Přejídám miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
266
24.4.16 20:26

Přejídám miminko?

Ahoj maminy,
já mám zas depku a potřebuju uklidnit :mrgreen: Malýmu je 7 měsíců, od 4m je na um a rovnou jsme začali s příkrmy..Vím, že tu proběhlo určitě hodně diskuzí na toto téma, ale stejně chci znát váš názor..baští 5 denně následovně:
5-6… 200ml UM
8-9… 200ml UM
11-12… 200g masozelenina
16-17… 200g ovoce
19… 230ml vody+5odměrek kaše, dávám do flašky..
Plus pije čaj, asi 200ml za den a občas dám kukuřičnou křupku. Malej teda váží 9kg a přes 70cm(nevím kolik) 8o
Myslíte, že je to hodně??? Tchýně s tchánem tvrdí, že toho do něj rvu moc :nevim:

Děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
24.4.16 20:35

Mi to nepříjde nějak přehnané, ještě k tomu když nechce jídlo v noci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
24.4.16 20:35

Na můj vkus je to hodně, tolik ani zdaleka nesní ani moje 15 M dcerka (je tak na polovině množství). Ale pokud mu to přímo nenutíš, a on to sní s chutí a dobrovolně, tak bych to neřešila a dala mu tolik, kolik chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
24.4.16 20:41

Jestli to do něj rveš, tak uber, jestli to sní sám a dobrovolně, tak na tchánovce kašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.16 20:47

Neprekrmovala bych takto dite, v detstvi se tvori pocet tukovych bunek a cim jich bude vic, tim pak bude bojovat v dospelosti s kily navic.
Viz. clanek
 http://www.fitnet.cz/…bunek-v-tele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
24.4.16 20:47

@RadkazBrna pokud to ji s chutí, tak asi ok..jak je na tom vahove? Nepribira moc? Já mam 2 lete dítě a ji méně, nez to tvoje, ale mu mame s jidlem problém dlouhodobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
24.4.16 20:48

Nepřijde mi to moc. Taky máme jedlika. Kdyby Vám to snist nechtěl tak to nesní…i když ten nàš se asi v těch sedmi m cpal az se mu to najednou začalo vracet 8) prostě mu chutna. Lepší než resit ze nepapa a hlídat každe deko co přibere…nas má ted deset m a 10,5 kg. Ale je dlouhý…Já tedy kojím tak nevím kolik vypije ale bezne ji tech 200g jak snídaně tak oběd…Plus krupky..rohlíky…když nechce tak si pak s jídlem hraje nebo prostě ječí nenene…to se moc nestává tedy..spis křičí nam nam nam :D spíš bych mu misto jednoho um dala bily jogurt třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
24.4.16 21:08

Holky, nenutím..když nechce, tak nechá a nenutím dál, to je jasný. Tak mám ubrat toho um ráno v těch 5-6 a ovoce dát třeba jen 100g? Jogurt začnem dávat od 8m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
24.4.16 21:20

@RadkazBrna hele náš jedl to samé v tom veku, prostě se jídla nedokázal nabažit, neřešila jsem to a dávala jsem mu najíst tolik, kolik chtěl a snědl. Můj v roce vypil ráno skoro 350 ml a večer totéž kaše… Teď jí jako vrabčák a je hubený a je mu 2.5. Tchánovce pošli někam, předpokládám, že děcko nerveš jídlem jako krmnou husu… Ať baští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
24.4.16 21:21

Míry měl syn stejné v 9 měsících, měl teda 75cm a 9kg. Mlíčka vypil ráno méně, ale třeba na dopolední svačinu snědl 4 švestky + 1 banán, to by mohlo být těch 200g, oběd cca stejně jako vy a kaši na večer ze 150ml vody, ale hustou, ne do flašky + mléko. Takže zhruba stejný příjem i míry, a přejedený mi teda nepřišel, prostě mu chutnalo. Okolí mělo taky poznámky, o něčem se bavit musí no :nevim:

Jo teď koukám, že má 7 měsíců, to měl 72cm a 8,5kg, ale to už je malý rozdíl.

Příspěvek upraven 24.04.16 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
24.4.16 21:22

Neprijde mi to moc. Me dcera jedla a ji mnohem vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
24.4.16 21:24

@RadkazBrna mě to přijde v pohodě. Pokud to jí dobrovolně. Můj snad snědl i víc. Podotýkám, že už mu je přes dva roky a je z něj pěkná vyžle, které padají kalhoty a přitom už jí porce skoro jak dospělí. Tedy zrovna dnes k obědu snědl víc než já 8o

Příspěvek upraven 24.04.16 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
24.4.16 21:24

Me neprijde, ze se prejida. Dcera jedla podobne mnozstvi v tomhle veku. Ted ve 2,5 letech ji rozhodne mene. Jestli mu chutna a netlacis to do nej, tak bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
24.4.16 21:31

Ahoj, moje devítiměsíční holčička jí už od těch 7mi měsíců tak stejně jako vůj synek. Teď má nějakejch 9 kilo a 75 cm, neni tlustá, nepřejídám jí, prostě má chuť k jídlu a dobře baští. Je dlouhá po mně a po manželovi, doktorka mi ten její růst vždycky ukazuje v těch tabulkách, je nad průměrem, ale je to rovnoměrný přibírání, takže to nijak neřešim. Je například delší než kamarádčin syn, kterému je o 4m víc, takže to beru tak že je větší a jsem ráda že baští, že jí chutná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.4.16 21:36

Žádný extrém tam nevidím, každýmu dítěti chutná jinak, přece ho nenecháš o hladu. já od začátků jeho příkrmů valím oči na 6 letého bratránkova syna, jeho apetit je neskutečnej. už ve 4,5m snědl celej velkej rozmačkanej banán, a na oběd jedl 250g skleničky. pak jsem ho viděla, když měl asi 2,5 roku, snědl velkej plátek masa, plnej talíř brambor, za půl hodinu si dal celou velkou buchtu, a kus okurky, za další hodinu měl opět hlad, to už ani nevím co měl, ale fakt jsem se nestačila divit, jak to do něj padá. je takovej silnější, ale spíš ilná kostra tlustej není, ted nevím, kolik má, na 5 letý měl asi 22 kilo, a okolo 115-117cm. mě jedli všichni hodně dlouho jak vrabci, mladší většinou o něco víc než starší(rozdíl 2 roky necelé), teď v zimě se to zase obrátilo, nejstarší jí hodně(ale je jak lunt), prostřední momentálně docela málo většinou(tlustej nikdy nebyl, ale konečně trochu „shodil“ to buclatý bříško, co vždycky měl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí