Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji znát váš názor… Mám týdenní miminko, malá se narodila s váhou 4 290 g, propouštěli nás v pondělí s váhou 4 005g a včera u doktorky malá měla 4 260g… Bylo mě řečeno, že se malá přejídá ( říkala jsem jí, že trpí na bolení bříška ), a proto má bolení… i na pohled prý má velké bříško… Poradila mě, ať ji zkusím dát dudák, to jsem teda udělala ale naštěstí ho nechce… Ještě bych chtěla napsat, jak probíhá náš den… Malá se na jídlo budí po dvou hodinách cca, když se vzbudí, přebalím, nakojím, dám říhnout ale za chvilku mě malá zase řve že má hlad a takhle třeba 3× než usne, a fakt dokáže 3× třeba čtvrt hoďky sát…
@kotrmelinka
na takove zavery mi pridje hrozne brzo…
nenech se zblbnout! mi bylo receno, ze se maly prepiji a z toho ho boli brisko. a za tyden mi bylo skoro vynadano, ze vubec nepribral a mam kojit casteji!
jed podle miminka a dej tomu cas.
@kotrmelinka Kojíš? Podle mě je to blbost, moje dítě odcházelo s porodnice a už měla půl kila navíc. A půl kila týdně přibírala i potom. Několikrát za sebou. Kojila jsem tak po 2-3 hodinách, v noci jedno kojení vynechala, takže spala třeba 5 hodin. Na bříško netrpěla, hodně teda blila, asi ty přebytky. Dávej krkat i během kojení nebo zkus nějaký kapičky. Jinak dudlík si vzala až asi po 3 měsících.
A hlavně u týdenního miminka je na nějaký soudy fakt brzo, ono se to srovná..
@kotrmelinka
to jsem ještě neslyšela, malé miminko se má kojit, když si řekne, dodržovala jsem vždy min hodinu kvůli bolení bříška, ale jinak neřeším. Obě děti kynou jako těsto na buchtu a nikdy mi nebyl řečený takový nesmysl ![]()
Na prvnim vazeni u dr. se dozvis akorat to, kolik vazi na jeji vaze. Kazda vaha vazi jinak a muze se to i dost lisit. Takze pokud u ni neprobehly dalsi kontrolni vazeni, vubec bych na to nebrala zretel ![]()
A mala ji tak, jak potrebuje, takhle na zacatku bych ji urcite neomezovala.
Jej vždyť to trvá než to s mimčem oba vychytáte :-/ nechápu takový soudy že se přejídá - vždyť si bere kolik potřebuje.. na takové řeči bych nedala, prostě koj jak se ti zdá že má hlad. Po jídle odbrknout a pokud ti neblinká tak je to přece v pohodě…
Koj podle mimča a ne podle dr. - ona si řekne, jak potřebuje. Naše teda taky trpí na prdy - nejdřív jsme dali Espumisan, ted Lactobacilky a dobrý. Jinak naše má ve svém věku 2,5m 7kg a taky poslouchám, jak je to blbě, ale je kojená plně a nehodlám ji trápit hlady, jen abych dodržela interval 3h
Z porodnice jsme odjížděli skoro s porodní váhou a první 3 měsíce jsem kojila skoro co půl hodiny a doktorka mi na to řekla jediný - kojit jak si řekne… jinak malej od začátku přibírá 800-850 g/měsíc a to už kojím tak po těch 2-3 hodinách, prostě už si toho mlíčka vezme víc, ale určitě bych takhle malý mimčo neomezovala ![]()
Tohle je fakt nekdy vtipne, ja jsem odchazela z porodnice s prcekem, ktery mel o 30g vic nez, kdyz se narodil. (odchazeli jsme 3.den), 5.den mel uz o 200g vic nez pri narozeni a nikdo mi nerekl ani bla!
Fakt se na takovehle soudy vykasli.
To, ze ma velke brisko, muze znamenet taky, ze je jen nafoukla a proto ji trapi prdiky. Ono se to vsechno srovna. ![]()
Hele, moje mela 4180, za 12 dni u doktorky 3990, to jsem byla vystrasena zda nam to jde a pak jsem proste kojila jak si rekla a pri dalsim vazeni za 10 dni to bylo 4990
a doktorka nas pochvalila, jen rekla, ze casem se ty intervaly zlepsi, ze ona kdyz kojila, tak vzala knizku, Ipod a proste kojila. Ja zadny intervaly nedodrzuju, kdyz dite chce a je to mozne tak dam, Zatim nevypada nejak prezrane, jen je velka, na prdiky moc netrpi, skoro neplace, neblije, krasne kaka. A v noci spi ty 3h, vcera dokonce 6.
Ja jsem za kojit kdyz je potreba. A dudlik se mi ji nepodarilo vnutit dodnes..
Ahoj četla jsem někde nahradit kojení čajem
ale já bych to vůbec neřešila jen at papá
když jí chutná ono se to upraví
hlavně aby kakala a prděla
no ikdyž ná každý mimčo je stejný
No ona malá sice kaká ale dnes v noci jsem zjistila, že málo… opět se kroutila jako blázen tak jsem jí pomohla rourkou a pokadila mě 3 plíny, byla plná hovínek ![]()