Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Screening určitě lze odpoledne.. záleží jaké mají ordinační hodiny v daném centru.. u nás třeba nabírá krev v 10tt společně s cukrem atd.. takže při jedné návštěvě Dr.. pak už jen ten screening a ten jsem vždy měla odpoledne.Já se v práci vymlouvala na zubaře.
Ale já musím mít razítko na propustce právě
kdyby tam bylo razítko z Prenatalu… ![]()
@Anonymní píše:
Ale já musím mít razítko na propustce právěkdyby tam bylo razítko z Prenatalu…
To mi nedošlo 😅 já si vždy brala dovolenou.. nikdy jsem přes propustku dr neměla..
Já taky v práci dlouho tajila, dokud mi několik kontrol nevyšlo dobře a pak už to fakt nešlo. Odpoledne by to šlo myslím na Veveří, MUDr. Vlašín. Ohledně krve nevím, ale jsou tam skvělí, v telefonu určitě vše řeknou.
@Whitedog tak u nás se při tom odběru řeší i cukr, takže se to na lačno dělá. Možná jinde ne. Ale při obou těhotenstvích jsem to tak měla a bylo to pokaždé u jiného doktora.
@Yorkmut to jsem nevěděla, já jsem ho vždycky měla na lačno. A to bylo pokaždé u jiného lékaře, ale asi se to teda nedělá všude.
Holky, tak děkuji za všechny informace i snahu o rady. Kdyby se někomu někdy hodily informace - mě zaujala GynMeda Brno, ale sestra v telefonu mi řekla, že screeningy momentálně jen pro jejich registrované pacientky, odběry dopoledne. Ale v Prenatalu jsme uspěla, odběry po celý den a nalačno se nemusí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,jsem teprve v 8. týdnu těhotenství, v minulosti jsem však dvakrát potratila, proto jsem teď ve strašném stresu. Nechci, aby se o těhotenství dozvěděli v práci, alespoň ještě po dobu dvou měsíců. Čemuž je trošku na překážku to, že musím být sledována na hematologii, protože si v těhotenství musím ředit krev, a k tomu prohlídky u gynekologa, nikdy jsem po doktorech nechodila, tak by to bylo nápadné. Proto musím počet návštěv u lékařů minimalizovat, hematologii a gyndu neodpářu, tam musím dopoledne.
Chtěla bych vás poprosit o rady:
1. Nevíte, zda je možné někde absolvovat odběr krve na prvotrimestralni screening včetně utz odpoledne? Jsem z Brna. Dovolenou si vzít nemůžu, tu mi nedají… Jsem učitelka.
2. Je mi skoro 36, proto bych chtěla i Panorama test, ale když si ředím krev, prý je tam vyšší riziko, že bude nízká fetální frakce a vzorek nepůjde vyhodnotit. Pak se peníze nevrací. Máte prosím někdo zkušenost, že si třeba ředite krev, a jak to s vámi dopadlo? Nerada bych 3× na odběr, 3× stres z čekání na výsledky a pak nic a 15 000 Kč v háji…
Děkuji moc!
Ahoj já po. Prvním screninvu. Měla špatné výsledky krve. Nechala6 jsem si dělat harmony test za 15tis. První odběr nešel vyhodnotit nízká fetalni frakce druhý odběr už vyšel. Ptala jsem se kdyby to opět nešlo vyhodnotit.co by pak nastalo. Vrátili by mi peníze!! Zkušenost stará asi 2 měsíce. Informuj se. Na 1 screningu mi delali krev i utz v 1 den. Ráno na 6 krev a utz během dopoledne. Poptej se v různých nemocnicích. Dá se to zvládnout během 1 dne. Máš narok na volno. Návštěva lékaře… Nemusíš brát dovolenou.
@Ufinka87 Děkuji za zprávu. Už jsem zjistila, že v Prenatalu odebírají krev po celý den, tak jsem se objednala. Jako lékaře - tak to udělat nemůžu, nemůžu pak donést propustku s razítkem centra prenatální diagnostiky…
Screening určitě lze odpoledne.. záleží jaké mají ordinační hodiny v daném centru.. u nás třeba nabírá krev v 10tt společně s cukrem atd.. takže při jedné návštěvě Dr.. pak už jen ten screening a ten jsem vždy měla odpoledne.
Já se v práci vymlouvala na zubaře.