Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aishenka Nemusí pokud máš udělanou evideční prohlídku u té auto musí být.
@Medisek píše:
@Aishenka Nemusí pokud máš udělanou evideční prohlídku u té auto musí být.
No a pokud evidenčku udělanou nemáš, tak ti přítomnost auta u převodu nepomůže ![]()
@j.a.n.i1 Já to myslela tak, že u té evidenčky být musí. Pak už se vyřizují jen papíry a tam být auto fakt nemusí. Už vidím paní na registru, jde kontrolovat každé auto ![]()
@Medisek Jasně, ale v souvislosti s tím fórkem, to skoro vyznělo tak, že když ho vezmeš s sebou na přepis, tak evidenčku nepotřebuješ.
@Ivana 85 píše:
@Aishenka nemusi,musis uz mit hotovou evidencku tam auto zkontroluji a pak uz ho nikomu neukazujes.
Jen doplnim. Evidencni kontrola se dela na STK a musi byt na jmeno noveho majitele. Novy majitel musi mit sjednane pojisteni - povinne ruceni.
Pokud se prodavajicimu k prepisu nechce, muze novemu majiteli vystavit plnou moc s uredne overenym podpisem (formulare byvaji na webu mesta).
@cecetka píše:
Jen doplnim. Evidencni kontrola se dela na STK a musi byt na jmeno noveho majitele. Novy majitel musi mit sjednane pojisteni - povinne ruceni.
Pokud se prodavajicimu k prepisu nechce, muze novemu majiteli vystavit plnou moc s uredne overenym podpisem (formulare byvaji na webu mesta).
Já opravím, aktuálně už se nový majitel na evidenčku nepíše a povinné ručení musí existovat, ale nemusí být nezbytně nutně na nového majitele.
Auto jsem kupovala minulý pátek a ve středu jsem byla na evidenčce a na přepisu.
Na evidečce nikdo nekoukal, na koho je auto napsaný (logicky bylo na starýho majitele). Auto nafotili ze všech stran, nafotili tachometr, okna atd. Pak jsem s papírem od nich, novou zelenou kartou, techničákama a plnou mocí od bývalého majitele šla na přepis. Vím, že značky nový už automaticky nedávaj, ale kdybych chtěla, tak by mi za 450 Kč nový dali.
Přesně tak