Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Afrikana Nene pejsek je stále u nás, hledá se nový majitel.
@Abeba A co když se bude u nového majitele mít lip? Myslím ze je jednoduché někoho odsoudit, když nevidíte cely kontext. A co když spolu pes a rodina neladí? Zůstat spolu za každou cenu? :0
@martina547 píše: Více
Dobře, tak tos ale přeci věděla už od začátku, že bude pes tak to sám zavřený v bytě, ne?
Takže už jsi šla do toho s tím vědomím a žádný pes nebude z tohoto režimu šťastný. A ještě k tomu bez jiného psího parťáka. Max jsi měla přemýšlet o plemeni gaučackého typu, kterému stačí obejít panelák na vyvenčení a zase šup na gauč, ale pořád potřebuje nějakou lidskou společnost. A nebo jsou dobré kočky či pak nějaká terarijní zvířata. Ovšem takto? Co je to vůbec za plemeno?
Ale jinak ano, lepší když půjde někam, kde se mu bude někdo věnovat…
@Abeba píše: Více
Dost psycho co pises!. Ty mas kristalovou kouli, ze vis co bude v budoucnu. Vis ty intosko, ze jsou choroby, kdy clovek nemuze mit nenadale zadne zvire i kdyby chtel? A musi se ho vzdat i kdyz stokrat nechce. Jsi hloupa jak daleko vydis.
@lilith1 píše: Více
Omlouvám se, ale musím si do tebe rýpnout.
Ohledně té hlouposti, mi teda přijde větší, napsat vidět s tvrdým y. 😁
A Abeba má pravdu. A vůbec sem netahej nějaké choroby! Četla jsi poslední zakladatelčiny příspěvky? Pořizovala si ho, a už dopředu pravděpodobně věděla že časově to nebude dobré, ale stejně do toho šla a zkusila to. To mi přijde prostě…
Když budeš alergik na peří, tak stejně si zkusíš pořídit papouška, jestli náhodou ti alergie zázrakem sama nezmizí? A když ne, tak co, pošleme ho o dům dál? ![]()
@1Janinka1 píše: Více
Jo o te chybe vim..a nejsou jen alergie, ale i jine choroby, kdy musis mit sterilni prostredi. A pro me lepsi, kdyz bude pejsek jinde nez byt v rodine, kde se mu nevenuji.
Ale v tomto případě se bavíme konkrétně o času, o kterém zřejmě zakladatelka už na začátku věděla, že bude problém, ale stejně si psa pořídila.
V případech náhlých či neovlivnitelných proměnných - nemoci, smrti, alergie, rozvody, rozchody, finanční krize…, to je samozřejmě jiná.
Ale uznej, že pokud vím o nějakém problému už na začátku, ale přesto si živou bytost pořídím, tak je to prostě jednoduše řečeno, prasárna.
@1Janinka1 Dobry den. Určitě jsem si ho nepořizovala s vědomím ze na něj nebude čas. To bych si určitě psa nepořizovala. Jen došlo k náhlým změnám v rodině, proto nyní je 7-8 h sám. A jelikož vidím ze to není pro nej dobré, proto hledám jinou rodinu.
@1Janinka1 Dobry den. Určitě jsem si ho nepořizovala s vědomím ze na něj nebude čas. To bych si určitě psa nepořizovala. Jen došlo k náhlým změnám v rodině, proto nyní je 7-8 h sám. A jelikož vidím ze to není pro nej dobré, proto hledám jinou rodinu.
Ono staci zmena prace. Zakladatelka je treba amozivitelka, ktera pracovala stale pravidelne, ale treba nyni musi pracovat 12ky. Zjevne to pred lety netusila, ze se to stane. To by si musela napsat, ze si treba samozivitelky nemaji porizovat zvirata, protoze nevi jak dopadnou, to same osameli seniori, mohou umrit..a kdo jeste?
Vydis jo? Tady bude hlopej někdo jinej, intoško.
Ty tady popisujes něco, co zakladatelka neřeší.
No, ale třeba senioři by si psa pořizovat opravdu neměli. Je opravdu potřeba brát na to zvíře ohled. Kdo se pak o něj bude starat? Bazoš je plný inzerátů, zemřel majitel, rodina zvíře nechce… A u samoživitelek to bude něco podobného, ale ne ohledně stáří ale času.
Proč proboha by měl mít člověk nutně psa? To je nějaká povinnost? Akorát je všude prečoklováno, a podle toho to tak vypadá. Přece pokud nemám podmínky, tak do toho nejdu. A jsou tu pořád jiná zvířata, jak jsem psala.
A taky menší zamyšlení, proč bych měla mít zvíře, když na něj nemám čas? K čemu mi jako má být? ![]()
A k zakladatelce pořád nepodsouvej nějaké dvanáctky, psala o osmihodinovce.
@martina547 píše: Více
Tak jsem si to přečetla ještě jednou. K zásadní změně došlo během těch čtyř měsíců, co jste ho měli? Moc se mi to nezdá, ale to si musíte vědět sami. Každopádně se v budoucnu zaměřte nad jiným druhem zvířete. A nezbývá nic než popřát psu, nechť najde konečně konečný domov!
Příspěvek upraven 13.03.25 v 09:31
Senioři od kolika let by si neměli pořizovat psa?