Přenechání psa k adopci

11.3.25 23:02

Přenechání psa k adopci

Ahoj, po dlouhém přemýšlení a diskuzích s dcerkami jsem se rozhodla k velkému kroku a to že potřebuji vrátit/či přenechat psa k adopci z rodinných a časových důvodů. Pořizovaly jsme si ho před 4 měsíci z Nebelvíry z. s., nyní je pejskovi 1 rok, váží 17,5 kg. Z důvodu zásadní změny u mých dětí (přechod z DV na klasické - musím veškerý čas věnovat dcerkám) nemám na pejska čas, kolik by potřeboval. Venčím ho tak 4× denně. A víc už nemůžu, už to nezvládám. Vidím že strádá a je mi to velmi líto a nechci aby pak byl problémový a myslím, že se s ním dá ještě spoustu dělat. Pejsek je na nás velmi aktivní, potřebuje pevnou ruku a výcvik. Je spíše vhodnější do domu s přístupem do něj. V bytě je možno pokud někdo kdo má možnost home-office. Je společenský, zvyklý na auto, klidnější městský ruch (Šumperk) a má rád dlouhé procházky a hraní. Pokud by měl někdo zájem prosím kontaktujte Nebelvíru na tel. č. 776 540 415 či emailu adopce. nebelvira@gmail.com případně mě na tel. čísle 776314072. (pejsek se jemenuje Rubi).Děkuji Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
11.3.25 23:20

Zvíře není plyšák.
Nemůžeš si ho vzít a pak jen tak vrátit, když už se nehodí.
Ať tě za tohle žere svědomí až do konce života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
11.3.25 23:31
@Abeba píše: Více

Ale může ho vrátit, když vidí, že to nefunguje. Je to dokonce to nejlepší, co může udělat. Pejsek dostane šanci žít někde, kde na něj bude čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
11.3.25 23:32
@martina547 píše: Více

Tak asi by to chtělo inzerovat na vhodnějších stránkách. Bazoš, FB apod…
A přesně jak píše Abeba. Tak proč jste si ho pořizovali? Něco takového má být promyšleno důkladně do budoucna. Jasně, může se stát něco náhlého, nepředvídatelného, ale, že si po roce „uvedomíš“, že ho vlastně nechceš, tak to je trochu blbé… Tedy pro psa každopádně.

• Citovat
  • Upravit
119
11.3.25 23:32

Neodsuzuju, naprosto chápu. Naopak je to správný krok, pokud jste naznali, že přesahuje Vaše možnosti. Důležité je, aby měl pejsek pohodu, a pokud by se jeho životní komfort měl u vás snižovat, je lepší ho ještě za mlada dát jinému, který se mu pověnuje.

Akorát teda nepíšeš rasu…

Dobře děláte :wink: 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
11.3.25 23:38

@Masina já nenapsala, že ho nemůže vrátit. Může. Ale když už si něco vezmu, tak v dobrém i zlém. Akorát tomu psovi udělali zmatek v hlavě. Nebo si snad myslíš, že to zvíře nemá city? A mohou si ho lidé přehazovat jako horký brambor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
11.3.25 23:43

Chtějí ho někomu přenechat, taky by ho mohli odvézt za město a tam uvázat u stromu.
Přecenili své síly, to se stává.

• Citovat
  • Upravit
MartaProchajda
11.3.25 23:46
@1Janinka1 píše: Více

Asi proto, že si mysleli, že ho zvládnou, ne? Kdyby jim vadilo venčit třikrát, ale jestli není ani čtyřikrát za den dost, tak to není úplně standard, ani na štěně. Že udělali chybu, to vědí sami, ale zpátky to vzít nemohou.

• Citovat
  • Upravit
14615
11.3.25 23:53

No tak hlavně že bylo nutný tahat sem štěně z Balkánu, aby po čtyřech měsících šlo opět do adopce :roll: Jako bychom měli svých problémů málo… no nic, jen povzdech. Mají ho čtyři měsíce, půjde v ideálním případě z rodiny do rodiny, je to mladý pes, se správným přístupem bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
12.3.25 00:48

@martina547 No a to ho muzes jen tak poslat dal? Ty k nemu nemas nejakou kupni smlouvu, kde by byl definovano, jak se k tomu postavit, kdyz chces psa dat pryc?

Edit: Pardon, spatne jsem prispevek pochopila - podle FB je pes zpatky u spolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
12.3.25 05:11

Podívej, ta situace je nevyhovující jak pro tu rodinu, tak pro toho psa. Tak si představ, že jen z toho důvodu, aby mu neudělali citové trauma, si ho nechají. Je to mladý pes, potřebuje spoustu aktivity, pohybu, zábavy. Oni si ho nechají a odsoudí ho tím zůstat pátým kolem u vozu na doživotí. Je to vůči němu fér? Někdy se prostě stane, že v životě uděláš špatné rozhodnutí a žádné vyloženě dobré řešení není. Zakladatelka dělá všechno pro to, aby se to zvíře dostalo do lepších rukou. Poskytla jsem v životě několikrát azyl psům bez domova, byla jsem pro ně jen přestupní stanice, nechat jsem si je nechtěla a ani nemohla. Odešli do nových domovů. A byli veselí a šťastní u mně a jsou spokojeni i tam, kam pak šli. Jeden z nich mohl zůstat u původních majitelů v bytě v kleci na doživotí, kdyby se neodhodlali způsobit mu trauma ze změny pána. Naštěstí měli rozum. Ten pes do bytu prostě nebyl, potřeboval cvičák a spoustu volnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
12.3.25 06:57

@martina547 spoj se s tím útulkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14608
12.3.25 07:49

Tak je u ni jakoby v dočasce a jistě najde vhodného majitele. Proč by to měl být tak strašlivý životní problém poslat psa dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.25 15:38

@Masina Děkuji moc. Přesně takhle o tom přemýšlím. Myslím ze si zaslouží víc než být zavřeny v bytě 7-8h. Bohužel tohle člověk na začátku neví jaký pes bude. Je temperamentní a má rad pohyb. Věřím ze pro něj děláme to nejlepší. Trápili bychom se my i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.25 15:39

@lucynka25 Už jsem se spojila. Dali inzerat na své stránky a další. Já na bazoš a sem. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný