Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
včera jsme v autě vyměnili překousané kabely od kuny, dneska ráno chci jet nakoupit a kabely zase prokousané. To jsou už páté kabely od podzimu. Ta mrcha to snad má jako sport.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, případně poraďte, jak se jí zbavit. Podotýkám že máme na dvoře psa, sousedi maj 2, celý motor je postříkaný sprejem proti kunám, přesto to tu mrchu neodradí. Zkoušeli jsme i naftalínové tablety, ale ten smrad v autě a vydrželo to chviličku. Fakt už nevím, co s ní. ![]()
Elektronickou plašičku. Vydává to takovej pískot, to by snad zabrat mohlo. Ale takovou, která frekvenci střídá.
Ségra si koupila spray, ale po nějaké době to překousaly znova. prý jim smrdí vlasy. a ted si to někde nechala nastříkat ve servisu za cca 1800 korun, tak uvidíme
Doporucuji vlasy. Nekde u kadernice nabrat a auto podestlat. Moje mamka to dela tak, ze je nacpe do puncoch, cimz vytvori uhledne „vlasove polstarky“, da pod auto a zatim od te doby naprokousaly nic ![]()
@fanfulik chlupy nezabraly ![]()
@Seizdra bohužel tahle plašička vadí i kočkám a psům. A máme 3 kočky a 3 psy. Auto parkuju ve dvoře když to jde a není moc mokro, tak bych nerada trápila i svoje zvířata. Hlavně co jsem slyšela, tak to moc nefunguje. Tchán vyháněl kunu z půdy a nepomohlo.
@Evelina31 já to ale otřebuji do auta, má tam totiž tak snadnej přístup, že polštářky pod autem by jí nejspíš nevadily. Ale zkusím to nacpat do auta.
@Jazz27 No strýc to má a v pohodě… Ale je fakt, že on to kupoval dopředu, jako prdeventivně
@Seizdra preventivně
já si hlavně nejsem jistá, jak poznám, jestli to funguje. Protože to prý člověk neslyší, tak abych nebyla v domění že plašička plaší a ona vlastně nebude dělat nic.
@Jazz27 Zdravej člověk to slyší. Třeba můj děda ne, ne že by byl nemocnej, ale uši už mu neberou tu vysokou frekvenci a i když mě to rve už třeba uši (třeba ta frekvence v mobilu, jestli víš co myslím), tak on ani neví, že je něco puštěnýho… Neboj, slyšet to fakt jde
Neřve to, ale když kolem auta procházíš nebo jsi u něj, tak to slyšet jde. Bere si to proud z baterky, je to strašně malej odběr, takže se ani nemusíš bát, že byste nenastartovali. Jako nevím, myslím, že za vyzkoušení by to stálo, horší jak s vašema mazlíkama, no ![]()
Tak na téma kuny jsem už napsala miliony příspěvků. Měli jsme je v domě ve střešní izolaci. Rušička nezabrala, naftalín též ne, ani 2 kočky, ani tygří výkaly, ani vlasy, ani AC/DC celé dny na plné koule… nakonec jsme dodělali zateplení a tím jim znemožnili přístup do domu.
Nabyla jsem dojmu, že na každou kunu zabírá něco jiné, na některé odolné exempláře vůbec nic.
Hmmmm, tak to fakt netuším
![]()
Jen jsem chtěla ilustrovat, že na některé kousky ani ty zaručeně zaručené babské rady prostě nefungují ![]()
Snad jen zkuste parkovat třeba dále od domu nebo na jiném místě a ony si najdou jinou oběť.
@Evikk dál od domu nemůžu, parkuju před brankou nebo ve dvoře, dvůr mame velkej, tak si myslím, že tahle to už má dobře nastudované a má v mém motoru trvalý pobyt. ![]()