Doktor mi zakázal přenášet, budou se dělat ozvy miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.24 10:37

Přenášení, prosím poraďte

Ahoj holky, dnes jsem byla podruhé v poradně v porodnici (k mojí OG půjdu znovu až po šestinedělí) pan doktor mi vlastně zakázal přenášet… celé těhotenství mám naprosto úžasné, po celou dobu bez problémů. Dnes miminko ani nekontroloval (nevážil, neměřil) to nemusí pokaždé teď ke konci těhotenství? Bylo to celé hrozně rychlé, že jsem se na konci sotva stihla zeptat, kdy mi budou dělat ozvy, doteď (jsem 38+4tt) mi je nikdo nedělal, myslela jsem, že v poradně je teď budu mít každý týden… až sestřička mi oznámila, že v téhle porodnici je dělají až po 40tt, pokud se přenáší, mrzí mě to, těšila jsem se až si poslechnu, zažila jste to některá? Nebo dělali ozvy všem? Jsem z té dnešní kontroly celá nervózní :( Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
21.10.24 10:41

Nepřenášela jsem, ale ozvy mi teda dělali v poradně až když jsem vyplašená při kontrole řekla, že jsem od rána necítila pohyby. Byla jsem zvyklá, že mi dcera v břiše po snídani vždycky řádila a ten den nic. Od té doby mi je dělali vždycky. Rodila jsem v pražských vinohradech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35626
21.10.24 10:42

Ozvy už se nedělají, až po termínu porodu. A přenášení je až od 42 týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.24 10:48
  • ohledně přenášení až po 42tt vím :), jen jsem z toho moc nepochopila, co kdyby to do té doby nepřišlo, samozřejmě by přišlo na řadu “umělé” vyvolání? Nebo zkušenosti, proč Dr. tak lpěl na tom, že nesmím přenášet?
  • Citovat
  • Upravit
6903
21.10.24 10:54
@Anonymní píše: Více

Tak pokud Ti to řekl, má k tomu nějaký důvod. Zeptej se ho. Já třeba věděla, že přenášet určitě nebudu z důvodu toho a toho, a pokud do určitého týdne neporodím, porod bude vyvolaný. A skutečně jsem tak rodila 2×.
Tohle je opravdu o Tvém individuálním případě, a potom i na přístupu porodnice. Někde po 42. týdnu vyvolání důsledně doporučují. Nikdo Ti ho přikázat nemůže, samozřejmě.
Ale pokud je u Tebe vážný důvod nepřenášet.. Řeš to s doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22849
21.10.24 11:00

Ozvy mi dělali 1× týdne na kontrole v porodnici od 36.tt
A měření s odhadem jsem měla u druhe dcery 38.tt kdy se rozhodl císař kvůli velikosti.
U první si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35626
21.10.24 11:07

Tak protože už pak je to riziko ohledně stáří placenty, velikosti dítěte atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4063
21.10.24 11:09

Zkus se tim nestresovat, ve vetsine pripadu prijde porod sam vcas. Jen je otazka, jestli tvuj lekar neni toho nazoru, ze prenaseni zacina dnem terminu. Odhad vahy ke konci tehotenstvi je zatizen jeste vetsi chybou nez drive v tehotenstvi, neb jak miminko klesa do panve, tak se hure meri.

Kazdopadne mas jeste spoustu casu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
21.10.24 11:19
@JancaS84 píše: Více

Dělali mi ozvy na kontrolách v porodnici, od té druhé. Takže někde se asi delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
21.10.24 11:35

První těhotenství (r. 2014) mi ozvy měřili až při porodu, protože jsem rodila 37 + 0. Odhad velikosti miminka nevím, jestli mi někdy dělali, rozhodně mi žádné takové číslo neřekli. Jen vím, že se moje OG pozastavovala nad hodnotami z 2. screeningu, kde vyšly o dost delší femury než zbytek měřených hodnot.

Druhé těhotenství (r. 2016) mi ozvy měřili od 21. tt (byla jsem riziková - odtok plodovky v 21. tt) až do porodu 39 + 0. Opět si nejsem vědomá měření velikosti miminka. Jen se zase OG pozastavovala nad dlouhými femury :zed:

Třetí těhotenství (r. 2017) mi měřili ozvy každou kontrolu v porodnici od 36. tt do porodu v 40 + 0. Odhad velikosti miminka pouze v den porodu. A doktor se trefil na 10 g přesně :palec:

Čtvrté těhotenství (porod r. 2021) opět ozvy každý týdne na kontrole v porodnici od 36. tt do porodu v 39 + 4. Odhadu velikosti miminka si nejsem vědoma.

Že mi nedělali odhady velikosti (nebo mi o tom neříkali), mi nevadí. Ale zarazilo mě, že nově se u nerizikových těhotenství dělá monitor až po 40 + 0. Zrovna moje třetí těhotenství nebylo rizikové a na kontrole v 40 + 0 měla dcera špatné ozvy. Proto přistoupili k vyvolání. A dcera už měla špatnou plodovku. Naštěstí z toho nemá následky. Ale já jsem se cítila dobře, porod se mi sám nespouštěl. A říkám si, jak bychom asi dopadly, kdybych měla kontrolu třeba až 40 + 2. Třeba by se porod spustil, ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
21.10.24 11:52

Ahoj. Já měla mít termín 18.6.a nakonec jsem šla vyvolávat 27.6.,malému se ven nechtělo, tak jsem nastoupila do nemocnice/porodnice hezky na vyvolávání pomoci tabletky. No jedna nezabrala tak se dávala druhá a druhý den v 1h.rano se malej narodil. Takže přesně 10 dní od termínu.
Jinak na gynde jsem byla naposledy snad zkraje června a pak už jenom do nemocnice, ale ozvy mi dělaly pravidelně, vždycky - ještě musely s břichem zápasit, pac frajerovi se moc nechtělo hybat

• Citovat
  • Upravit
3016
21.10.24 12:12

Před 8 lety mi dělaly ozvy od 38 týdne, teď s mladším taky, ale jen že jsem byla v rizikové poradně. Jinak až po termínu.
„Zakázat přenášet“ je hodně podivný termín. Co ti k tomu řekl za důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
21.10.24 13:47

Ještě mě napadá. Nejsi pozitivní na streptokoka? Já ho totiž měla a na gynde mi doktorka říkala, že by nebylo dobrý, kdybych pripadne dlouho prenasela, zeby to pak děťátku nemuselo svědčit. Tak třeba nemysleli to takhle?? Ale záleží, jestli jsi pozitivní nebo ne..

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
21.10.24 14:04

Vyjádřím se jen k tomu UTZ. Určitě nemusí. Mně ho dělali někdy v tom 31 T. T. na tom jako 3 screeningu a pak až někdy v 37 v porodnici a jen proto, abychom se ujasnili jak velké dítě je ( velké ) a pak už zase ne, až se narodilo ( 40+ t. t.)
S natáčením ozev, teď je to “ po novu” to nevím jak je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky