Přejídání batolat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
882
15.2.19 11:33

Dcera 25 m má někdy takové dny..někdy ji jak prokopnuta, jiné dny zase ji minimálně…j hlavně dodržují to,aby hodně pila :) děti si samy řeknou co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
15.2.19 11:43

Batole se samozřejmě přejídat může. Viděla jsem x tlustých dětí ve věku třeba 2-3 roky. Dvacet kilo jen to fikne. Takže záleží na váze. Někdo má rychlý metabolismus, někdo ne.

Tahle věta nedostává smysl: Podle toho co čtu, tak se syn někdy přejídá a z toho zase nejí téměř nic, což je asi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.2.19 12:00

Jo muze. Muj skoro dvouletak taky nema zaklopku… je proste odmala vasnivy jedlik a gurman. Navic ji s takovou chuti, ze ho v jeslich pouzivaji jako motivatora pro nejedliky :lol: Labuznicky ochutna vse co je na stole a jeste si u toho prozpevuje mnam, mnam, mnam :lol: Je pekne baculate batole, takze ho trosku koriguju…doma jime jen spolecne, neexistuje, ze by si nekdo dal snidani/veceri drive protoze on by proste jedl s dotycnym a pak jeste jednou se zbytkem rodiny.Jime hodne zdrave, zadne hotovky, zadna bila mouka - testoviny jen vyjimecne a jeste celozrne, hodne zeleniny, jogurty jen bile s ovocem a komplet bez cukru/sladkosti. Ale on si pochutna a nacpal by se k prasknuti i brokolici :lol: Takze mu trosku koriguju i mnozstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.19 12:07

@jenny.fields myslím to tak,že podle různých tabulek se syn některé dny,kdy toho sní fakt dost, přejídá. Jinak ne dny zase ji min. A to je normální,dospělý taky není každý den stejné množství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.2.19 12:10
@123muminek123 píše:
@jenny.fields myslím to tak,že podle různých tabulek se syn některé dny,kdy toho sní fakt dost, přejídá. Jinak ne dny zase ji min. A to je normální,dospělý taky není každý den stejné množství

Tak to jistě, záleží kolik váží, jak vypadá, jaký má metabolismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.2.19 12:24

Tak u nás je syn opravdu příkladem, že se batole přejídat může. V patnácti měsících zvládne skoro moji porci :) takže podle toho upravuji jídelníček. Na druhou stranu, miluje zeleninu a ovoce, takže se mu snažím nabízet hlavně to. Má 80cm a 11kg,je pěkný, ale určitě ne tlustý. Já bojuji s nadváhou celý život a rozhodně nechci, aby to měl stejně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 16:02

Můj 2,5 letý syn sní k snídani bez problémů např. 2 krajíce chleba s máslem, k tomu vajíčko natvrdo, kousek papriky, malou mrkev a pár listů ledového salátu. Ne, že bych mu servírovala 2 krajíce, dávám mu půlku a on chce pak přidat a přidat.
Pak si dá k svačině např. hluboký talíř ovesné kaše s nějakým ovocem nebo přesnídávkou.
Po vyspání dostane k obědu např. talíř polévky, kousek masa s bramborem.
K svačině banán a jabko.
K večeři už nejí téměř nic.
Mezi jídly nejí nic (žádné křupky apod.)
Přijde vám to normální?
Vypadá „pořádně“, nožky žádné tyčky, totéž ručky a bříško má taky. Ale není tlustý.

• Citovat
  • Upravit
26574
15.2.19 16:16
@Anonymní píše:
Můj 2,5 letý syn sní k snídani bez problémů např. 2 krajíce chleba s máslem, k tomu vajíčko natvrdo, kousek papriky, malou mrkev a pár listů ledového salátu. Ne, že bych mu servírovala 2 krajíce, dávám mu půlku a on chce pak přidat a přidat.
Pak si dá k svačině např. hluboký talíř ovesné kaše s nějakým ovocem nebo přesnídávkou.
Po vyspání dostane k obědu např. talíř polévky, kousek masa s bramborem.
K svačině banán a jabko.
K večeři už nejí téměř nic.
Mezi jídly nejí nic (žádné křupky apod.)
Přijde vám to normální?
Vypadá „pořádně“, nožky žádné tyčky, totéž ručky a bříško má taky. Ale není tlustý.

Co znamená normální :nevim: Spíš bych se mrkla do tabulek, jak si drží křivku, případně se zeptala doktorky. Popis, co jsi napsala, může znamenat normální dítě, ale taky hodně tlusté dítě. Upřímně matky jsou v tomhle dost často naprosto nekritické :nevim:
POměr výška a váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 21:03

@jenny.fields Má tak 95 cm a 17 kg. Na svůj věk je docela vysoký a velký, když to srovnám se stejně starými dětmi, mezi které chodíme, ale tlustý mi nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
1709
15.2.19 21:17

@Agrion Nechceš mi ho půjčit? Moje malá nejí nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.2.19 21:42

@Enicka Ja uz jsem uvazovala, ze bych ho pronajimala ozdravovnam pro nejedliky… protoze on opravdu tou svou radosti strhne i ostatni :lol: Dneska bylo k veceri porkove sote s veprovymi medailonky a cernou ryzi… starsi syn tu mel kamarada na navsteve .. soused ktery se stravuje hodne konvencne - housky, pizza, spagety, hranolky apod… nejdrive kdyz se na tu veceri podival, tak rekl ze nema hlad :lol: ( asi cernou ryzi jeste nikdy nevidel a porek - zelena zelenina ho odstrasila uplne) Ale kdyz jsme si pak sedli ke stolu a Albert si zacal pomlaskavat, tak ze by ochutnal… no a nakonec si jeste pridal 8o I ten porek :lol: Jeho maminka, kdyz ho vyzvedavala jen kroutila hlavou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.2.19 21:46

Jinak ten muj ma ca 90 cm a 14,5 kila :nevim: Je pekne oplacanej - ma poradny stehynka ale doufam ze to jeste vybeha … ji zdrave, cukerfree, vicemene bez prumyslove zpracovanych produktu - az na obedy v jeslicha a na redukcni dietu dvouletaka fakt nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.2.19 08:06

@Agrion Jé, to vypadá, že vaříš zajímavě a zdravě. Nechceš sem dát ještě pár tipů na nějaká jídla?

• Citovat
  • Upravit
3819
16.2.19 08:36

@pet p Ja rada experimentuju a mam ten luxus, ze u nas ve meste ( zijeme 20 km od Mnichova) sezenu kvalitni suroviny a v bio-marketu fakt vse mozne … hodne cerpam z Low Carb FB skupin, i kdyz nejime striktne low-carb ale jsou tam recepty na spoustu zajimavych zeleninovych priloh napr. kvetakova „ryze“, celerove „hranolky“, cuketove placicky bez smazeni - na pecici papir do trouby a pod. Neco z GAPs - vyvary, vyvary, vyvary :palec: Neco z palea, obcas nejaky dezert z Cukerfree.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
16.2.19 09:31

@Agrion Tak to máš fajn, nejen ten přístup ke kvalitním surovinám, ale i to, že ráda experimentuješ :-) Mě vaření bohužel vůbec nebaví, takže jedu víceméně dokola pořád ta samá jídla. Ale když narazím na jednoduchý a rozumný recept, tak vyzkouším. Jenže aktivně ty recepty nevyhledávám, takže obměny se moc nekonají. Jinak také jíme všichni cukrfree, ale low carb ne. Díky za tipy, mrknu se aspoň na ty zajímavé přílohy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko