Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám taky už léta. Když se někdy rozjede, přeléčí se to kortikoidy. Jinak Linola s olejíčkem, neutirat, nechat zaschnout, ráno a večer Vagisan. Netrápím se tím. Můj gynekolog má nejmladší pacientku ve věku 15 let.
@Lepenica píše:
Mám taky už léta. Když se někdy rozjede, přeléčí se to kortikoidy. Jinak Linola s olejíčkem, neutirat, nechat zaschnout, ráno a večer Vagisan. Netrápím se tím. Můj gynekolog má nejmladší pacientku ve věku 15 let.
Díky že jsi reagovala, takže je možný že se to zlepšuje a zhoršuje? A kde to máš ty? jestli to není tajný…
@Anonymní píše:
Díky že jsi reagovala, takže je možný že se to zlepšuje a zhoršuje? A kde to máš ty? jestli to není tajný…
Tam, kde ty, někdy i kus další sliznice.
@Lepenica píše:
Tam, kde ty, někdy i kus další sliznice.
Ahoj tak jsem dostala mastičku nějakou s kortikoidy Imacort…neboť mě to pořád lehce svědí…pak mě bude zas brát kousek na histologii
pomohla ti ta mast?
Ja mela to same…4 mesice jsem cekala a nyni…invazivni karcinom vulvy
@petrasodkova píše:Šílený a co s tím teď prosím tě hodlají dělat?
@petrasodkova píše:
A kde si to měla nebo máš jak ti to začalo…
Já 53 let.
rok 2020 roční svědění a výstupek…masti, plno blbostí a po roce poslána na onkogyn…vyřezání výstupku..spinocelulární karcinom…sledování.
Teď květen 2022..opět svědění, povlak, výstupek..odepbrání…opět karcinom. Cekání na výsledky zda to stačilo vzít…nestačilo. Je nutno radikálnější řešení
Ve středu nastupuju do nemocnice ( předtím to bylo ambulantně a jen kontroly) budou brát pravděpodobně větší množštví stydkých pysků a klitoris a uzliny v obou tříslech..které sice vypadají čiště…ale juvidíme.
Jsem tak vystrašená že už to ani více nejde. Jak to bude vypadat..co dál…atd. atd. lékař říká že si myslí že ozařování nebude nutné ale…a hlavně zabránit vrácení nejde… ![]()
@Anonymní píše:
Já 53 let.
rok 2020 roční svědění a výstupek…masti, plno blbostí a po roce poslána na onkogyn…vyřezání výstupku..spinocelulární karcinom…sledování.
Teď květen 2022..opět svědění, povlak, výstupek..odepbrání…opět karcinom. Cekání na výsledky zda to stačilo vzít…nestačilo. Je nutno radikálnější řešení
Ve středu nastupuju do nemocnice ( předtím to bylo ambulantně a jen kontroly) budou brát pravděpodobně větší množštví stydkých pysků a klitoris a uzliny v obou tříslech..které sice vypadají čiště…ale juvidíme.
Jsem tak vystrašená že už to ani více nejde. Jak to bude vypadat..co dál…atd. atd. lékař říká že si myslí že ozařování nebude nutné ale…a hlavně zabránit vrácení nejde…
Dekuji za váš příběh…mě je 36, začalo to po prvním porodu 2016…teď jdu na onkogynekologii a budou mě pravděpodobně vyřezávat. Mam to u vchodu a bílé až kolem análního otvoru… svědění pálení…budu ráda, když zas napišete…
@Anonymní píše:
Já 53 let.
Jsem tak vystrašená že už to ani více nejde. Jak to bude vypadat..co dál…atd. atd. lékař říká že si myslí že ozařování nebude nutné ale…a hlavně zabránit vrácení nejde…
Ahoj, mě teď odeslali také na vyšetření, u mě svědění cca 3 roky, samé masti bez úspěchu, teprve teď, když už mám i bílé povlaky do nemocnice na vyšetření, objednána až na konec října,
, jsem z toho na švestku
. Máš HPV? Nebo odkud se to vůbec bere? Držím palce ![]()
Tak jsem doma z nemocnice. (Petra, 36 let)Byla jsem na excizi. To nepomohlo, tak me vzali na sirokou excizi a vzali mi levy klitoris. Trisla pry nejsou potreba. Nyni po operaci doma a posledni histologie uz byla dobra. Tak jsem snad uz v pořádku. Dg. Byla invazivni karcinom vulvy.
Ahoj holky, jsem na tom stejně jako vy.
Svědění, bílá místa, mastičky, biopsie.., operace…zjištění karcinomu, široká excize.
Tu mi dělali v lednu…celá hráz se po operaci rozpadla a teď mi to léčí bez šití, jako otevřenou ránu.
Je to spíš zkouška trpělivosti.
A proto píšu sem, abych se zeptala, jak dlouho se vám to hojilo a zda jste musely podstoupit nějaké ozařování nebo chemošky.
A nebo něco, co stojí za zmínku.
Moc díky.
Ahoj holky, jsem na tom podobně. V prosinci mě gynekolog poslal do nemocnice a od té doby jsem byla na dvou zákrocích (excize z vulvy) z poslední histologie vyšla high grade léze - odebrali mi tedy větší část a teď opět čekám. Je mi 31 let a prý za normálních okolností se bere vše (pysk, klitoris…), jen tím že nemám ještě děti a jsem mladá, tak to zatím neudělali. Já mám ale strach, aby se z toho neudělalo něco horšího, nebo aby to nebylo stále dokola. Jak jste prosím dopadli? Zkoušeli jste ještě i nějaké specializované centra? Díky moc za odpověď
@Lůca.beruska150 píše: Více
Ahoj já chodila, ale jen to hlídají… někdy mě to svědí víc někdy míň…
Ahoj, jdu se sem spíš vykecat a nebo možná se i něco nového dozvědět z vašich zkušeností. Po prvním porodu před 5 lety, zhruba po roce mě začalo svědit mezi pochvou a konečníkem, v okolí hráze, a udělalo se mi tam bílé místo. Na kontrole na gynekologii si toho všimla Mudr a odebrala vzorek. Výsledek prekancerózni stav.Mam HPV viry, které mě hlídají a vše je zatím v pořádku. Byla jsem odeslána na onkogynekologii, kde mě na to Mudr řekl, že se to bude pouze sledovat.Ted po druhém porodu, je to rok, jsem se dnes dívala dolů zrcátkem a zdá se mi to, že se to zase rozlezlo víc. Duvod proč sem se tam dívala byl, že mě tam zas svedilo. Naposledy jsem byla cca před dvoumi měsíci u Mudr na kontrole stěru z čípku a nic víc neříkala a já se nezeptala. V pondělí ji budu volat a začínám mít strach, že se to rozvinulo a já budu muset na operaci a následně na radioterapie. Babicky nemáme, jsme na vše sami s partnerem a já začínám mít strach.