Vyšetření na AS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.4.15 11:00

vyšetření na AS

Dobrý denn jdu si k vám pro radu.. Mám dceru, teď ji byli 3roky.
Mala nemluví, má jak bych to řekla ma svůj svět. Nerada se mazlí, neumí dat najevo své pocity, ani radost, boji se všeho nového, hlavně když jsou změny, z dětmi nevycházi, nehreje si snima, spiš je jen pozoruje..hračky sklada podle velikosti, je pořádana.. Když sem to řešila s doktorkou tak mi řekla že vše v pořádku, a že jediny co může že mně pošle s malou na foniatrii.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
23.4.15 11:17

Vyšetření na AS může provést psycholog…foniatr jen zjistí, zda dcera „správně“ slyší. Což asi víš :hug:

Pokud máš podezření, zkus zajít k doktorce, že by jsi dceru chtěla nechat vyšetřit klinickým psychologem. Nečekej, že diagnozu budeš vědět hned, syn byl poprvé u psychologa v 4,5 letech a diagnozu nakonec dostal až letos v lednu. Bude mu 6 let. Otázkou je, zda bude chtít psycholog vyšetřovat tříleté dítě… platí, že čím starší, tím lepší možnost vyšetření. Na druhou stranu já teď vidím, kolik času jsme ztratili tím čekáním a kolik by jsme ho teď potřebovali navíc. Teď s bídou doháníme všechna potřebná razítka, aby mohl do první třídy nastoupit s asistentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
plšík
23.4.15 11:30

Klinického psychologa bych určitě zkusila, je ale otázka, jestli něco během krátkého vyšetření a v tak raném věku zjistí. Taky se můžete zkusit obrátit na nějakou organizaci, která pracuje s autisty (třeba APLA).

• Citovat
  • Upravit
5436
23.4.15 11:50

Foniatr například může stanovit diagnózu vývojová dysfázie. Starší syn má 4 roky a s diagnózou se pohybuje někde na hraně právě mezi dysfázií a autismem. Resp. před půl rokem stanoven DA, nyní jinou psycholožkou a foniatričkou právě dysfázie. Ale syn se teď hodně zlepšil, spousta auti rysů prostě zmizela. Intenzivně se věnujeme logopedii a jedeme taky „alternativní“ cestou - dieta, doplňky, detoxikace, kineziologie, mám v plánu vyzkoušet vývojovou terapii. Klidně můžu napsat do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
23.4.15 11:55
@Anonymní píše:
Dobrý denn jdu si k vám pro radu.. Mám dceru, teď ji byli 3roky.
Mala nemluví, má jak bych to řekla ma svůj svět. Nerada se mazlí, neumí dat najevo své pocity, ani radost, boji se všeho nového, hlavně když jsou změny, z dětmi nevycházi, nehreje si snima, spiš je jen pozoruje..hračky sklada podle velikosti, je pořádana.. Když sem to řešila s doktorkou tak mi řekla že vše v pořádku, a že jediny co může že mně pošle s malou na foniatrii.

no je to takové kolečko- foniatr, neurolog, psycholog a psychiatr ;) a pak se uvidí, třeba to neni nic ale jestli vůbec nemluví :roll: Držim palce at se PAS nepotvrdí :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
23.4.15 12:32
@Markéta80 píše:
no je to takové kolečko- foniatr, neurolog, psycholog a psychiatr ;) a pak se uvidí, třeba to neni nic ale jestli vůbec nemluví :roll: Držim palce at se PAS nepotvrdí :hug: :hug:

Ja jen chci doplnit, ze ty vysetreni nemusi byt nutne v tomto poradi. Nas pediatra poslala nejdriv na psychologie, neurologii mame jako druhou. Kazdopadne zakladatelko, psychologii nic nezkazis, vysetreni neni nijak neprijemne, mala tam bude mit hracky a ty aspon budes vedet, co jak a pokud mala opravdu neni v poradku, budes moct s zacit co nejdrive vhodne pracovat. Jen to chce vybrat psychloga, ktery ma dost zkusenosti s diagnostikou malych deti. Ve vetsim meste jiste nekdo takovy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
23.4.15 12:43

@iriass to určitě ne, my teda první měli foniatrii, tam ho ani nešlo vyšetřit ale doktorka rovnou měla podezření, pak neurologii a pak psycholožka, na psychiatrické jsme čekali skoro rok :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.15 13:14

@iriass @Markéta80 naše vyšetření - logo, psycho, foniatrie, psycho, psycho, psycho, za dva měsíce nás čeká zase foniatrie (tentokrát asi dvouhodinové vyšetření 8o ) a neurologii jsme ani neabsolvovali :lol: Asi záleží na postupu konkrétních pediatrů a hodně taky na věku, kdy se začíná „něco“ řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
23.4.15 13:20

@Kakika my kam jsme přišli tak do 5ti minut bylo jasno :mrgreen:, na logo nás nikdo neposlal když neřekne ani slovo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
23.4.15 13:35

@Markéta80 A vydává Tomík aspoň nějaké slabiky nebo jen zvuky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.15 13:37

@Markéta80 a má chuť spolupracovat? Syn ze začátku taky opakoval jen du-du, ko-ko apod. (myšleno cvičení z logo) a z toho se pak začali tvořit slova a věty. Je fakt, že řeč ač opožděná a zkomolená k nepoznání tam byla. Nevím, jestli by mělo smysl to zkoušet, kdyby opravdu ani neměl zájem o komunikaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
23.4.15 14:00

@iriass zvuky jo hlavně jekot jinak nic :jazyk: @Kakika on nespolupracuje nikde, jo na logo chodí nejstarší, malej by jí to tam pěkně zničil. Na podzim jsme byli u psychologa, čekačka rok. přišel o hodinu později a prý autista neni, vše měl v papírech a na malého at mu řekne básničku 8o a že si mam sednout a nechat ho, hm v mžiku mu vylil kafe na klávesnici :mrgreen:. psycholog už na pc nic nenapsal :mrgreen: a že teda autismus nechává a máme přijít v březnu až bude spolupracovat. Tomík furt všude nosí fialovej kruh a nechal ho tam tak jsme se tam vrátili a říkam fialový kruh a psycholog mě podává bílé víčko 8o, by taky asi potřeboval pomoc :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
23.4.15 14:53
@Markéta80 :mrgreen: fialový kruh a psycholog mě podává bílé víčko 8o, by taky asi potřeboval pomoc :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
59358
23.4.15 14:59

@rokris jsem fakt nevěděla v té chvíli co říct a raději si to šla do ordinace najít sama, no v březnu jsme tam s nim nešla. Čekání mu nevadí, si tam hrál ale ta doprava je prostě průser takže aby mě řekl že nespolupracuje tak ho nevyšetří to jsme tam nemuseli chodit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.15 20:40

@Markéta80 Víš co? Myslím, že jste narazili na špatného psychologa :think: Čekačka rok je asi celkem běžná :zed:, ale možná bych si zkusila zjistit, zda v okolí není někdo, kdo se zabývá přímo PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí