bude těhotná, ještě se bude divit![]()
To může být i přes antikoncepci, takže není potřeba z toho dělat konec světa.
Po užívání hormonů by tak nemusela byt těhotná už nikdy, nebyla by první ani poslední, že jo ![]()
6. den po ovulaci neotěhotníš. Vajíčko počká nanejvýš 2 dny (a to přidávám).
Dobrý den, je mi 20 let, a myslím, že celou dobu co provozují sexuální život jsem byla zodpovědná. Bohuzel včera se stala nehoda. A ja nevim co mam delat. S přítelem jsme spolu měli pohl. Styk a kdyz mělo přijít partnerovo vyvrcholení "vytáhl ho a dodelal se venku, měl kondom.. A pak kdyz se udělal jsme zjistili, že je kondom praskly. Nevíme zda praskl nekdy v průběhu nebo právě az kdyz ho vytahl. Ale stejně mam blbí pocit, kdyby byl praskly jaka je šance ze z jeho prejakulatu otěhotnim mam 6 nebo 7 dní po ovulaci
. Děkuji vám za odpověďi. A přeji hezký den.