Přeléčená borelioza u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
385
24.4.15 11:17

přeléčená borelioza u dětí

Ahoj, potřebovala bych poradit. Můj syn před cca 2 lety ve svém roce prodělal boreliózu. Udělal se mu po klíštěti flek, takže Mudr. po nějaké konzultaci do dvou dnů od té doby, co jsme u ní byli poprvé nasadila antibiotika. Po nich flek zmizel. Ale už pak malého nijak nekontrolovala. Když jsme po ní chtěli ať mu nebere asi po roce krev, jestli už je borelioza opravdu vyléčená, protože se nám malý zdá dost spavý a unavený, setřela nás tím, že by to nebylo průkazné a že antibiotika se nasadila včas a borelioza je přeléčená a my se nemusíme bát. Jenže už to jsou dva roky a malý je pořád takový unavený, je schopný spát i dvakrát denně. Zkoušeli jsme vit. C a B-komplex na zmírnění únavy a nic…Není tu třeba nějaký odborník? Který by posoudil, jestli je postup lékařky správný a opravdu malého není potřeba nějak dál testovat a já se nemusím bát? A nemáte nějakou zaručenou radu, jak snížit riziko kousnutí od hmyzu nebo klíšťat? Stříkala jsem poctivě repelentem, ale teď už malý chodí do školky a tam se válí venku v trávě a nikdo ho před tím stříkat nebude :,( Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
412
24.4.15 11:25

Můj syn měl objevenou boreliozu v krvi na konci srpna minulého roku. Žádný flek před tím nebyl, klíště měl asi tak v květnu. Přeléčili ho ATB na 14 dní a prý máme přijít za tři měsíce na krev. Nakonec jsme šli až po 5 měsících - v lednu letos. V krvi stále Borelie jsou, doktorka mi řekla, že byl přeléčený, už je tam bude mít pořád a více se to neřeší. Taky jsem nechápala a jsem z toho taková nervozní, protože se mu to může z té krve dostat kamkoliv. Ale když byl přeléčený už se to prý neřeší. Teď byl nemocný, 3 dny horečky, pak velká rýma a nakonec kašel a spal mi i 2× denně, po týdnu skoro celý den. Ptala jsem se doktorky, jestli to nemůže být tím, že má ty borelie, ale nevyjádřila se. Synovi je 12 a má hyperaktivitu, přesto hodně spal. Jinak, moje známá měla boreliozu a ví, že žádné klíště neměla, jen ji kousla nějaká moucha. není to jenom od klíštěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
24.4.15 11:32

@mall1976 Tak to já vím, že to přenáší i jiný hmyz…my to máme určitě od klíštěte. To je teda síla, že se to vážně už dál nijak neřeší. Mám o něj strach, je přeci jen dost maličký a do budoucna by mohl mít dost komplikací. NAše babi má chronickou boreliozu, naštěstí jí chytla až takhle na stará kolena, ale taky zkouší. To mi neříkej, že když to těm dětem zůstává v krvi, že není další možnost léčby, třeba další ATB…Nás právě taky odbyla tím, že je přeléčený a hotovo, takže ani nemá smysl mu brát krev :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
24.4.15 11:52

@NoraDoma bohužel borelie jsou běh na dlouho trať, vy jste měli štěstí, že se na to přišlo hned, často se to léčí třeba půl roku dozadu. Únava, nevolnosti ještě x měsíců po přeléčení. Běžní praktici to moc neumí, zkus pátrat, pokud máte problémy, můžete ještě zkusit neurologii. Borelie zůstanou a vrací se ve vlnách ještě několik let. Další atb už se zpravidla nenasazují. Spíš sledovat příznaky, chtít další vyšetření, zkusit jiného praktika. Máme s tím zkušenost v rodině a řešení po roce stále pořádně žádné, i přes řadu vyšetření, ale postupně se to lepší. Kluk má 9 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
24.4.15 12:59

Naší malé se po druhém roce udělala na těle taková divná mapa (předtím spavá, bolely ji nohy…), mudr. vzala krev, objevena borelioza, nasadila hned ATB, ty brala 14 dní, poté odběry - dobrý výsledek, cosi se přesmyklo:-), pak týden pauza od ATB, pak ATB ještě na týden, byl to nějaký cílený postup…přesně po roce od doléčení znovu kontrolní odběr, ptž. se škrábla na noze a udělal se jí kolem červený flek, výsledek negativní, takže tak u nás…jak se chránit nevím, mám z toho dost obavy, letos už jsme měla klíště i přes kvalitní repelent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.15 17:38

Syn má 6 let, loni v létě měl boreliozu, bral antibiotika a pravidelně děcká dr. si nás zve na krev, už mu to kontrolovali myslím celkem 3×, prý mu ty hodnoty pomalu klesají. Prý se již bude pravidelně sledovat napořád, se toho nikdy nezbaví. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
24.4.15 21:22

@Akyblue Aha…no vidíš to a nás nekontrolovala ani jednou. Tak to je u té naší asi něco špatně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí